Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Monipuolinen matkailuauto sopii moneen talouteen

Karavaanarielämä kiehtoo yhä useampaa, eikä ihme; Suomi tarjoaa upeita elämyksiä tienpäällä koettavaksi. Mutta mitä jos haaveena on lähteä pidemmälle tai tehdä pakettiautosta matkailuauto ja muuttaa  autoon asumaan pysyvämmin? Blogista selviää, kuinka budjetoida ja huomioida matkailuauton edellyttämät kustannukset.

 

 

Matkailuautosta on nykyään moneksi

Vanhoja pakettiautoja, ja jopa linja-autoja, kunnostetaan matkailukäyttöön, mutta myös matkailuauton vuokraus on kasvanut taannoisista vuosista. Tähän syynä epäilemättä kotimaanmatkailun suosion nousu, mutta myös yleinen maailmantrendi matkustella ”majoitus mukana” yli maiden rajojen.

Radikaaleimmat ovat valmiita pakkaamaan omaisuuteensa ja muuttamaan matkailuauton pysyväksi kodikseen. Liikkuva koti ja nykyisen kaltainen etätyökulttuuri mahdollistavat upeat puitteet omannäköisen elämän toteuttamiseen.

Käytetty matkailuauto on edullinen vaihtoehto enemmän matkaavalle

Matkailuauto käytettynä on erinomainen vaihtoehto, jos matkoja kertyy vuodessa useampia tai haluaa auton ympärivuotiseen käyttöön. Matkailuautojen myynti käy kuumimmillaan keväällä, jolloin myös käytetty matkailuauto on helppo löytää.

Käytetty matkailuauto on talouden kannalta hyvä sijoitus uuteen verraten, sillä kuten autojen yleensä, myös matkailuauton arvo laskee suhteellisen nopeasti. Toisaalta matkailuauton myynti myöhemmin ei pitäisi olla ongelma, jos haluat edelleenmyydä käytettynä ostetun autosi, sillä kysyntää on runsaasti.

Matkailuautojen hinnat käytettynä pyörivät 20000–50000 € tietämillä, mutta vanhemman esimerkiksi pieni matkailuauto, kuten Sprinter matkailuauto voi löytyä käytettynä vain reilu 10000 €.

Lue lisää: Auto ilman käsirahaa

Pakettiautosta matkailuauto

Jos valmis tarjonta ei vastaa omia mieltymyksiä, tai haluat säästää kustannuksissa, omavalmisteinen matkailuauto on täydellinen vaihtoehto valmiin auton rinnalla. Pakettiautosta matkailuauto -projekti onkin yhä useammalle tuttu homma, käytettyjä pakettiautoja löytää hyvin alle 1000 €.

Toki auton rakentaminen vaatii hieman perehtymistä ja aikaa, mutta omavalmiste matkailuauton ehdoton etu on kustannusten lisäksi mahdollisuus persoonallisiin ratkaisuihin. Etenkin liikkuvasta kodista haaveileville, rakentaminen on suosittu vaihtoehto. Pieni matkailuauto esimerkiksi yksineläjälle rakentuu pakettiautosta helposti ja edullisesti.

Matkailuauto vanhasta kulkuneuvosta

Hyvä puoli auton tuunaamisessa on, että oikeilla muutoksilla autovero poistuu autosta kokonaan, eli siinä mielessä pakettiautosta matkailuauto prosessilla on mahdollisuus tehdä tulevaisuuden säästöjä. Tarkkana kannattaa olla, sillä matkailuautoon liittyviä vaatimuksia on viime vuosina tiukennettu ja auton täytyy täyttää ne täydellisesti, jotta auto muuttuu verovapaaksi.

Ajankohtaiset tiedot matkailuauton kriteereistä voi tarkistaa Trafin sivuilta ja esimerkiksi kysymällä katsastuskonttoreista. Lisäksi neuvoja rakentamiseen voi kysellä aihetta koskevista ryhmistä netistä. Ihmiset jakavat mielellään kokemuksia, myös epäonnistumisiaan. Voit säästää pitkän pennin välttyessäsi virhearvioita.

Matkailuauto tarvikkeet – mitä kaikkea matkailuautoon asentaa?

