Kuinka kauan lainan saaminen kestää?

Hei! Jos haen teidän kauttanne lainaa, kuinka kauan sen maksaminen tililleni kestää?

Riku Omalainalta vastaa:

Hei! Keskimääräinen aika, jonka yleensä sanomme kuluvan lainasopimuksen allekirjoittamisesta siihen, kun laina on maksettu tilillesi, on 2-3 arkipäivää.

Se, kuinka kauan lainan maksaminen tarkalleen kestää, voi riippua muun muassa seuraavista tekijöistä:

  • Milloin ja miten hyväksyt sopimuksen
  • Minkä lainanantajan kanssa teit sopimuksen
  • Minkä pankin asiakkuus sinulla on

Joskus lainan ulosmaksuun voi myös mennä selvästi vähemmän kuin 2 päivää. Jos sinulle on tärkeää, että laina maksetaan nopeasti, voit mainita tämän hakemuksesi yhteydessä ja neuvonantajamme voivat auttaa sinua asiassa.

Emme kuitenkaan koskaan suosittele ottamaan lainaa korkeammalla korolla vain siksi, että saisit sen nopeammin – meidän mielestämme on parempi olla hieman kärsivällinen ja saada halvempi laina.

Lue alta lisää ja kerromme sinulle tarkemmin, miten lainanmaksuprosessi toimii.

Näin kauan yleensä kestää, että kulutusluotto on maksettu

Kuten sanottua, kuluu keskimäärin 2-3 päivää siitä, kun allekirjoitat lainasopimuksen jonkun lainanantajamme kanssa, ennen kuin lainarahat näkyvät tililläsi. Mutta tähän vaikuttavat myös tietyt tekijät:

Lainatarjouksen hyväksyminen

Täysin sähköisten lainahakemuksen kohdalla sopimuksen allekirjoittaminen tarkoittaa aina digitaalista allekirjoittamista verkkopankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnusta tai mobiilivarmennetta voi lainan hakeminen olla mahdotonta. Jossain tapauksissa laina-asiakirjat voidaan lähettää kotiisi allekirjoitettavaksi, jonka jälkeen lähetät ne takaisin – mikä pidentää prosessia huomattavasti.

Allekirjoitus ajankohta voi myös vaikuttaa ulosmaksuun. Jos allekirjoitat sen heti sopimuksen saatuasi, on todennäköisempää, että laina voidaan käsitellä samana päivänä, verrattuna siihen, että odotat iltaan, kun pankit ovat kiinni.

Minkä lainanantajan valitset

Eri lainanantajilla on erilaiset käsittelyajat – joillakin lainanantajilla on mahdollisuus tarjota lainaa, joka maksetaan nopeammin. Jos tämä on sinulle tärkeää, voit kertoa asiakaspalvelijallemme hakemuksesi yhteydessä.

Mihin pankkiin haluat vastaanottaa maksun

Se, mille pankkitilille haluat vastaanottaa maksun, voi myös vaikuttaa maksun kestoon. Jos sinulla on tili samassa pankissa, josta haluat ottaa lainaa, maksu on usein kaikkein nopein.

Mutta myös pankkien välillä on yhteistyötä, mikä tarkoittaa, että joidenkin pankkien väliset maksut voivat sujua nopeammin kuin toisten. Ilmoita, missä pankissa sinulla on tili ja keskustele tarvittaessa asiakaspalvelijamme kanssa, jolla saattaa olla mahdollisuus löytää hyvä vastine pankkisi ja lainanantajasi välille.

Kuinka kauan muiden lainojen ulosmaksu kestää?

Kulutusluottojen lisäksi on olemassa muitakin lainoja, ja ne eroavat hieman maksuajan suhteen:

Kuinka nopeasti saan pikalainan?

Tietyillä pikalainoilla on erittäin nopeat maksuajat. On tavallista, että saat rahat samana päivänä, mutta se voi tapahtua jopa 60 minuutin sisällä allekirjoittamisesta. Se voi tuntua houkuttelevalta, mutta tämäntyyppisen lainan riski on, että todellinen vuosikorko on usein hyvin korkea ja takaisinmaksuaika lyhyt. Laina on siten vaarassa tulla nopeasti erittäin kalliiksi. Siksi on parempi etsiä edullisempaa kulutusluottoa, jos tarvitset lainaa ilman vakuuksia.

Kuinka kauan kestää, että asuntolaina maksetaan ulos?

Asuntolainan saaminen on usein pidempi prosessi – eikä lainaa makseta tilillesi samalla tavalla kuin yksityislainaa.

Kun sinulle on myönnetty lainalupaus, asuntolainapankin on myös hyväksyttävä asunto, jonka haluat ostaa vakuudeksi. Ostosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen otetaan yhteyttä pankkiin ja rahat menevät enemmän tai vähemmän suoraan ostajalle.

Kuinka kauan kestää. että autolaina maksetaan ulos?

Autolainoja , joiden vakuutena on auto, ei myöskään makseta kuten yksityistä lainaa. Sen sijaan saat auton avaimet, kun olet maksanut käteistalletuksen ja allekirjoittanut lainasopimuksen.

Onko sinulla lisää kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos haluat tietää lisää maksuajoista ja miltä hakuprosessi näyttää, kun vertailet lainoja

Oletko valmis aloittamaan lainavertailun nyt? Täytä lomake, niin teemme kilpailutuksen puolestasi veloituksetta!

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.