Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kuinka paljon voin saada lainaa? – Entä mikä vaikuttaa lainan saantiin?

Se, kuinka paljon voit saada lainaa hakiessasi sitä verkossa, riippuu paljon siitä mistä olet lainaa hakemassa, mihin tarkoitukseen, sekä millaista summaa olet itse etukäteen ajatellut. Lainan määrästä päättävät ne pankit ja rahoitusyhtiöt, jotka lainoja myöntävät. Eri pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat eri suuruisia lainoja, jotkut pienempiä, jotkut suurempia.

Melkeinpä kaikki rahoitusyhtiöt pystyvät tarjoamaan pieniä, korkeintaan muutaman tuhannen euron lainoja, ja nämä ovatkin yleisin lainasumma verkosta haettavissa lainoissa. Useat pankit ja rahoitusyhtiöt ovat kuitenkin kasvussa, ja lainaa voi saada useammasta paikasta jo 100 – 60 000 euroa. Suuren tarjonnan vuoksi kannattaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden kilpailuttamisessa olla vielä tarkempi, sillä usein juuri tällaisten lyhytaikaisten lainojen korko voi helposti nousta pilviin asti.

Mihin tarvitset lainaa?

Lainaa ei koskaan kannata ottaa yli tarpeiden, jotta et joudu turhaan maksamaan korkoa ylimääräisestä rahasta. Kartoita ennen lainan ottoa lainatarpeesi kunnolla, ja mieti mikä olisi sopiva lainasumma, jonka oikeasti tarvitset ja pystyt myös maksamaan takaisin. Lainatalous on kavala, sillä se pystyy korkojen avulla perimään sinulta takaisin paljon enemmän, kuin saatoit alussa olla valmis maksamaan. Älä siis turhaan ota liian suurta lainaa, vaan mieti tarkkaan, kuinka paljon tarvitset. Sivustoltamme löytyvän suuntaa-antavan lainalaskurin avulla voit tarkastella kuukausierän suuruutta erilaisilla lainasummilla ja takaisinmaksuajoilla.

Myös lainan käyttötarkoitus voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon pankit ja rahoitusyhtiöt ovat valmiita myöntämään sinulle lainaa. Jos tarkoituksena on asunnon ostaminen, saat lainan luultavasti paljon helpommin, kuin jos kertoisit ottavasi lainan, jotta voit lähteä juhlimaan viikonloppuna. Lainaa haettaessa kannattaa olla rehellinen siitä, mihin lainaa on hakemassa, etenkin jos kyseessä on suurempi lainasumma. Pieniä kulutusluottoja voi toki ottaa mihin vain tarkoitukseen itse haluaa, eikä lainanantaja kyseenalaista tai välttämättä edes kysele lainan käyttötarkoitusta.

Mikä on elämäntilanteesi?

Lainan saamiseen ja myös lainan suuruuteen vaikuttaa jossakin määrin myös elämäntilanteesi. Pankit saattavat vaatia palkkatodistusta, jotta he saavat paremman varmuuden siitä, että pystyt maksamaan lainasi takaisin. Tämä saattaa vaikuttaa myös lainan määrään. Jos olet esimerkiksi hakenut 5000 euron lainaa, mutta saat takaisin lainatarjouksia vain 3000 eurolle, voi tämä johtua puuttuvasta työtodistuksesta. Luottotietojen on myös lain mukaan oltava kunnossa, jotta lainan saaminen on mahdollista.

Jos sinulla on ennestään paljon lainoja, voi tämä vaikuttaa pankin myöntämän lainan määrään. Mitä enemmän sinulla on lainoja, sitä enemmän on myös takaisinmaksettavaa. Lainan suuruuteen voi myös vaikuttaa sinun asiakashistoriasi sen pankin kanssa, josta olet hakemassa lainatarjousta. Jos olet onnistuneesti saanut heiltä lainaa aikaisemmin, ja olet maksanut lainasi takaisin, saattaa pankki myöntää sinulle helpommin haluamasi määrän lainaa.

Haetko lainaa yksin vai yhdessä jonkun kanssa?

Jos haet lainaa yhdessä jonkun muun, esimerkiksi puolison tai ystävän kanssa, ovat mahdollisuutenne suurempaan lainaan paremmat. Jos lainaa on ottamassa kaksi henkilöä, saa pankki tästä paremman varmuuden siitä, että laina tullaan maksamaan takaisin. Yhdessä haettava laina saattaa olla hyvä vaihtoehto varsinkin suurempia lainoja, esimerkiksi yrityslainaa ja lainan yhdistämistä haettaessa. Voit toki myös hakea lainaa yksin. Tällöin lainan saaminen riippuu vain sinusta, joten pankin on keskityttävä vain sinun maksukykyysi.

Katse kohti yleistä taloutta

Vaikka kaikki olisi sinun puolellasi kunnossa, voi pankki silti päättää, ettei se halua lainata sinulle aivan yhtä suurta summaa kuin haluaisit. Tähän voi vaikuttaa moni asia, kuten pankin oma taloudellinen tilanne sekä yleinen taloudellinen tilanne. Pankit ja rahoitusyhtiöt ovat hyvin perillä maailman rahatilanteesta, ja siitä, mihin talous saattaa seuraavaksi kallistua. Ehkä he ennustavat laskusuhdanteen pian tulevan, tai tietävät muuten jotakin, joka saattaa vaikuttaa ihmisten takaisinmaksukykyyn. Pankit ja rahoitusyhtiöt päättävät itse, kuinka paljon he ovat valmiita lainaamaan asiakkailleen rahaa, ja asiakas voi itse päättää hyväksyykö tällaisen tarjouksen vai ei.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä asiat vaikuttavat lainan saamiseen?

Lainan saamiseen vaikuttaa muun muassa tulosi, ikäsi ja se löytyykö sinulta luottotietoja.

Voiko lainaa hakea rinnakkaishakijan kanssa?

Voit hakea lainaa myös rinnakkaishakijan kanssa ja näin saada paremmat ehdot lainallesi.