Täytä lainahakemus jopa 60 000 € - Lainapäätös heti

Hae lainaa pienellä korolla 500 - 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Lainaa pienellä korolla

Lainoista puhuttaessa keskeinen ominaisuus on korko. Yleinen käsitys on, että mitä pienempi korko, sitä edullisempi on myös laina. Miten netistä voi löytää lainaa pienellä korolla? Entä miten lainan korko määräytyy?

Miksi ottaa lainaa pienellä korolla?

Kaikkiin lainoihin kytkeytyy olennaisena ominaisuutena korko. Käytännössä tämä tarkoittaa lainatun rahan hintaa eli luoton otosta pankille maksettavaa korvausta. Koron maksamisen tarkoituksena on minimoida lainanantajaan kohdistuva taloudellinen riski sekä toimia korvauksena siitä, ettei tämä pysty laina-aikana käyttämään hakijalle lainaamiaan varoja.

Lainaa hakevan on aina kannattavinta pyrkiä löytämään lainaa pienellä korolla. Pienellä korolla luotosta saatava hyöty saadaan maksimoitua, koska otetun rahan lisäksi maksettava summa on pienempi. Näin hakija saa rahoitettua kaipaamansa ostoksen ilman, että maksaa ylihintaa pelkästä lainan otosta.

Miten saan lainaa pienellä korolla?

On useita tekijöitä, jotka vaikuttavat saatavilla olevien lainojen korkoon. Yleisesti nämä voidaan jakaa kolmeen tekijään, joita ovat rahoituslaitos, taloustilanne sekä riskitaso.

Rahoituslaitos vaikuttaa itse tarjoamiensa lainojen korkoon eniten. Kun lailliset kriteerit on täytetty, määrää se itse, miten pienellä korolla lainaa hakijoilleen mahdollisesti myöntää. Voit siis maksimoida mahdollisuutesi saada lainaa pienellä korolla, kun hyödynnät Omalainan kaltaista lainavertailupalvelua kaikkein edullisimpien tarjoajien löytämiseen.

Taloustilanne vaikuttaa yleisten rahamarkkinoiden ohella myös rahoitusalaan. Taloudellinen laskukausi tarkoittaa tavallisesti matalien korkojen aikaa, jolloin luottojen kilpailutuksella säästää voi poikkeuksellisen suuria summia. Muistettava on myös, että erilaiset hallituksen säätämät korkokatot voivat tiputtaa lainojen enimmäiskorkoja useilla kymmenillä prosenteilla.

Riskitaso tarkoittaa hakijan arvioitua maksukykyä. Kaikkien netistä saatavien vakuudettomien lainojen hinta sekä itse lainapäätös perustuvat hakijan arvioituun taloudelliseen tilanteeseen. Mitä vakaampi hakijan maksukyky, sitä helpommin tämä saa lainaa pienellä korolla.

Kun tavoitteena on saada lainaa pienellä korolla, kannattaa hakuprosessissa huomioida kaikki kolme tekijää.

Lue aiheesta lisää: Luottokelpoisuus – Näin voit saada lainaa

Omalaina auttaa löytämään lainaa pienellä korolla

Rahoituslaitosten tarjoamien lainojen vertailu itse on aikaa vievää eikä missään tapauksessa suositeltavaa. Itse tehty kilpailutus edellyttää useiden erillisten hakemusten lähettämistä, ja tämä on pankkien silmissä hakijan riskitasoa – sekä näin myös lainan hintaa – nostava tekijä.

Omalainan avulla voit löytää edullisimmat lainat helposti.

  1. Valitse laina-aika ja -summa lainalaskurissa.
  2. Syötä hakemuksessa pyydettävät tiedot ja tositteet (vie vain muutaman minuutin).
  3. Lähetä hakemus
  4. Saa tiedot lainatarjouksista (24 tunnin sisällä)
  5. Valitse mieleisesi/edullisin lainatarjous
  6. Allekirjoita sopimus
  7. Saa rahat tilille!

