Voinko yhdistää vain osan lainoista? - Miksi velkojen osittaismaksu kannattaa

Etkö saanut haluamaasi lainatarjousta? Myös pienempi lainatarjous kannattaa hyödyntää vanhojen lainojen yhdistämisessä. Lue tästä vinkit lainojen osittaiseen yhdistämiseen.

Voiko vanhoista lainoista yhdistää vain osan? 

Oletko hakenut yhdistelylainaa mutta et saanut yhtä suurta lainatarjousta kuin halusit? Kun haet lainaa, et välttämättä saa pankeilta täysin sellaista lainatarjousta kuin hait. Jos olet esimerkiksi hakenut 10 000 euron lainaa, voi pankki tehdä sinulle tarjouksen 7000-8000 euron lainasta. Tämä on yleistä, eikä siihen valitettavasti voi itse vaikuttaa lainojen välityspalvelussa. 

Vaikka tarjottu lainasumma ei olisi tarpeeksi yhdistämään kaikkia vanhoja lainojasi, kannattaa sillä silti yhdistää osa veloista. Yhdistelylainan korko on aina alhaisempi kuin kalliiden kulutusluottojen. Alhaisemman lainatarjouksen hyväksyminen siis hyödyttää, vaikka lainan käyttäisikin vain yhden tai kahden pienemmän vanhan lainan yhdistämiseen. 


Miksi velat kannattaa yhdistää edes osittain?

Lainojen yhdistäminen kannattaa aina, sillä näin saat pienennettyä lainojen lyhennyksiä ja säästettyä rahaa myös muihin arjen menoihin. 

  • Maksa pois osa kalleista lainoista. Vaikka saamasi lainatarjous ei kattaisi kaikkia vanhoja velkoja, voit silti maksaa pois osan vanhoista veloista. 
  • Vaihda alhaisempaan korkoon. Myös pienessä yhdistelylainassa lainan vuosikorko on aina alhaisempi kuin niiden vanhojen lainojen, jotka haluat yhdistää.
  • Sovi paremmasta laina-ajasta. Yhdistämällä osan vanhoista lainoista voit vaihtaa näiden velkojen takaisinmaksuaikaa. OmaLaina kilpailuttaa lainoja 1-20 vuoden laina-ajalla.
  • Laita talous parempaan kuntoon. Kun kuukausilyhennykset pienenevät, jää rahaa myös muuhun kuin velkojen maksuun. 


Yhdistelylaina säästää kuluissa ja koroissa

Kun maksat pois useaa lainaa, joudut aina maksamaan useaa tilinhoitomaksua, ja useita eri korkokuluja. Lainojen yhdistäminen, vaikka vain osan kaikista lainoista, auttaa saamaan talouden parempaan kuntoon. Kulut ja korot laskevat sitä mukaa, mitä vähemmän lainoja sinulla yhteensä on. 

Jos sinulla on paljon lainoja varsinkin lyhyellä laina-ajalla, ovat näiden korot yleensä hyvin korkeita. Yhdistelylainalla saat korot laskemaan huomattavasti, varsinkin jos valitset yhdistelylainaan pidemmän takaisinmaksuajan. Vaikka lainojen maksaminen on ikävää, pystyy korot ja kulut päihittämään paremmalla budjetoinnilla, ja muutamalla muutoksella omaan lainanmaksuun. 


Yhdistä lainat OmaLainan avulla

OmaLaina kilpailuttaa puolestasi yli 30 eri pankkia ja luotonantajaa, vain yhdellä lainahakemuksella. Lainaa voi hakea 100-60 000 euron väliltä, juuri itselle sopivan summan verran. Laina-ajaksi voi valita 1-20 vuotta. 

Haettuasi lainaa saat lainatarjouksia suoraan sähköpostiisi, josta voit tarkkailla niitä ja valita itsellesi sopivimman. Lainatarjouksen voi hyväksyä suoraan verkossa, verkkopankkitunnuksilla. Vaikka et saisi lainatarjousta juuri sillä summalla mitä olet hakenut, kannattaa miettiä olisiko saamasi lainatarjous kuitenkin sopiva yhdistämään osan vanhoista lainoista.- 2020-03-25 12:13:45

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta

157€
Hyväksyn Omalaina.fin käyttöehdot ja OmaLaina.fi saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.