Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Saunan rakentaminen ja remontointi 

Saunan omistaminen tietää ennemmin tai myöhemmin jonkinlaisia saneeraustoimenpiteitä. Voi myös käydä niin, että löydät unelmien asunnon, josta uupuu vain sauna. Tällöin saunan rakentaminen voi olla ainoa tapa saavuttaa täydellinen koti.

 

moderni sauna suurella pilarikiukaalla

 

Saunan remontointi – hintaan vaikuttavat monet tekijät

Saunaremontti on sikäli merkittävä kotiin toteutettava hanke, että se on keittiön ja kylpytilojen ohella yksi kalleimmista remonttikohteista. Siihen, paljonko saunaremontti maksaa, vaikuttaa kuitenkin monta asiaa.

Asunnon maantieteellinen sijainti, remontin laajuus ja se minkälaisiin tiloihin saunaremontti tehdään, ovat kaikki hintaan vaikuttavia seikkoja.

Kilpailuta projektin koosta riippumatta

Saunaremontti voi myös olla hyvin erilainen projekti riippuen siitä, onko kohteena esimerkiksi pieni ulkosauna, tai omakoti- ja kerrostalon sisälle rakennetut saunatilat. Toisinaan sähkö- ja LVI-suunnitelman lisäksi haluttujen saunan lauteiden rakentaminen on seikka, joka voi aiheuttaa haasteita.

Onneksi niin saunan suunnitteluun kuin toteutukseen on saatavilla runsaasti ammattiapua.

Kylpyhuone- ja saunaremontin hinta

Saunaremontin budjettia voi minimoida kilpailuttamalla urakoitsijat sekä mahdolliset lainantarjoajat, mikäli remonttia on suunnitelmissa tehdä lisärahoituksen turvin.

Mitä enemmän kilpailua alueellasi on, sitä varmemmin säästät tekemällä vertailua remonttiyritysten kesken. Lainavertailu tapahtuu kätevimmin netissä.

Omilla valinnoilla voi säästää jonkin verran, esimerkiksi työkuluissa voi tehdä säästöjä rakentamalla itse, toki niissä puitteissa, jotka remontoinnin kohde ja oma osaaminen antavat myöten.

Saunan suunnittelu on remontin tärkein vaihe

Saunan suunnittelu on onnistumisen kannalta olennainen, ellei olennaisin, osa saunaremonttia. Välttyäkseen virhearvioinneilta ja sitä kautta taloudellisilta tappioilta, suunnitelmaan on syytä kiinnittää huomiota.

Saunan suunnittelu luonnollisesti kattaa ulkoiset tekijät, kuten kiuas-, laude- ja materiaalivalinnat. Suunnitelman kannalta olennaista on kuitenkin myös se, mitä rakenteiden alla tapahtuu.

Tästä syystä esimerkiksi valaisinvalinnat on hyvä tehdä hyvissä ajoin, jotta sähkölinjojen vedot osataan huomioida ennen varsinaisen rakentamisen alkamista.

Hyödynnä ammattilaisen tietotaitoa

Onnistunut ja taloudellisesti turvallinen saunan suunnittelu kannattaa yleensä toteuttaa ammattilaisen kanssa yhteistyössä. Netti tarjoaa hyviä työkaluja, jotka helpottavat saunaremontti suunnittelua, mutta ammattimainen suunnitelma tukee remontin onnistumista, jotta lopputulos olisi mahdollisimman kestävä ja huolellisesti toteutettu.

Ammattilainen osaa ottaa huomioon kokonaistekijät ja materiaalivalinnat, jotka soveltuvat parhaiten kunkin saunan ominaisuuksiin. Esimerkiksi laudevalintaan vaikuttaa kiukaan ja oven sijainti, mutta myös saunan kokonaispinta-ala.