Näin helppoa on hakea laina pienellä korolla suoraan omalta kotisohvalta. Ei tarvetta ajanvarauksille tai jonottamisille – Omalainalla haet lainaa netistä juuri silloin, kun se itsellesi sopii. Palvelun käyttö on täysin ilmaista eikä sido sinua hakijana mihinkään, eli jos sopivaa lainaa ei löydykään, voit jättää prosessin huoletta kesken.

Katso myös: Nopea laina

Korko ei ole lainan ainoa kulu

Melkeinpä kaikkiin netistä saataviin lainoihin sisältyy nimelliskoron ohella muita lisämaksuja. Pienellä korolla lainaaminen on silti kannattavaa, sillä korko muodostaa yleensä silti suurimman osan lainan hinnasta.

Pienimmän korkoprosentin metsästys on siis suositeltavaa. On myös mahdollista varmistaa, että lainaa saa pienellä korolla sekä lisäkuluilla; tämä käy todellisen vuosikoron avulla. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon nimelliskoron ohella erilaiset lisäkulut, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut.

Todelliseen vuosikorkoon katsomalla voit siis saada käsityksen lainan todellisesta kokonaishinnasta. Mitä alempi todellinen vuosikorko, sitä edullisempi on laina.

Miten lainavertailu säästää rahaa?

Rahoitusmarkkinoilla kilpailu on nyt tiukempaa, kuin koskaan ennen. Vakuudettomia lainoja netin kautta tarjoaa nyt uskomattoman moni rahoituslaitos, ja siksi myös erot tarjotuissa koroissa ovat suuria. Ero kalleimman ja edullisimman lainatarjouksen välillä nousee helposti useisiin satoihin euroihin.

Omalainan lainavertailun käyttö on täysin ilmaista. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että voit saada lainasta useiden satojen eurojen säästöt ilman vaivannäköä. Täytät saman hakemuksen, kuin minkä tahansa yksittäisen rahoituslaitoksen sivuilla.

Ainut ero on, että pääset näkemään ja vertaamaan useiden eri rahoituslaitosten tarjoukset ja valitsemaan niistä juuri itsellesi edullisimman vaihtoehdon – ilman lisämaksuja.

Lue lisää: Lainavertailu

Alhainen riskitaso = alempi korko?

Kuten aiemmissa kappaleissa ehdimme jo kertoa, vaikuttaa lainan korkoon rahoituslaitoksen ja lainsäädännön ohella hakijan arvioitu riskitaso. Rahan lainaaminen on rahoituslaitokselle aina riski, ja siksi pienellä korolla lainaa myönnetään yleensä vain maksukyvyltään vakaille hakijoille.

Vaikkei omaa riskitasoa pysty hetkessä muuttamaan, on kriteeristön tuntemisesta hyötyä lainanhaussa. Näin voit ymmärtää, miksi sait tai et saanut lainaa pienellä korolla.

Kriteeristö vaihtelee pankeittain, mutta yleensä rahoituslaitokset näkevät seuraavat tekijät alhaisen riskitason merkkeinä:

Pitkäaikainen työsuhde: Kauan kestänyt työsuhde nähdään hyvän toimeentulon ohella myös vastuullisuuden merkkinä. Jos hakija on ollut riittävän ahkera ja tuottoisa kelvatakseen työnantajansa palkkalistoille pidemmäksikin aikaa, maksaa tämä todennäköisesti pienellä korolla myönnetyn lainan tunnollisesti takaisin.

Perhe: Ensituumauksella saattaisi luulla, että perhe nähtäisiin negatiivisena tekijänä korkeampien elinkustannusten takia. Tosiasiassa tilanne on päinvastainen; perhe nähdään elämää vakauttavana seikkana. Perheelliselle hakijalle lainaa irtoaa pienellä korolla helpommin, kun taas sinkun on hankalampaa saada edullista lainaa.

Omistusasunto: Hakijan nimissä oleva asunto kertoo rahoituslaitokselle, että ulosotettavaa omaisuutta on tarvittaessa saatavilla. Talon tai asunnon ostaminen edellyttää yleensä myös hyvää taloudellista ymmärrystä ja vastuullisuutta, mitkä kummatkin ovat hakijassa haluttuja ominaisuuksia.

