Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Pankin vaihto – Miten se onnistuu?

Halu tehdä pankin vaihto saattaa syntyä tarpeesta löytää parempia palveluita, alhaisempia kuluja, tai yksinkertaisesti muutoksenhalusta. Monille voi kuitenkin olla epäselvää, mistä pankin vaihto prosessin voi aloittaa ja mitä se voi merkitä heidän raha-asioilleen. Pankin vaihto ei välttämättä kuitenkaan ole pelottavaa tai monimutkaista, kunhan tietää, mitä odottaa ja suunnittelet sen huolellisesti.

 

 

Ennen kuin päätät vaihtaa pankkiasi, sinun tulisi arvioida nykyisen pankkisi tarjoamat palvelut, niiden kustannukset ja tyytyväisyytesi niiden suhteen. Vertailu muiden pankkien tarjoamiin vaihtoehtoihin voi auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset parannukset.

 • Muista! Tarkista myös mahdolliset siirtomaksut ja sulkemisehdot, jotka voivat liittyä vanhan tilin lopettamiseen.

Pankin vaihto voi tuoda mukanaan monia etuja, kuten kilpailukykyisemmät korot, alhaisemmat palvelumaksut tai paremman digitaalisen käyttökokemuksen. Tärkeintä on kuitenkin tehdä huolellinen suunnitelma ja varmistaa, että uusi pankkisi vastaa tarpeitasi ja tavoitteitasi. Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin sitä, miten pankin vaihtaminen tapahtuu ja millaisia asioita sinun tulisi harkita tähän prosessiin lähtiessä.

Mikä pankki kannattaa valita?

Vertaillessasi pankkeja, saatat hyvinkin pohtia mielessäsi, että mikä pankki vastaa parhaiten tarpeisiisi. Uusi pankki voi tuoda mukanaan monia etuja. Pankin vaihtaminen ja oikean pankin valitseminen voi nimittäin merkitä eroa kilpailukykyisten säästöjen, mukavuuden ja rahoituspalveluiden välillä.

Joten, mikä pankki kannattaa valita? Tässä muutamia tärkeitä tekijöitä harkittavaksi.

Palvelut ja tarpeet

Mieti ensimmäiseksi omia taloudellisia tarpeitasi. Tarvitsetko säästötilin, käteisnostoja usein, tai monipuolisia sijoitusmahdollisuuksia? Valitse pankki, joka tarjoaa juuri sinun tarpeisiisi sopivia palveluita.

Palkkiot ja kulut

Tarkista huolellisesti pankin palvelumaksut, tilin ylläpitokulut ja muut piilokulut. Joissakin pankeissa saatavilla voi olla ilmaisia tiliä, jos täytät tietyt ehdot.

Korot

Vertaile säästötilien ja talletustilien korkoja eri pankeissa. Korot vaihtelevat huomattavasti, ja valitsemalla korkeakorkoisen tilin voit kasvattaa säästöjesi tuottoa.

Digitaaliset palvelut

Nykypäivänä digitaaliset palvelut ovat keskeinen osa pankkikokemusta. Tarkista, tarjoaako pankki mobiili- ja verkkopankkipalvelut sekä helppokäyttöisen sovelluksen.

Asiakastuki

Hyvä asiakaspalvelu on arvokasta. Tutki pankin asiakaspalautteita ja saatavuutta asiakaspalvelutilanteissa.

Turvallisuus

Varmista, että pankki tarjoaa vahvan tietoturvan ja suojan henkilökohtaisille tiedoillesi.

Paikallisuus ja saatavuus

Jos tarvitset fyysisiä pankkipalveluita tai pankkikonttoria, harkitse pankin paikallista läsnäoloa ja konttoriverkoston laajuutta.

Maine ja luotettavuus

Tutki pankin mainetta ja historiaa. Pitkäaikainen ja luotettava pankki voi antaa sinulle mielenrauhaa kun päämääränä on tilin siirto toiseen pankkiin.

Vertailu

Älä epäröi vertailla eri pankkeja keskenään. Monilla vertailusivustoilla, voit helposti vertailla eri pankkien tarjoamia palveluita. Myös Omalaina.fi on kätevä paikka vertailujen tekemiseen.

