Vertaislainassa ihmiset lainaavat rahaa toisilleen - Hae vertaislainaa helposti verkossa

Vertaislaina on yksi joukkorahoituksen muoto, jossa yksityisihmiset lainaavat rahaa toisille ihmisille, ilman pankkia, omien lainaehtojen mukaan. Lue tästä vinkit vertaislainan hakemiseen!

Vertaislainaa lainanhakijalle - Lainaa ihmiseltä toiselle

Hae vertaislainaa ja löydä helppo ja yksinkertainen lainaratkaisu. Vertaislainassa et lainaa pankilta, vaan toiselta ihmiseltä. Kun yksityisihminen lainaa rahaa toiselle ihmiselle, voidaan puhua vertaislainasta. Vertaislainaa on myönnetty niin kauan, kuin rahaa vain on ollut olemassa. Vertaislaina saakin nimensä tästä vanhasta periaatteesta, kun ihminen lainaa rahaa vertaiselleen, toiselle ihmiselle. Vertaislainassa ei siis tarvita ulkopuolista rahoitusta, vaan lainattava raha tulee yksityishenkilöiltä. Verkosta löytyy useita palveluita, joiden avulla vertaislainaa voi hakea, tai sitä voi itse rahoittaa. Vertaislainojen välitys tehdäänkin yleensä verkossa, täyttämällä lainahakemus niinkuin missä tahansa lainanhaussa. 

Kun yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle, heidän ei tarvitse seurata pankin tai rahoitusyhtiön lainaehtoja, tai palvelumaksuja. Lainan koron, laina-ajan ja muut maksut voidaan määritellä itse. Näin lainaehdot ovat joustavat, ja lainan hakeminen on helppoa. Lainaa haetaan ilman välikäsiä, joten lainaehdoissa ei myöskään tarvitse noudattaa mitään muita ulkopuolisia sääntöjä, tai ehtoja.

Miten hakea vertaislainaa?

Vertaislainaa on helppo hakea, ja se on aivan yhtä luotettava rahoitusmuoto kuin pankista haettava laina. Helpoin tapa hakea vertaislainaa on täyttää hakemus vertaislainoja välittävällä verkkosivulla. Haettavaan lainaan voi löytyä yksi tai useampi rahoittaja, joiden kautta rahat saa heti tilille nostettavaksi. Verkon kautta vertaislainan hakeminen on yksinkertaista, eikä hakijan tarvitse erikseen kahlata läpi lukuisia eri lainanantajia.

Hakiessa vertaislainaa sinulle ehdotetaan automaattisesti parasta lainatarjousta, halvalla korolla ja parhaimmilla lainaehdoilla. Haettaessa vertaislainaa lainanantaja määräytyy usein lainasumman perusteella. Kaikki lainanantajat eivät myönnä yhtä suuria lainasummia, ja jotkut taas lainaavat ainoastaan isoja lainoja. Vertaislainaasi voi olla rahoittamassa useampi lainanantaja, mutta maksat lainaa silti takaisin vain yhteen paikkaan.


Lainaehdot vertaislainaan - Miten korko määräytyy?

Vertaislaina on kahden yksityishenkilön välinen kauppa, joten lainan korko määräytyy suoraan sen mukaan millaisia tarjouksi sijoittajat ovat valmiita tekemään. Vertaislainassa korko perustuu huutokauppaan eli sijoittajat kilpailevat keskenään lainojen rahoittamisesta. Ne lainanantajat, jotka tarjoavat lainaa edullisimmalla korolla pääsevät myös rahoittamaan sen. Tämä mahdollistaa sen, että hakija voi olla varma halvan koron, ja reilujen lainaehtojen löytymisestä. Lainatarjouksen jälkeen Lainanhakija voi aina rauhassa lainatarjouksen saavuttua päättää hyväksyykö vai hylkääkö hän sijoittajalta saadun lainatarjouksen.


Vertaislainaa suoraan verkosta - Vertaile lainaa OmaLainan avulla

Tietyt asiat auttavat mitä tahansa lainaa haettaessa. Lainan saamiseen vaikuttaa aina lainattavan summan suuruus, sekä takaisinmaksuaika. Mitä paremmat lähtökohdat sinulla on maksaa laina takaisin, sitä helpompaa se on saada. Haettaessa vertaislainaa verkosta, et tarvitse lainalle vakuuksia, tai muita takuita.

Mitä parempi maksuvalmiutesi siis on, sitä paremmat lainaehdot voit saada. Lainaa haettaessa sinulta saatetaan pyytää palkkatodistusta, jotta lainanantaja voi varmistua siitä että pystyt maksamaan lainan takaisin. Lainan hakijalla on yleensä oltava luottotiedot kunnossa, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Yleensä mitä paremmin raha-asiat on hoitanut aikaisemmin, sitä helpompi lainaa on saada. 

Lainaa on helppo vertailla OmaLainan kautta, jopa 60 000 euroon asti. OmaLaina vertailee puolestasi yli 30 eri pankkia ja luotonantajaa, 1-15 vuoden laina-ajalla. Hae lainaa lainojen yhdistämiseen, kodin remonttiin, tai vaikka auton ostoon. OmaLainan avulla saat kaikki pankit kiinni vain yhdellä hakemuksella.


- 2019-10-30 14:02:51

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta

157€
Hyväksyn Omalaina.fin käyttöehdot ja OmaLaina.fi saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.