Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Yksityisleasing – kenelle se sopii parhaiten?

Yksityisleasing on kohtuullisen vaivaton tapa hankkia auto ilman varsinaiseen auton ostoon liittyviä kustannuksia ja riskejä. Ehkä juuri sen takia lyhytaikainen leasing auto on muuttumassa yhä suositummaksi vaihtoehdoksi uuden ajoneuvon hankintaa mietittäessä. Tässä artikkelissa avaammekin hieman enemmän sitä, mitä yksityisleasing on ja mitä käytännön seikkoja kannattaa ottaa huomioon ennen leasing-sopimuksen tekoa.

 

Mitä on yksityinen auto leasing ja miten se toimii?

Yksityinen auto leasing on leasingmuoto, jonka avulla yksityishenkilöt voivat vuokrata auton ennalta määrätyksi ajaksi. Se on sopiva vaihtoehto etenkin niille, jotka haluavat ajaa uudella tai lähes uudella ajoneuvolla ilman, että heidän tarvitsee kuitenkaan investoida uuteen ja kalliiseen autoon. On nimittäin selvää, että upouusi auto ei ole järkevin investointi, sillä sen arvo laskee todella paljon lyhyessä ajassa.

Näin ollen, leasing auto yksityiselle henkilölle onkin varteenotettava vaihtoehto, jonka avulla voi välttää arvon laskusta aiheutuvan päänvaivan.

Sopimusajat ovat yleensä muutamia vuosia

Yksityisen auto leasingin avulla voit kätevästi valita laajasta valikoimasta ajoneuvon ja valitsemasi ajoneuvo toimitetaan suoraan kotiosoitteeseesi. Kun auto on toimitettu kotiisi, maksat vain ennalta sovitut kuukausimaksut leasing-sopimuksen keston ajan.

Yleensä yksityisleasing sopimusaika on yhdestä neljään vuoteen. Kun leasing sopimus päättyy, palautat ajoneuvon leasing-yritykselle ja halutessasi voit aloittaa saman prosessin uudelleen toisella uudella autolla. Yksityinen auto leasing on erinomainen tapa nauttia uuden ajoneuvon ajamisesta ilman, että sinun tarvitsee sitoutua pitkäaikaiseen omistukseen.

Lue artikkeli: Auton ylläpitäminen – Kuinka paljon se maksaa?

Mitä ovat yksityisleasing auton edut?

Yksi suurimmista yksityisistä auto leasing eduista on se, että sinun ei tarvitse sitoutua auton omistamiseen ja ottaa jopa kymmenien tuhansien eurojen lainaa auton ostoa varten. Yksityisleasingillä saat auton käyttöösi määrätyksi ajaksi, joka on yleensä yhdestä neljään vuotta. Kunhan maksat aina ajallaan ennalta sovitut kuukausierät, voit nauttia huoletta uuden autosi ajamisesta. Tämän lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia autosi huoltokustannuksista tai vakuutusmaksuista, sillä useimmiten huollot sekä yksityisleasing vakuutus sisältyvät leasing-pakettiisi.

Helppo hankinta jopa ilman käsirahaa

Yksityinen leasing tarjoaa monia etuja verrattuna perinteiseen auton omistamiseen. Voit unohtaa suurten summien säästämisen käsirahaksi sekä pitkäaikaisen sitoutumisen ja nauttia joustavuudesta uuden autosi valinnassa. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia auton jälleenmyyntiarvon laskemisesta, mikä on todella iso etu auton omistamiseen verrattuna.

Elämä on täynnä yllätyksiä ja juuri näitä elämän pieniä tai suurempia yllätyksiä varten on lyhytaikainen leasing se parempi vaihtoehto.

Onko sinun mahdollista hankkia käytetty leasing auto?

Käytetyn leasing-auton hankkiminen on toki mahdollista ja kuukausimaksut ovat todennäköisesti edullisempia, kuin uuden auton leasingissa. Jos korkea leasing auton hinta mietityttää, on käytetty leasing auto todennäköisimmin sinulle paras vaihtoehto. Hyvä puoli käytetyissä leasing autoissa on myös se, että ne ovat usein hyvin huollettuja ja niiden käyttöhistoria on tiedossa yksityiskohtaisesti. Sinun ei siis tarvitse arvailla, millaisia huoltoja autolle on tehty ja miten sitä on aikaisemmin kohdeltu.

Käytetty leasing auto on lähes aina hyväkuntoinen

Koska autoja vuokraavat yritykset laittavat yleensä vain ne kaikkein parhaimmassa kunnossa olevat leasing-autot jälleenvuokrattaviksi, pääset kätevästi nauttimaan lähes uuden auton eduista ja ajokokemuksesta huomattavasti pienemmällä hinnalla. Käytettyjä leasing-autoja välittäviä jälleenmyyjiä ja niiden tarjouksia kannattaa vertailla, jotta löydät parhaan mahdollisen hinnan tulevalle autollesi.

Milloin leasing auto kannattaa hankkia?