Suuremmat asennukset, kuten kaapistot, eristykset ja mahdolliset sähkötyöt voi teetättää ammattilaisella, mutta tässä muutama esimerkki pienempiin tarvikkeisiin, joita on helppo asentaa itse:

  • Turvaverkot
  • Pimennysverhot
  • Kiilat ja kiskot
  • Oviverhot
  • Hyttysverkot

Tarvikkeita kannattaa etsiä myös ulkomaisista verkkokaupoista, sillä hinnat voivat olla niissä huomattavasti halvemmat kuin Suomessa.

Kilpailuta autolainat: Autolaina – Jopa 60.000€ ilman käsirahaa

Linja-auto matkailuautoksi

Jos haaveena on iso matkailuauto, linja-auto matkailuautoksi muuttaminen voi olla erinomainen vaihtoehto. Hinnoissa se tarkoittaa ehkä isompaa satsausta kuin mitä pakettiauton kohdalla, mutta busseissakin on onneksi haitaria, josta valita. Ja iso matkailuauto tarkoittaa suurempaa matkustajakapasiteettia, eli samalla satsauksella matkustelee isompikin seurue.

Linja-autojen hinnat liikkuvat 150 000–300 000 € paikkeilla, kun puhutaan korkeintaan muutamia vuosia vanhoista ajopeleistä. Lähemmäs 10 vuotta vanhoja linja-autoja on mahdollista saada alle 100000 €.

Vanhan linja-auton maahantuonti

Linja-autojen tuonti naapurimaista, kuten Ruotsista ja Norjasta on ollut nouseva trendi, sillä tarjontaa on siellä enemmän. Tämä johtunee siitä syystä, että muissa pohjoismaissa ajoneuvoihin liittyvät lait ja kriteerit pakottavat uusimaan joukkoliikenneautot tiheämmin kuin Suomessa. Toisaalta pohjoismaiset bussit sopivat paremmin talvikäyttöön kuin esimerkiksi Etelä-Euroopan maiden vastaavat.

Oli ostokanava mikä tahansa, suuremmat hinnat saattavat helposti lisätä ylimääräisen rahoituksen tarvetta. Omalainan kilpailuttamia lainoja on kuitenkin mahdollista saada aina 70000 € saakka.

Kilpailuttaminen ei itsessään vielä sido lainanottoon, joten käänny rohkeasti kokeilemaan, jos laina voisi olla yksi ratkaisu onnistua muokkaamaan linja-auto matkailuautoksi.

Matkailuauto vakuutus ja muut huomioitavat kulut

Se, paljonko matkailuauto vakuutus maksaa, riippuu luonnollisesti vakuutuksen kattavuudesta ja vakuutusyhtiöstä (muista kilpailuttaa vakuutukset!). Myös auton vuosimalli, arvo ja vakuutuksen ottajan ikä vaikuttavat vakuutuksen lopulliseen hintaan, mutta karkeasti ottaen ne ovat 100 € – 1500 € välillä.

Polttoaineen kulutus voi vaihdella

Matkailuauto kulutusta on myös hieman haastava arvioida suoraan, sillä kuten aiemmin mainittu, erilaisia matkailuautomalleja on olemassa runsaasti. Suuntaa antava kulutus keskikoon malleissa voisi olla noin10–13 l/ 100 km, ja suuremmissa kuten linja-autopohjaisissa malleissa noin 20–23 l/100 km.

Ajokortin uusimista ei tarvitse murehtia, sillä yleensä ajo matkailuautolla b kortin kera onnistuu hyvin. Suurin osa perusmallisista matkailuautoista mahtuu 3500 kg painoluokkaan, mikä on raja henkilöautokortille. Mikäli kyseessä on suurempi matkailuauto, tulee B-kortti päivittää seuraavaan eli D-luokkaan.

Matkailuauto vuokraus

Matkailuauto vuokraus ei välttämättä ole se kaikkein edullisin tapa toteuttaa lomasuunnitelmia, mutta ottaen huomioon sen antamat mahdollisuudet, taloudellisesta satsauksesta voi olla joskus hyvä hieman tinkiä. Jos oma lomabudjetti ei yllä kattamaan aivan kaikkia kustannuksia, Omalainan kautta voi tarkistaa, kuinka laina antaisi joustoa maksuihin.