Tee siis huolellinen vertailu ja harkinta ennen päätöksen tekemistä. Ota myös selvää kuinka kauan pankin vaihto kestää, ettei eteesi tule ikäviä yllätyksiä. Valitse pankki, joka tukee parhaiten taloudellisia tavoitteitasi ja tarpeitasi.

Lue lisää: Lainojen vertailu

Mikä on paras pankki Suomessa?

Mikä on paras pankki Suomessa? Tämä kysymys herättää usein vilkasta keskustelua, sillä “paras pankki” riippuu pitkälti yksilöllisistä tarpeistasi. Suomessa on useita arvostettuja pankkeja, jotka tarjoavat erilaisia palveluita ja ominaisuuksia, joten paras vaihtoehto vaihtelee asiakkaasta toiseen.

Tässä kuitenkin muutamia vaihtoehtoja:

Nordea

Nordea on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista pankeista. Se tarjoaa laajan valikoiman palveluita, mukaan lukien säästötilit, sijoitukset ja vakuutukset. Myös vanhan asunto- tai pankkilainan kilpailutus onnistuu Nordeassa. Nordea on erityisen suosittu henkilöasiakkaiden keskuudessa, ja sillä on vahva digitaalinen läsnäolo.

OP Ryhmä

Osuuspankki on tunnettu asiakasomistajuudestaan ja laajasta konttoriverkostostaan. Se tarjoaa monipuolisia pankkipalveluja ja sijoitusmahdollisuuksia. OP Ryhmä on vahvasti juurtunut suomalaiseen yhteiskuntaan.

Danske Bank

Danske Bank tarjoaa kilpailukykyisiä säästötilejä ja muita rahoitustuotteita. Se tunnetaan myös modernista verkkopankistaan ja digitaalisista palveluistaan. Mikäli vanhan asuntolainan kilpailutus on tarpeen, Danke Bank on vahva vaihtoehto.

S-Pankki

S-Pankki on S-ryhmän omistama pankki, ja se tarjoaa monipuolisia rahoituspalveluita. Se on tunnettu edullisista palvelumaksuistaan ja S-ryhmän asiakasomistajille tarjoamista eduista.

Paras pankki riippuu tarpeistasi

Paras pankki ja sen valinta riippuu pitkälti tarpeistasi, kuten säästötavoitteistasi ja lainatarpeistasi. Kun tilin siirto toiseen pankkiin on näköpiirissä, ennen kuin teet päätöksen, on suositeltavaa, että vertailet eri pankkien tarjoamia palveluita, kuluja ja etuja.

Kysy myös ystäviltä ja perheenjäseniltä heidän kokemuksistaan eri pankeissa, sillä käyttäjäkokemukset voivat olla arvokkaita ohjeita päätöksenteossa.

Onnistuuko lainan siirto toiseen pankkiin?

Lainan siirto toiseen pankkiin on mahdollinen ja voi olla järkeväkin ratkaisu, kun tavoitteena on parantaa lainan ehtoja tai vähentää kustannuksia. Siirtyminen toiseen pankkiin voi olla hyödyllistä erityisesti silloin, kun markkinoilla on tapahtunut muutoksia korkotasoissa tai kun haluaa hyödyntää kilpailua pankkien välillä.

Tässä muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon lainan siirtoa harkitessa:

 1. Korko
  • Pankkien tarjoamat korot voivat vaihdella merkittävästi. Siirtämällä lainan toiseen pankkiin, voit mahdollisesti saada edullisemman koron, joka säästää rahaa pitkällä aikavälillä.
 2. Kustannukset
  • Muista ottaa huomioon mahdolliset siirtokustannukset, kuten lainan siirtoon liittyvät palkkiot ja kulut. Varmista, että nämä kustannukset eivät syö säästöjäsi, jotka saat uudesta korosta.
 3. Lainan ehdot
  • Tarkista huolellisesti uuden pankin lainaehtojen yksityiskohdat. Kiinnitä erityistä huomiota lyhennysaikatauluun, mahdollisiin vakuusvaatimuksiin ja muihin ehtoihin, jotka voivat vaikuttaa lainasi kokonaiskustannuksiin.
 4. Luottokelpoisuus
  • Pankit voivat arvioida uudelleen luottokelpoisuuttasi, kun haet lainaa toisesta pankista. Varmista, että luottotietosi ovat kunnossa ja että täytät uuden pankin vaatimukset.
 5. Keskustele nykyisen pankin kanssa
  • Ennen kuin siirrät lainaa, keskustele nykyisen pankkisi kanssa. Joskus pankkisi voi tarjota sinulle parempia ehtoja pitääkseen sinut asiakkaanaan.