Lainan tyyppi: Pienellä korolla lainaa saa etenkin vastuullisiin käyttökohteisiin, jollaisia ovat esimerkiksi venelaina ja yhdistelylaina.

Aiemmat luotot: Pieni määrä aiempia luottoja lisää mahdollisuuksiasi saada lainaa pienellä korolla. Jos lainoja on paljon tai lainahakemuksia on lähettänyt viime aikoina useille eri rahoituslaitoksille, voi tämä johtaa lainahakemuksen hylkäykseen.

Lue lisää aiheesta: Miksi en saa lainaa? – 5 mahdollista syytä

Lainaa pienellä korolla tulee hakea huolellisesti

Netistä saatavien luottojen hakuprosessi on nykyisin laajalti automatisoitua, muttei tämä tarkoita, etteikö hakemuksessa annettuja tietoja tarkistettaisi. Hakemuksessa tulee olla ehdottoman rehellinen ja tarkka, sillä väärät tiedot johtavat helposti hakemuksen hylkäämiseen.

Omaa taloudellista tilannetta on lähes mahdotonta muuttaa hetkessä. Muista kuitenkin, ettei pari negatiivista tekijää yleensä vaikuta lainan saantiin. Voit siis yhä saada luottoa pienellä korolla, vaikka sattuisitkin olemaan sinkku tai työtön.

Omalainan avulla kilpailutat ja haet luottoa täysin ilmaiseksi. Hakemuksen täyttö vie vain muutaman minuutin, ja se lähetetään useille eri rahoituslaitoksille. Jos siis tahdot maksimoida mahdollisuutesi saada luottoa pienellä korolla, voit hakea lainaa useista eri rahoituslaitoksista Omalainan lainavertailulla.

Lainojen yhdistämisellä saat lainaa pienellä korolla

Lainojen vertailu ei suinkaan pienennä pelkästään ensimmäistä lainaa hakevan korkokuluja. Kaikkein tärkeintä kilpailutus on heille, joilta löytyy ennestään useita erillisiä lainoja tai osamaksusopimuksia.

Useiden lainojen yhdistämisellä on monia hyötyjä:

Alempi korko: Liian moni lainasopimus solmitaan lainavertailuja tekemättä. Tällöin on varsin epätodennäköistä, että lainat on saatu pienellä korolla. Kun lainat yhdistää uuden, yhtenäisen ja kilpailutetun lainan alle, laskee tämä lainataakan kokonaiskorkoa huomattavasti.

Selkeys: Kun useiden lainojen sijaan maksettavana on yksi luotto, onnistuu kuukausittaisten maksuerien teko vaivattomammin. Yhteen kuukausierään on myös helpompi varautua päivittäistä arkea budjetoitaessa. Yhden lainan avulla tiedät myös tarkemmin, kuinka suuri osa lainasta on maksettu ja paljonko sitä on vielä jäljellä.

Säästöt: Alempi korko ja maksuviivästysten välttö tuovat kumpikin merkittäviä säästöjä lainan kokonaishinnasta.

Ehtojen hienosäätö: Mikäli lainat on ottanut jo kauan aikaa sitten, ei sen ehtoja ole suhteutettu hyvin tämänhetkiseen taloudelliseen tilanteeseen. Uuden lainan haun yhteydessä voit säätää kuukausierän ja laina-ajan nykyhetkeen sopiviksi.

Laina-aika vaikuttaa kokonaiskuluihin

Pienellä korolla saatu laina voi silti koitua kalliiksi, jos maksuaikaa venyttää liian pitkäksi. Mitä enemmän korollisia kuukausia, sitä isommat ovat lainan kokonaiskustannukset.

Edullisen lainan saamiseksi on suositeltavaa varmistaa, että lainaa ottaa mahdollisimman pienellä korolla vain niin pitkäksi aikaa, kuin on välttämätöntä.

Laina-aika sekä -summa määrittävät kuukausierän suuruuden. Jos omaa maksukykyä arvioidessa huomaat, että voisit kyetä isomman kuukausierän säännölliseen maksamiseen ilman ongelmia, kannattaa laina-aika asettaa pienemmäksi.

