logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Irti vaarallisesta velkakierteestä: Lue bloggaaja Diina-Marian vinkit talouden haltuunottoon

Suosittua Diiskuneiti-blogia kirjoittava kolmekymppinen Diina-Maria kertoi taannoin tarinansa velkataakan kanssa tasapainoilusta ja lainojen yhdistämisen tuomasta helpotuksesta yhteistyössä Omalaina.fi:n kanssa. Kokosimme tähän artikkeliin Diina-Marian tarinan ja parhaat vinkit oman talouden haltuunottoon ja lainojen yhdistelyyn!

Kolmesta työpaikasta huolimatta kaikki rahat menivät laskuihin

Diina-Marian velkaantuminen alkoi samalla tavalla kuin tuhansien muidenkin suomalaisten – verkkokauppojen ja sovelluksien osamaksuilla ja luottokorteilla maksaminen oli niin helppoa, että velkaa alkoi kertyä ihan huomaamatta. Vielä muutama vuosi sitten Diina-Maria teki useaa eri työtä samanaikaisesti selvitäkseen kuukausittaisista laskuista, mutta silti rahaa jäi hädin tuskin elämiseen laskujen maksamisen jälkeen. “Jossain kohtaa havahduin, että olin aivan loppu fyysisesti sekä velkaantuminen ahdisti henkisesti. Raadoin kuin hullu ja kaikki rahat menivät velkojen maksamiseen,” Diina-Maria kirjoittaa blogissaan.

Diina-Maria kertoo vihanneensa aina niitä päiviä, kun laskut piti maksaa. Tällöin paperilaskujen pinosta näki aina konkreettisesti sen, kuinka pahaksi velkakierre oli lipsunut. Vaikka osamaksuista ja luotoista lyhensi vain kuukausittaisen minimimäärän, nousi summa jopa 600 euroon kuukaudessa.

”Päätin, että nyt tämä velkakierre saa loppua” – Näin Diina-Maria sai taloutensa takaisin haltuun

Saatuaan tarpeeksi suurien velkojen maksamisesta joka kuukausi, Diina-Maria päätti yhdistää lainansa hakemalla yhdistelylainaa Omalainan avulla“Nopeasti laskin, että jos nyt osamaksuihin ja luottokortteihin meni noin 600€ kuussa, niin lainojen yhdistämisellä niihin menisi 150€ kuussa ja säästäisin koroissa ja kuluissa ison summan.”

Lainojen yhdistäminen Omalainan avulla käy kätevästi suoraan verkossa, eikä lainojen kilpailuttaminen maksa mitään. Yhdistelylainan avulla Diina-Maria järjesteli kaikki osamaksut ja luottokorttivelat yhdeksi, edullisemmaksi lainaksi. Ainoastaan opintolainan hän jätti yhdistelylainan ulkopuolelle, sillä siinä oli jo valmiiksi matala korko. Yhdistelylainassa uusi lainantarjoaja maksaa yleensä kaikki vanhat velat pois, joten Diina-Marian ei tarvinnut huolehtia kaikkien maksujen pois kuittaamisesta käytännön tasolla. Diina-Maria myös leikkasi varmuuden vuoksi luottokorttinsa kahtia, jottei sen käyttämisen houkutus kasvaisi liian suureksi.

Näin Diina-Maria neuvoo muita pääsemään irti velkakierteestä:

  1. Kirjoita ylös kaikki laskut, velat ja menot, jotka sinun on maksettava joka kuukausi. Tähän kuuluvat esimerkiksi vuokra, luottokortti- ja osamaksut, sekä muiden velkojen lyhennykset.
  2. Laske tämän jälkeen kuinka paljon tuloja saat joka kuukausi, ja vähennä tästä aluksi laskemasi laskujen ja muiden menojen summa.
  3. Kuinka paljon jäät plussan puolelle? Tällä summalla sinun pitäisi elää kuukauden ajan, maksaa ruuat, harrastukset ja muut menot.
  4. Mikäli erilaisten luottojen lyhennyksiin menee suuria summia kuukausittain, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Summaa kaikki osamaksut ja luotot yhteen, suuntaa Omalainan sivuille ja syötä velkasi suuruinen lainasumma hakukenttään haluamallasi laina-ajalla. Laina-aikaa muuttamalla voit itse säätää, millainen kuukausierä sinun tuloillesi sopisi.
  5. Saat Omalainan kautta useita lainatarjouksia lainojen yhdistämiseen. Tarjoukset eivät sido sinua mihinkään, ja Diina-Marian sanoja lainaten, “voit rauhassa miettiä olisiko lainojen yhdistäminen sinulle sopiva ratkaisu – minulle se oli aikamoinen pelastus”.

Yhdistelylainalla alhaisempi korko – Muista aina vertailla lainasi

Koska yhdistelylaina yhdistää useat pienet osamaksut ja luotot, on sen korko tyypillisesti myös alhaisempi. Pienempi korko auttaa yhdistelylainan ottajaa pienentämään lainan kokonaiskustannuksia sekä saamaan lisää pelivaraa omaan talouteen ja enemmän käyttörahaa arkeen, kun koko palkka ei enää mene velkojen maksuun. Kannattaa muistaa, että osamaksuissa ja luotoissa on yleensä muitakin kuluja, kuin pelkkä kuukausierä ja korko: Useammasta velasta joutuu myös maksamaan useaa eri tilinhoitomaksua ja muita sivukuluja, jotka voivat kuukausien ja vuosien kuluessa käydä todella kalliiksi.

“Lainojen yhdistämisellä säästää rahaa, koska lyhytaikaisissa lainoissa, kuten juuri osamaksuissa ja luottokorteissa on todella isot korot. Yhdistetty laina voi pidentää hieman maksuaikaa, mutta se tulee myös pienemmän vuosikoron takia aina edullisemmaksi,” Diina-Maria kirjoittaa.

Yhdistelylainoja myöntävät kymmenet eri pankit Suomen lainamarkkinoilla. Vaikka laina olisi helppo löytää ja saada, on syytä huomioida, että myös yhdistelylainojen korot ja lainakulut vaihtelevat suuresti. Eri pankkien välillä voi olla helposti kymmenenkin prosentin heitto yhdistelylainan nimelliskorossa. Tämän vuoksi lainaa ei koskaan kannata ottaa ilman vertailua.

Koska vertailu vie aikaa, kannattaa apuun ottaa Omalaina.fi, joka kilpailuttaa sinulle yhdellä hakemuksella useita pankkeja ja luotonantajia. Yhdistä velkasi ja saa taloutesi kuriin täyttämällä yhdistelylainahakemus Omalaina.fi:n sivuilla ja valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi “lainojen yhdistäminen”.

Usein kysytyt kysymykset

Miten velkakierteestä voi päästä eroon?
Velkakierteestä voi päästä eroon säästämällä rahaa, hankkimalla lisätuloja tai yhdistämällä aiemmat kalliimmat osamaksut ja lainat.
Miten lainojen yhdistäminen voi auttaa velkakierteestä eroon pääsemisessä?
Yksi keino päästä kerralla eroon useasta eri velasta on ottaa yhdistelylaina. Yhdistelylainassa otetaan yksi matalakorkoinen laina, jonka avulla maksetaan pois kaikki vanhat ja kalliit luotot. Myös osamaksu on aina velkaa, vaikka sitä ei lainaksi suoraan kutsuta.