Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kannattaako leasing-auto? – Tämä sinun tulee tietää leasingsopimuksesta

Leasing-auto on eräänlainen vuokra-auto, josta maksetaan joka kuukausi toistuva käyttömaksu. Asiakas voi huoletta ajaa autolla, eikä hänen tarvitse maksaa esimerkiksi vakuutuksista, taikka auton huollosta. Onko leasing-auto kuitenkaan kannattava? Lue tästä vinkit leasing-auton hankintaan!

Yksityisleasingia voi verrata asunnon vuokraamiseen, sillä asiakas ei omista ajamaansa autoa, vaan pelkästään vuokraa sitä, maksamalla tietyn määrän vuokraa joka kuukausi. Leasing onkin jonkin käyttöominaisuuden pitkäaikaista vuokrausta, jossa asiakkaan ei tarvitse sitoutua ostamaan haluamaansa tavaraa. Kuinka paljon leasingauto sitten maksaa asiakkaalle, ja onko sopimus sen arvoinen? Leasingin eri mahdollisuuksista ja todellisesta hinnasta on hyvä olla selvillä ennen kuin sopimuksen allekirjoittaa.

Kuinka paljon leasingauto todellisuudessa maksaa?

Leasingi-auton kuukausierään vaikuttaa moni asia. Suurin vaikutus on vuokrattavalla autolla, ja tämän auton arvolla ja hinnalla. Jos haluaa ajettavaksi uuden BMW:n tulee se maksamaan enemmän kuin vanha Toyota. Myös sopimuskauden pituus vaikuttaa kuukausierän määrään. Tähän lisätään vielä mahdolliset lisävarusteet, sekä myös ajettavat kilometrit. Kuukausierä on ennalta sovittu, ja se pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Leasingsopimus tehdään yleensä 2-4 vuodeksi, ja sopimukseen voi sisällyttää eri tarjoajasta riippuen eri asteisia huolenpitosopimuksia. Täysihoidosta voi siis joutua maksamaan huomattavasti enemmän per kuukausi, jos haluaa kaikesta huoltoon liityvästä huolehdittavan.

Vaikka leasingsopimuksen kuukausierä olisi esimerkiksi 300 euron luokkaa, voi sopimuksen mukana tulla yllättäviä maksuja, jotka nostavat leasingin kokonaishintaa huomattavasti. Usein ensimmäisen kuukauden vuokra, eli ensimmäinen maksettava erä vuokra-autosta, on huomattavasti kalliimpi kuin muut tulevat erät, jopa noin 10-20 % suurempi. Joissakin sopimuksissa vaaditaan myös jonkinlainen käsiraha leasing-auton hankinnan yhteydessä.

Leasingsopimuksen loppuessa asiakkaalla on mahdollisuus lunastaa auto itselleen suurempaa vuokraerää vastaan. Tämä erä voi nousta korkeaksi, jolloin auton olisi samalla hinnalla saanut jo ostettua omistukseen itselleen. Myös perinteistä autolainaa ottaessa sisältyy sopimukseen käsittely-, ja avauskuluja, mutta viimeisen erän määrä ei pääse nousemaan yhtä korkeaksi, kuin leasingsopimuksissa.

Milloin leasing-auto on hyvä ratkaisu?

Leasingsopimuksia on monia erilaisia, eri ehdoilla ja tarjonnalla. Joukossa on sekä yläkanttiin hinnoiteltuja sopimuksia joissa asiakas joutuu pulittamaan pitkän pennin, sekä kohtuullisen hintaisia, oman omistusauton ostohinnan kanssa kilpailevia sopimuksia. Leasingsopimusta harkitessa kannattaa vertailla monta eri autoa ja sopimusmuotoa, sekä miettiä tarvitsetko huoltopaketteja sopimukseen mukaan. Leasingautot sopivat lyhyeen, esimerkiksi 1-2 vuoden käyttöön.