Auton leasing voi olla loistava tapa hankkia unelmiesi auto ilman, että sinun tarvitsee sitoutua sen ostamiseen, käyttää kaikki kovalla työllä keräämät säästösi siihen tai ottaa lainaa sitä varten. Leasing auto kannattaa hankkia muun muassa näissä tilanteissa:

  • Sinulla on lyhytaikainen auton tarve. Jos tarvitset autoa vain tietyn ajanjakson ajan, esimerkiksi vuodeksi tai pariksi, leasing voi olla hyvä vaihtoehto. Sen avulla voit käyttää uutta tai lähes uutta autoa ilman pitkäaikaista sitoutumista.
  • Haluat pystyä ennakoimaan auton kulut: Leasing-autossa kuukausittaiset kustannukset ovat yleensä hyvin ennakoitavissa. Kulut sisältävät useimmiten huollot ja vakuutukset, tosin polttoaine ei sisälly leasingin hintaan. Ennakoitavissa olevat kulut voivat auttaa sinua suunnittelemaan talouttasi paremmin, koska tiedät tarkalleen, kuinka paljon auton ylläpito sinulle kuukaudessa maksaa.
  • Pääsy uusimman autoteknologian pariin: Leasing antaa sinulle mahdollisuuden ajaa uusimpia autoja, joista löytyy myös uusin teknologia ja ominaisuudet. Jos mielesi tekee ajaa aina sitä kaikkein uusinta mallia, leasing voi tarjota sinulle tämän mahdollisuuden ilman, että sinun tarvitsee omistaa autoa tai kärsiä auton jälleenmyyntiarvon laskun seurauksista ajan kuluessa.
  • Vähemmän vastuuta huolloista: Mikäli mietit hankkiako leasing vai oma auto, tämä on yksi tärkeä seikka, joka on syytä ottaa huomioon. Useimmissa leasing-sopimuksissa huoltovastuu kuuluu leasing-yhtiölle. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse kantaa ylimääräistä huolta auton huollosta ja ylläpidosta, sillä leasing-yhtiö hoitaa nämä asiat puolestasi.

Lue lisää aiheesta: Kannattaako leasing-auto – Katso kustannukset

Mikä on yksityisleasingin hinta Suomessa?

Siitä huolimatta, että oman auton ostaminen on vielä nykypäivänä suosittua, yksityisleasing on auton oston ja omistamisen rinnalla noussut kovaksi kilpailijaksi. Auton ostoon liittyy nimittäin paljon suuria kuluja, ja yleensä siihen tarvitaan autolaina vakuuksineen. Vaikka suhteellisen halvan lainan löytäminen auton ostoa varten onkin kätevää lainavertailun avulla, monet päätyvät kuitenkin ottamaan leasing-auton yksityiskäyttöön.

Pitkällä aikavälillä leasing-auto saattaa hyvinkin osoittautua edullisemmaksi vaihtoehdoksi, sillä sinun ei tarvitse huolehtia huolloista tai auton ylläpidosta. Käytännössä ainoastaan kuukausimaksut ja polttoaine ovat ainoat autosta säännöllisesti aiheutuvat kulut.

Leasing auto on matalariskinen valinta

Muutamalla sadalla eurolla kuukaudessa voit jo saada todella hyvän auton käyttöösi. Hinta toki riippuu myös auton iästä ja siitä, onko se ollut aiemmin käytössä. Yksityisleasing käytettynä on ehkä se edullisin leasing-vaihtoehto ja se onkin hyvä vaihtoehto, sillä käytetyt leasing-autot ovat hyvin huollettuja ja usein lähes uusia, erona ainoastaan jonkin verran pienempi hintalappu.

Auton hintaan vaikuttaa myös sen varustelutaso, merkki sekä sopimuskauden pituus. Lisäksi joissakin tapauksissa sinun tulee myös maksaa käsiraha leasing-sopimuksen alussa.

Katso: Rahoitus – Vertaile ja hae edullista rahoitusta

Käsirahan määrä vaihtelee

Käsiraha saattaa olla jopa pari tuhatta euroa ja sen tarkoituksena on vähentää leasing-yritykselle koituvaa riskiä sekä pienentää kuukausittain maksettavien erien suuruutta. On kuitenkin hyvä muistaa, että leasing-auton käsiraha ei ole aina välttämätön.

Sinun kannattaakin vertailla eri yksityisleasingiä tarjoavia jälleenmyyjiä, jotta löydät sinun kannaltasi parhaat mahdolliset autodiilit.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras yksityisleasing yritys?

Mikä on paras yhdelle ihmiselle ei välttämättä ole paras vaihtoehto toiselle. Parhaan yksityisleasing-vaihtoehdon löytäminen riippuukin pitkälti henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. On olemassa seikkoja, jotka kannattaa kuitenkin ottaa huomioon sopivaa yksityisleasing-vaihtoehtoa valitessa. Näitä ovat muun muassa yrityksen autovalikoima, leasing-ehdot ja niiden joustavuus, hinnat sekä aikaisempien asiakkaiden arvostelut. Nämä seikat tarkistamalla pääset parhaan yksityisleasing yrityksen ja auton valinnassa jo pitkälle.

Saako yksityisleasingillä myös sähköautoja?

Kyllä! Myös sähköautoja on mahdollista saada käyttöön leasing-sopimuksella. Leasingejä hoitavat yritykset tarjoavat usein täysisähköautojen lisäksi myös hybridejä, joten sinulla on hyvin valinnanvaraa. Eikä sinun kannata unohtaa, että plug in hybridit ovat myös yksi vaihtoehto sähköautojen valikoimassa. Yksityisleasing sähköautoon on hyvä idea, sillä se on ympäristöystävällinen vaihtoehto ja sen polttoainekustannukset ovat myös hyvin alhaisia. Sähköautot ovat kaiken kaikkiaan järkevä valinta.