Pienyrittäjä, näin selätät ennakkoverojen tuomat taloushaasteet

Jäännösverot tulevat monelle pienyrittäjälle ikävänä yllätyksenä ja toisaalta veronpalautuksia odotellessa tärkeät investoinnit voivat jäädä tekemättä. Yrityslainan avulla voit vastata taloustilanteen yllättäviin muutoksiin joustavasti.

Ennakkoveron maksaminen voi aiheuttaa päänvaivaa erityisesti uudelle yrittäjälle, mutta myös kokeneempi konkari voi luoda epärealistisilla ennakkoveroarvioilla merkittävän ongelman.

Toiminimessä ennakkoveron arvioiminen on työläämpää kuin esimerkiksi osakeyhtiössä. 

Näissä tapauksissa ennakkoveron määrä perustuu verottajan tekemään arvioon, joka taas perustuu yrityksen aiemmin tekemään tulokseen  Mikäli kyseessä on vasta toimintansa aloittanut yritys, ennakkoverot määrätään yrittäjän oman arvion mukaisesti. Ennakkoveron eräpäivä on kuukauden 23. päivä.

Jäännösverot ja viivästyskorot yrityksen murheina

Jos yrityksesi tienaa enemmän kuin olet arvioinut, maksettujen ennakkoverojen summa jää vuositasolla liian pieneksi. Tällöin puuttuvia veroja joudutaan hoitamaan jälkikäteen, eli niistä maksetaan lisäennakkoa tai jäännösveroa. Mikäli yritys on yliarvioinut tuloksensa, tulee se myös maksaneeksi liikaa ennakkoveroa. Yrittäjä voi siis joutua tilanteeseen, jossa hän maksaa veroa rahasta, jota ei ole koskaan tienattu.

Nämä liian suuret verosuoritteet palautetaan toki takaisin veronpalautuksina, mutta rahoille olisi todennäköisesti parempaa käyttöä yrityksesi pankkitilillä. Toisaalta myös jäännösverot voivat saattaa yrityksen talouden epätasapainoon. Yllättävien kulujen sattuessa yrityksen taloutta voi tasapainottaa joustavasti vakuudettoman yrityslainan avulla.

Tasapainota yrityksesi talous joustavalla yrityslainalla

Vakuudeton yrityslaina on nopea ja helppo tapa vastata yllättäviin kuluihin. Nopeasti muuttuvassa taloustilanteessa yrityksesi tulojen täysin tarkka arviointi on lähes mahdotonta. Tärkeät investoinnit voivat olla jäissä veronpalautuksia odotellessa, tai et ole varautunut huipputulosten tuomiin jäännösveroihin.

Omalaina.fi tekee yrityslainojen vertailusta ja hakemista vaivatonta. Lainahakemuksesi kilpailutetaan jopa 20 yritysrahoitukseen erikoistuneen luotonantajan kesken ja saat alustavat lainatarjoukset nopeasti. Kauttamme voit hakea yrityslainaa kahdeksaan miljoonaan euroon asti, joten voit toteuttaa suuremmatkin investoinnit ripeästi ja ajallaan. Maksuajasta on mahdollisuus sopia joustavasti, jopa kahteen vuoteen asti, lainasummasta riippuen.

Omalaina.fi vertailusta löydät Suomen kattavimman tarjonnan pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, joka osaltaan takaa sen, että löydät varmasti kilpailukykyisen lainatarjouksen. Aloita lainavertailu yksinkertaisella hakemuksellamme ja katso miten edullisesti sinun yrityksesi voi laittaa taloutensa tasapainoon.

- 2021-02-09 12:06:49

Aloita yrityslainavertailu

Saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia yrityksellesi