Leasingsopimuksia voidaan tehdä joko yksityisille asiakkaille, taikka yrityksille. Yrityksille tehdyissä leasingssopimuksessa asiakkaan auto saattaa olla sidoksissa työnantajaa, jolloin loppusumma ei ehkä päädykään asiakkaan maksettavaksi, vaan työnantaja huolehtii tästä. Tällöin leasing toimii tavallaan työsuhdeautona, josta maksetaan vuokraa joka kuukausi. Tässä kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä useimpien leasing sopimusten kohdalla asiakas on yhä se, joka joutuu maksamaan sopimukseen kuuluvat maksut.

Joskus asiakkaat eivät halua sitoutua autoon, tai siihen liittyviin huoltoihin useiden vuosien ajan. Tällöin vuokraus voi olla heille oikea ratkaisu. Tämä voi olla tilanne erityisesti pääkaupunkiseudulla työautoa tarvitseville, jotka kulkevat vain parinkymmenen kilometrin työmatkaa. Leasingsopimuksessa vuosittainen sovittu kilometrimäärä ei saa ylittyä, tai asiakas joutuu maksamaan ylimääräistä. Vuokra-auto ei siis ole hyvä ratkaisu jos asiakas joutuu ajamaan koko Suomen poikki säännöllisin väliajoin.

 

Auto osamaksulla tai autoluotolla?

Leasingsopimusta ei pysty soveltamaan samaan tapaan kun halutaan vuokrata tai ostaa auto yksityiseltä henkilöltä, vaan tällöin auto on yleensä ostettava. Tällöin kannattaa harkita autolainan ottamista, ja sen maksamista takaisin kuukausittain. Lainan maksuerän suuruus riippuu auton hinnan suuruudesta, sekä takaisinmaksuajasta. Tällaiseen lainaan takaisinmaksuvuosia voi ottaa usein jopa 20 vuoteen asti, jos kuukausittain on hankala maksaa suuria summia. Auton voi myös ostaa autoliikkeestä osamaksukaupalla, joka toimii luottona. Auton hintaa ja tähän liittyvää korkoa maksetaan joka kuukausi kunnes auto lopulta on omistuksessa.

Leasingsopimuksen loppuessa auton pystyy yleensä lunastamaan itselleen ennalta sovittuun hintaan. Tämä hinta voi kuitenkin osoittautua kalliimmaksi kuin mitä alkuperäinen hinta olisi ollut, jos asiakas olisi suoraan ostanut auton itselleen osamaksulla tai autolainalla. Ennen sopimuksien allekirjoittamista kannattaa aina muistaa kilpailuttaa ja vertailla mahdolliset autolainat, jotka saattavat loppupeleissä maksaa saman verran tai jopa vähemmän kuin leasing sopimukset, ja lainan takaisinmaksun jälkeen auto on omassa, eikä autoliikkeen omistuksessa.

Kilpailuta autolaina uuden menopelin ostoon Omalainan kautta, jopa 20 vuoden laina-ajalla. Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksesi usean eri pankin ja rahoitusyhtiön tarjonnasta ja etsii näiden kesken sinulle edullisimman rahoitusvaihtoehdon. Voit hakea Omalainan kautta autolainaa 100-60 000 euroa, mihin tahansa tarvitsemaasi rahoitustarpeeseen. Älä unohda kilpailuttaa lainaasi ja voit säästyä turhilta kuluilta ja korkeilta koroilta!

Jonna – 2019-12-10 14:41:35

Usein kysytyt kysymykset

Voiko leasing auton hankintaan ottaa lainaa?

Leasing autoilun on hyvä puoli on, että siinä sinun ei tarvitse tehdä isoa alkupanostusta, jotta voi aloittaa autoilun. Muun muassa autolainan hakeminen on tässä vaiheessa turhaa.

Kannattaako auto ottaa luotolla vai leasingina?

Autoluoton ja osamaksun suurimpana erona on, että siinä vaiheessa, kun maksaminen loppuu, on luotolla hankittu auto oma. Leasing auton joutuu luovuttamaan vuokraajalle. Luotto on myös osamaksu parempi vaihtoehto, sillä auton omistajuus siirtyy heti ostohetkellä kokonaisuudessaan ostajalle.