Kun korollisia kuukausia on vähemmän, pienellä korolla otetun lainan kokonaiskustannukset ovat alhaisemmat. Näin voit säästää useita satoja euroja käytettäväksi mihin ikinä sitten haluatkaan.

Muista tarkistaa ehdot

Lainanhaussa tärkeitä eivät ole ainoastaan hakemuksen täyttöön liittyvät seikat. Ennen hakemuksen täyttöä tärkeää on arvioida oma taloudellinen tilanne ja hakea lainaa oman tilanteen puitteissa. Aivan yhtä tärkeää on myös lainanhaun viimeistely.

Viimeistelyllä tarkoitetaan oikean rahoituslaitoksen valintaa sekä lainasopimuksen allekirjoittamista. Sopimuksen lukeminen on tärkeä osa vastuullista lainanottoa, sillä vain näin voit tietää, mihin olet sitoutumassa.

Lainasopimuksesta voit selvittää lainan lopullisen koron, sivukulut sekä kuukausierän suuruuden. Kaikki Omalainan yhteistyöpankit tarjoavat mahdollisuuden lainan ennenaikaiseen poismaksuun. Tämä tarkoittaa, että voit maksaa suunniteltua suuremman kuukausierän tai koko lainataakan pois, mikäli taloudellinen tilanteesi tämän sallii.

Laina pienellä korolla löytyy Omalainalta!

Lainanhaku voi tuntua jännittävältä etenkin ensikertalaiselle. Omalaina tekee lainojen hakemisesta ja vertailusta helppoa. Pienellä korolla saatavaa lainaa varten sinun on täytettävä vain yksi sähköinen lomake, jonka voit lähettää mistä tahansa käsin.

Olit sitten ensikertalainen tai yhdistämässä aiempia lainojasi, on Omalaina erinomainen valinta. Lainavertailumme käyttö on nopeaa, täysin ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Valitsemalla Omalainan voit verrata lukuisten rahoituslaitosten lainat ja löytää niistä pienellä korolla varustetun vaihtoehdon – ilman vaivannäköä!

Jos kohtaat haussa ongelmia, ota yhteyttä asiakasneuvontaamme. Asiantuntevat neuvojamme auttavat sinua mielellään jokaisena arkipäivänä.

1. Täytä lainahakemus

Hakemuksen jättäminen vie nopeimmillaan vain muutaman minuutin.

2. Vertaile tarjoukset

Kilpailutamme lainan usean pankin välillä. Saat ensimmäiset lainatarjouksesi usein jo minuuteissa.

3. Saat rahat tilillesi

Valitse paras tarjous ja hyväksy se. Rahat maksetaan tämän jälkeen tilillesi.

 

Usein kysytyt kysymykset

Tarkoittaako pieni korko edullista lainaa?

Netistä saataviin lainoihin sisältyy nimelliskoron ohella erilaisia lisäkuluja, kuten avaus- ja tilinhoitomaksuja. Korko kuitenkin muodostaa lainan kuluista suurimman osuuden, ja siksi pieni korko tarkoittaa yleensä edullisempaa lainaa.

Mistä löydän lainaa pienellä korolla?

Omalainan lainavertailulla löydät usean rahoituslaitoksen tarjonnasta juuri itsellesi edullisimman lainan – ilman lisämaksuja!

Onko Omalainan käyttö todella ilmaista?

Jos päädyt ottamaan lainaa joltakin yhteistyöpankiltamme, saamme heiltä tästä palkkion. Sinun ei hakijana tarvitse maksaa palvelun käytöstä mitään!

Mikä korko Omalainan lainoilla on?

Omalainan välittämien lainojen nimelliskorko on 4,9 ja 20% välillä. Tämä vaihtelee rahoituslaitoksittain.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan kokonaishintaa sen ottajalle. Sen muodostavat lainan korko sekä erilaiset lisämaksut.

Mikä korko lainalleni tulee?

Lopullinen korko kerrotaan lainasopimuksessa. Tähän vaikuttavat monet tekijät, kuten valitsemasi rahoituslaitos, arvioitu riskitasosi sekä yleinen taloustilanne.

Asiakaskokemuksia