Tutkimus: Pankit jatkoivat yhdistelylainojen tarjoamista

Asiakaspalveluumme on saapunut pitkin vuotta kysymyksiä mahdollisuudesta yhdistellä useampia lainoja tai uudelleenrahoittaa yksi aiempi laina edullisemmalla korolla. Tilastojemme perusteella pankit ovat jälleen alkaneet tarjoamaan yhdistelylainaa.

Tämän vuoden vaikea epidemiatilanne ja huonontuneet talousnäkymät romahduttivat keväällä yhdistelylainojen tarjonnan. Sittemmin tarjonta on parantunut ja palannut lähes alkuvuoden tasolle syys-lokakuussa. Vakituisessa työsuhteessa olevien saamat yhdistelylainat ovat palanneet aiemmalle tasolle, mutta erityisesti yrittäjät saavat vain neljänneksen tarjouksia verrattaessa tammi-helmikuuhun.

Pankkien välinen kilpailu on myös kiristynyt syksyllä yhä useamman alkaessa jälleen tarjoamaan lainojen yhdistelyä. Keskimäärin hakijoiden nostamien lainojen korot on noin kaksi prosenttiyksikköä matalampia kuin alkuvuonna. Korkojen analysoinnissa ei ole huomioitu mahdollisia alennettuja korkoja loppuvuoden ajaksi, vaan käytimme lainasopimuksissa mainittuja korkoja.

Päälöydökset tilastoistamme:

  • Erityisesti vakituisessa työsuhteessa olevat saavat jälleen normaalisti yhdistelylainaa.
  • Yrittäjien mahdollisuudet yrityslainaan ovat edelleen matalalla tasolla.
  • Yhdistelylainojen korot on laskenut kohti syksyä.
- 2020-11-04 10:33:44

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta

157€
Hyväksyn Omalaina.fin käyttöehdot ja OmaLaina.fi saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.