Omalainan etu on sen kilpailuttamissa edullisissa hinnoissa, mutta sen kautta myönnetyt lainat mahdollistavat myös lomakustannusten pilkkomisen eriin, jolloin maksuja voi jakaa helposti loman jälkeiselle ajalle omaan kuukausibudjettiin sopivaksi. Matkailuauton vuokraus ei ole välttämättä sen kalliimpaa, mitä matkailu lomasesonkien aikaan yleensä, joten lainasumma voi hyvinkin jäädä pieneksi.

Matkailuauton vuokra

Matkailuauto vuokra lomakaudella on noin 1000 € /vko, auton koosta, mallista ja varustelusta riippuen ja se majoittaa yleisesti 2–6 henkilöä. Tällä laskentakaavalla 7 vuorokautta matkailuautossa esimerkiksi 6 henkilölle maksaa noin 24 € euroa vuorokaudelta.

Eräs huomioitava seikka, kun vuokraa matkailuautoa, on tarkistaa matkarajoitukset. Yleensä kilometrit on määritelty etukäteen vuokrattavan ajan mukaan. Toki lisäkilometrejä saa maksusta lisää, mutta tällöin matka on hyvä arvioida etukäteen, sillä etukäteen maksettuna korvaukset voivat tulla edullisemmaksi.

Lue lisää aiheesta: Yksityisleasing – Kenelle leasing sopii parhaiten

Vuokraa matkailuauto –Mitä etuja matkailuauto tarkalleen ottaen tarjoaa?

Suomessa matkailuautolla yöpymiseen ei tarvita erillistä lupaa, joten majoituskustannukset saa tarvittaessa hyvinkin kohtuulliselle tasolle. Pidempi leiriytyminen tapahtuu kuitenkin aina niille varatuilla paikoilla tai maanomistajan luvalla. Leirintäalueiden hinnat vaihtelevat, mutta yleisesti vuorokausikohtainen perusmaksu, joka sisältää sähkön, on noin 20 € ja henkilömaksu 5 € molemmin puolin.

Varustukseen on hyvä kiinnittää myös huomiota, kun vuokraa matkailuautoa. Lämmitysjärjestelmiä on saatavilla sähköllä, kaasulla tai esimerkiksi aurinkokennoilla, mikä kannattaa ottaa vuodenaika nähden huomioon. Myös eristyksissä on eroja.

Matkailuauto voi tuoda säästöjä ja joustavuutta

Majoittumisen lisäksi matkailuauton vuokraus sisältää ruuantekomahdollisuuden, mitä ei esimerkiksi useissa hotellimajoituksissa ole mahdollista saada. Tällä saa taatusti säästöjä aikaiseksi. Matkaavan porukan ruokamieltymykset on kuitenkin hyvä arvioida aina etukäteen, jotta osaa valita oikein varustellun asuntoauton keittiöineen.

Jos matkalla on aikomus harrastaa, osasta vuokra-autoja löytyy tarpeenmukaisia telineitä ja kiinnikkeitä pyörien ja muiden välineiden kuljetukseen. Omilla harrastusvälineillä säästää mukavasti aktiivikeskusten välinevuokrat. Ja jos lemminkin hoitomaksut loma-ajalta mietityttää, kannattaa kysyä matkailuauton vuokraajalta, ovatko lemmikit sallittuja kanssamatkustajia.

Usein kysytyt kysymykset

Olen aikeissa hankkia isomman kokoluokan matkailuautoa, kuinka suuren lainan voin saada sen hankkimiseen?

Omalainan kautta voit saada lainaa aina 60000 € saakka. Et tarvitse lainaan vakuuksia tai takaajia, mutta yleensä on suositeltavaa lisätä kanssahakija suuremmille lainoille, jotta lainansaanti varmistuu.

Olen työssäkäyvä opiskelija ja haluaisin rakentaa matkailuauton perheeni omistamasta pakettiautosta. Voinko saada lainaa, vaikka olen opiskelija?

Kyllä, se on täysin mahdollista. Omalainan alla toimii monta pankkia ja rahoituslaitosta, jotka käyvät hakemuksen yksilöllisesti läpi. Mikäli tulosi yltävät hakemaasi lainasummaan, lainalle ei pitäisi olla estettä. Lainan hakeminen ei itsessään maksa tai sido mihinkään, joten aina kannattaa yrittää!