logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kun lakkoavustus ei riitä – Rahoitusta arjen kuluihin

Saitko liian vähän lakkoavustusta lakon aikana? Jos lakkoavustus ei riitä, voit hakea ylimääräistä rahoitusta Omalainan kautta. Kilpailutamme sinulle sopivan rahoituksen usean eri pankin ja luotonantajan joukosta, vain yhdellä hakemuksella!

Mistä lakkoavustusta saa?

Ammattiliitot maksavat lakkoavustusta lakkoon osallistuville liittonsa jäsenille. Avustuksen saamiseen ei siis riitä pelkästään lakkoon osallistuminen, vaan myös lakkoon osallistuvaan liittoon on kuuluttava. Joillakin ammattiliitoilla liittoon on kuuluttava ennen lakon alkua, kun taas joissakin ammattiliitoissa lakon alkaessa liittoon liittyminen riittää lakkoavustuksen saamiseen.

Lakkoavustusta on aina haettava, eli sitä ei makseta automaattisesti lakkoon osallistuville. Lakkoavustuksen hakemiseen tarvitaan yleensä

 • Ammattiliiton jäsennumero
 • Henkilötunnus
 • Tilinumero (IBAN-muodossa)

Lakkoavustuksen ehtona on yleensä se, että lakkoon osallistutaan sen koko ajalta. Muut lakkoavustukseen liittyvät ehdot voivat vaihdella eri ammattiliittojen kesken, ja tarkat säännöt avustuksen maksamiseen ja hakemiseen kannattaa aina tarkistaa oman ammattiliiton sivuilta.

Kuinka paljon saan lakkoavustusta?

Lakkoavustuksen määrä vaihtelee eri ammattiliittojen kesken. Myös suunniteltujen työvuorojen pituus lakkoaikana vaikuttaa lakkoavustuksen suuruuteen. Ilta-Sanomien mukaan lakkoavustusten määrät vaihtelevat suuresti eri ammattiliittojen kesken. Vuosien 2019‒2020 vaihteessa ammattiliitot maksoivat lakkoavustusta seuraavia määriä:

 • Paperiliitto – 50 euroa/päivä
 • Teollisuusliitto – 70 euroa/päivä
 • AKT – 16 euroa/päivä
 • PAU – 67 euroa/päivä
 • Sähköliitto – 200 euroa/päivä

Lakkoavustuksen suuruudesta päättävät ammattiliitot itse. Lakkoavustus on myös verotettavaa tuloa. Tämä tarkoittaa sitä, että lakkoavustuksesta menee jonkin verran veroa, ennen kuin se maksetaan työntekijöille. Jos työntekijä on lakon aikana jostain syystä oikeutettu palkkaan, ei lakkoavustusta yleensä saa.

Näin haet lakkoavustusta lakon aikana:

Lakkoavustusta haetaan yleensä suoraan siltä ammattiliitolta, joka lakkoon osallistuu. Asioiminen hoituu yleensä suoraan verkossa. Lakkoavustukset maksetaan yleensä kerran viikossa, riippuen lakon pituudesta.

 1. Lakkoavustus omalta liitolta. Ota yhteyttä lakkoon osallistuvaan ammattiliittoon. Yleensä lakkoavustusta voi hakea suoraan liiton sivuilta.
 2. Avustuksen maksuaika. Lakkoavustusta haetaan yleensä viikoksi kerrallaan. Se myös maksetaan yleensä noin viikko avustuksen hakemisen jälkeen.
 3. Hae lisää avustusta. Eikö lakkoavustusta saa tarpeeksi? Voit hakea lisää rahoitusta arjen menoihin Omalainan kautta.
 4. Rahat tilille heti. Kilpailuta rahoitus Omalainan kautta ja saat tarvittavat rahat tilille jo saman päivän aikana.

Omalaina auttaa tiukassa taloudessa – Lainaa kun avustus ei riitä

Aina lakkoavustus ei ole tarpeeksi, varsinkaan silloin, kun lakko venyy useamman viikon pituiseksi. Tällöin kannattaa turvautua ulkopuoliseen avustukseen ja arjen kulujen rahoittamiseen. Hae helposti lisää rahoitusta lakon kuluihin Omalainan kautta, 100 – 60 000 euroa oman tarpeesi mukaan.

Omalaina kilpailuttaa puolestasi useita eri pankkeja ja muita luotonantajia, vain yhdellä hakemuksella. Hae lainaa itsellesi sopivalla summalla ja laina-ajalla, ja valitse halutessasi sinulle saapuvista lainatarjouksista sopivin. Voit hyväksyä lainatarjouksen suoraan verkossa, vain parissa minuutissa. Nopeimmillaan rahat ovat tililläsi jo saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa lakkoavustuksen aikana?
Voit hakea Omalainalta matalakorkoista lainaa lakon aikana, jos tulotasosi putoaa merkittävästi.
Kuinka suuri lakkoavustus on?
Lakkoavustuksen suuruuteen vaikuttaa ammattiliitto johon kuulut. Lakkoavustusta myönnetään 50 - 200 euroa/päivä liitosta riippuen.