logo

Aina oikea hinta lainalle.

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Tutkimus: Pankit jatkoivat yhdistelylainojen tarjoamista

Asiakaspalveluumme on saapunut pitkin vuotta kysymyksiä mahdollisuudesta yhdistellä useampia lainoja tai uudelleenrahoittaa yksi aiempi laina edullisemmalla korolla. Tilastojemme perusteella pankit ovat jälleen alkaneet tarjoamaan yhdistelylainaa.

Tämän vuoden vaikea epidemiatilanne ja huonontuneet talousnäkymät romahduttivat keväällä yhdistelylainojen tarjonnan. Sittemmin tarjonta on parantunut ja palannut lähes alkuvuoden tasolle syys-lokakuussa. Vakituisessa työsuhteessa olevien saamat yhdistelylainat ovat palanneet aiemmalle tasolle, mutta erityisesti yrittäjät saavat vain neljänneksen tarjouksia verrattaessa tammi-helmikuuhun.

Pankkien välinen kilpailu on myös kiristynyt syksyllä yhä useamman alkaessa jälleen tarjoamaan lainojen yhdistelyä. Keskimäärin hakijoiden nostamien lainojen korot on noin kaksi prosenttiyksikköä matalampia kuin alkuvuonna. Korkojen analysoinnissa ei ole huomioitu mahdollisia alennettuja korkoja loppuvuoden ajaksi, vaan käytimme lainasopimuksissa mainittuja korkoja.

Päälöydökset tilastoistamme:

  • Erityisesti vakituisessa työsuhteessa olevat saavat jälleen normaalisti yhdistelylainaa.
  • Yrittäjien mahdollisuudet yrityslainaan ovat edelleen matalalla tasolla.
  • Yhdistelylainojen korot on laskenut kohti syksyä.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi yhdistelylaina kannattaa?
Jos hakijalle on kertynyt useita suhteellisen pieniä luottoja, yhdistelylaina yksinkertaistaa lainan takaisinmaksua ja alentaa samalla lainakuluja.
Mikä on yhdistetylainan korko?
Yhdistelylainan korko määräytyy aina hakijan luottoluokituksen mukaan. Yleisellä talossa voidaan sanoa, että lainojen todellinen vuosikorko pienenee yhdistelylainan myötä.