Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Mikä on Euribor ja mitä sinun tulee siitä tietää?

Euribor, joka on lyhenne sanoista Euro Interbank Offered Rate, on päivittäin julkaistava, euromaiden yhteinen viitekorko. Sillä on vaikutusta kaikkeen aina säästötileistä asuntolainojen korkoihin.

 

 

Euribor on ollut uutisissa ja kahvipöytäkeskusteluissa vahvasti viime kuukausina. Vaikka aihe ei olisikaan sinulle vielä tuttu, tästä artikkelista saat hyvän käsityksen siitä, mikä euribor-korko käytännössä on ja miksi se on tärkeä henkilökohtaiselle taloudellesi.

Miksi euribor korko on niin tärkeä?

Euriborista puhuttaessa mieleesi saattaa tulla lähinnä pankkimaailmassa käytettävä jargon. Sinun on kuitenkin syytä tietää, että euribor korko on euroalueen viitekorko, joka ilmaisee hinnan, jolla suuret pankit antavat lainaa toisilleen. Ja sillä on suoraa vaikutusta myös sinun talouteesi, etenkin lainoihin ja luottoihin.

Euriboriin vaikuttavat maailman talousnäkymät sekä yleinen korkokehitys. Näin ollen, mikäli pankin ottaman lainan korko nousee, nousevat mm. kuluttajilta perittävät korot kattamaan kertyneet koronnousun vaikutukset.

Lue lisää aiheesta: Lainan korko – Mikä se on ja miten se lasketaan?

Euribor ja talouden trendit

Inflaatio kiihtyy Euroopassa tällä hetkellä ja puhetta on jopa mahdollisesta taantumasta. Tämän seurauksena euribor-korko on myös jyrkässä nousussa ja kuluttajien ottamat lainat kallistuvat. On todennäköistä, että talouden kasvu hidastuu laajemminkin. Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että euriborin nousussa on jotain positiivistakin. On nimittäin mahdollista, että talletustilien korot nousevat ja sen myötä säästöjen tuotto kasvaa.

Ohessa vertaamme euribor-korkoja viikon ajalta. Koroista näkee selvästi ylöspäin suuntautuvan trendin.

  • Euribor 3 kk 9.1.2023 2,335 9.1.2024 3,928
  • Euribor 6 kk 17.1.2023 2,878 9.1.2024 3,891
  • Euribor 12 kk 17.1.2023 3,339 9.1.2024 3,601

Miten korkojen muutokset vaikuttavat henkilökohtaiseen talouteesi?

Erilaisilla maailman tapahtumilla on monia seurauksia, muun muassa taloudellisia seurauksia. Tarkastellaan hetki korkojen nousua. Suoraa seurausta korkojen noususta voivat olla:

Kalliimmat lainat: Korkeat ja noususuuntaiset korot aikaansaavat kalliimpia lainoja. Maksat siis samasta rahasummasta enemmän korkoa, kuin aiemmin.

Uusien työpaikkojen väheneminen: Vaikka koronnostoilla pyritään vakauttamaan taloutta, ne johtavat usein myös talouden kasvun hidastumiseen. Jos talous ei kasva, ja luoton saanti vaikeutuu, se voi johtaa siihen, että uusia työpaikkoja ei synny ja työttömyys kasvaa.

Säästäminen lisääntyy: Edellä mainitut seikat johtavat yleensä siihen, että kuluttajat tiukentavat kukkaron nyörejä. Kun maailman taloudellinen tilanne aiheuttaa epävarmuutta, haluat luonnollisesti säästää ja miettiä tarkkaan, mihin rahaa käytät.

Katso: Lainaa pienellä korolla – Saa lainallesi matalat korot

Lainavertailu auttaa oikean lainan löytämisessä

Entäpä sitten, jos sinulla on tarvetta vaikkapa uudelle autolle tai muulle suuremmalle hankinnalle, mutta säästöjä ei ole tarpeeksi? Onko kohtuuhintaisen lainan saanti mahdotonta tämän hetkisessä maailmantalouden tilanteessa? Onneksi ei. Vaikka sopivan lainan löytäminen saattaakin viedä aikaa, ei se kuitenkaan ole mahdoton tehtävä.

Kätevimmin se onnistuu lainavertailun avulla. Lainavertailun avulla pystyt vertaamaan useiden eri pankkien tarjoamia lainoja yhdellä hakemuksella. Parasta on tietenkin se, että verkon kautta tehty lainavertailu on ilmaista.

On ihan selvää, että korkojen merkitys yksityisessä kotitaloudessa on ilmeistä. Tästä syystä onkin tärkeää seurata talouden trendejä ja markkinamuutoksia, sekä pysyä näistä ajan tasalla, jotta voit tehdä parempia päätöksiä juuri sinun talouttasi koskien.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on euribor korko?

Euribor eli Euro interbank offered rate on euroalueen rahamarkkinoiden viitekork. Euribor korkoa käytetään yleisesti lainojen ja talletusten viitekorkona. Suomessa esimerkiksi suuri osa asuntolainoista on sidottu 12 kuukauden euriboriin.

Paljonko euribor korko on ollut korkeimmillaan?

Euribor-korot ovat olleet käytössä jo vuodesta 1999 asti. Korkeimmillaan 12 kk euribor-korko on ollut 5,53 prosentissa lokakuussa 2008, jolloin maailmanlaajuinen finanssikriisi sekoitti rahamarkkinat.