Lainan siirto toiseen pankkiin voi olla kannattava päätös, mutta se vaatii huolellista harkintaa ja vertailua eri vaihtoehtojen välillä. Tiesitkö, että myös opintolainan siirtäminen toiseen pankkiin on mahdollista eikä lainan siirto koske pelkkiä asuntolainoja?

Muista ottaa yhteyttä sekä nykyiseen että mahdolliseen uuteen pankkiin ja selvittää kaikki yksityiskohdat ennen päätöksen tekemistä. Tällä tavoin voit varmistaa, että päätös on taloudellisesti järkevä.

Mitä ovat yleiset lainaehdot?

Yleiset lainaehdot ovat sopimusehtoja, jotka määrittelevät lainanottajan ja lainanantajan välisen suhteen ja lainaehdot. Ne ovat olennainen osa lainasopimusta ja sisältävät usein seuraavat keskeiset asiat: Koron määrä ja tyyppi, maksuaikataulu, vakuudet, maksuviivästykset, lainan purkaminen ja lainan ennenaikainen takaisinmaksu.

Lue lisää aiheesta: Miksi en saa lainaa? – 5 mahdollista syytä

Talletuskorko tarjous – Mitä se tarkoittaa?

Talletuskorko tarjous viittaa pankin tai rahoituslaitoksen tarjoamaan korkoprosenttiin, jonka se maksaa asiakkaalle tämän tallettamasta rahasta. Tällaiset tarjoukset ovat yleisiä ja voivat vaihdella merkittävästi eri pankkien välillä.

Talletuskorko tarjous voi olla tilapäinen kampanja, jossa pankki houkuttelee uusia asiakkaita tai kannustaa olemassa olevia tallettamaan enemmän varoja. Se voi myös olla osa pidempiaikaista strategiaa, jolla houkutellaan säästäjiä ja pidetään kiinni nykyisistä asiakkaista.

Säästäjien kannalta talletuskorko tarjous voi olla houkutteleva tapa ansaita enemmän korkotuloja säästöilleen etenkin jos valitsee pankin, jolla on houkuttimena korkein sen hetkinen talletuskorko.

Pankin vaihto ja lainan siirto

Pankin vaihto ja rahojen siirto toiseen pankkiin voi olla järkevää, erityisesti kun kilpailu lainamarkkinoilla on kovaa. Siirron avulla voit hyödyntää alhaisempaa korkoa tai parempia lainaehtoja, mikä voi säästää merkittävästi kustannuksissa pitkällä aikavälillä. Jos sinulla on lainoja, jotka haluat siirtää uuden pankin tai sopimuksen alle, tutustu lainojen yhdistämiseen.

Asuntolaina ja pankin vaihto

Entäs sitten asuntolaina ja pankin vaihto? Myös asuntolainassa pankinvaihdon yhteydessä on mahdollista säästää muun muassa koroissa. Sinun on kuitenkin tärkeää tutkia huolellisesti uuden pankin tarjoukset ja ottaa huomioon mahdolliset siirtokustannukset.

Mikäli pohdit maksaako pankin vaihto, saatat yllättyä, sillä joissakin tapauksissa pankinvaihdostakin voi aiheutua huomattavia kuluja. Opintolainan siirtäminen toiseen pankkiin onnistuu myös, eli lainan siirto ei rajoitu pelkkiin asuntolainoihin ja kulutusluottoihin.

Pankin vaihto ja lainan siirto voivat parantaa taloudellista hyvinvointiasi, kunhan tutustut saatavilla oleviin vaihtoehtoihin tarkasti.

Usein kysytyt kysymykset

Onko pankin vaihtaminen vaikeaa?

Pankin vaihtaminen ei ole vaikeaa, sillä voit valtuuttaa osan vanhoista palveluista voimaan uuteen pankkiisi. Muistathan myös ottaa selvää kuinka kauan pankin vaihto kestää ja mitä pankin vaihto kulut ovat valitsemasi pankin kohdalla, jotta säästyt ikäviltä yllätyksiltä.

Voiko olla useamman pankin asiakas?

Kyllä, voit olla useamman pankin asiakas samanaikaisesti.