Remontoi tarvittaessa kylpytilat samalla

Koska saunaosasto sisältää yleensä kylpytilat, näiden kahden remontoiminen yhdellä kertaa on järkevä ratkaisu. Yhteisremontilla säästää vaivaa, mutta kylpyhuone ja saunaremontti hinta on urakkanakin edullisempi vaihtoehto kuin erikseen ajoitetut remontit.

Lisäksi kokonaan toteutettu saunaosaston remontointi auttaa saavuttamaan yhteneväisen lopputuloksen, joka vaikuttaa myös asunnon arvoon.

Lue lisää aiheesta: Kylpyhuoneremontti

Saunaremontti hinta ja kuinka tehdä säästöjä

Kuten aiemmin mainittu, saunaremontti hinta on suuruusluokaltaan kodin tilojen mittavimpia projekteja. Saunaremontissa voi tehdä säästöjä, mutta säästöjen kanssa on hyvä käyttää tarkkaa harkintaa.

Saunaremontti itse tehtynä voi alkulaskelmissa vaikuttaa edullisimmalta vaihtoehdolta. Säästääkseen kuluissa monet vaiheet, kuten purkutyöt, seinien panelointi ja muut sisätilojen remonttityöt voi yleensä hyvin tehdä myös itse. Jos kaikki toteutuu suunnitelmien mukaan ja ongelmitta, se onkin verrattain edullisempaa.

  • Huom! Sähkö- ja LVI-työt tulee kuitenkin aina teetättää ammattilaisilla, jos lupia ei löydy itseltä.

Saunaremontti koostuu myös tekijöistä, joihin ei aina voi itse vaikuttaa. Urakan laajuus, eli toteutetaanko saunaremontti alusta rakenteita myöten, onko kyseessä pintaremontti, vai rakennetaanko sauna esimerkiksi jonkin vanhan huoneen tilalle, vaikuttaa suuresti hintaan.

Paljonko saunaremontti maksaa

Märkätilojen remontointtiin liittyy aina epävarmuutta ja moni miettii paljonko sauna remontti maksaa kokonaisuudessaan.

Saunaremontti hinta voi vaihdella muutamasta sadasta aina tuhansiin euroihin. Esimerkiksi kokonaisvaltainen kylpyhuone ja saunaremontti hinta liikkuu karkeasti 15000–20000 € välillä, kun taas saunan lauteiden tai saumausten uusiminen voi toteutua 400–600 € budjetilla.

Työn hinta voi vaihdella jonkin verran

Eri kunnissa remontille voi muodostua eri hinta riippuen urakoitsijoiden määrästä ja alueen yleisestä hintatasosta. Ammattilaisilla teetetty remontti onkin aina hyvä kilpailuttaa useammalla urakoitsijalla ja siten, että hinta-arvio tehdään paikan päällä remonttikohteessa.

Lainaa saunaremonttiin

Jos on tarpeen ottaa lainaa remonttia varten, myös lainantarjoajia on syytä kilpailuttaa, olitpa aikeissa toteuttaa koko remontin lainarahalla, tai vain osan siitä.

  • Muista! Budjetoinnissa on tärkeä muistaa, että arvio on aina arvio, eli liian tiukkaa laskelmaa on syytä välttää.

Netissä kilpailutetut lainapäätökset Omalainan kautta saa kuitenkin nopeasti eli voit helposti hakea lainaa tarpeen vaatiessa, vaikka saunan remontointi olisi jo käynnissä.

Tee hakemus: Kilpailuta remonttilainat

Saunan rakentaminen kokonaan alusta

Saunan rakentaminen ja kokonaisvaltainen saunaremontti ovat molemmat kokonaisuudessaan mittavia projekteja ja onnistuneen lopputuloksen saamiseksi investointeja on luvassa. Tämän vuoksi saunan rakentaminen kannattaa tehdä huolella.

Paras lopputulos saadaan, kun suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin ennen rakentamisen ajankohtaa, jotta kaikki pienimmätkin yksityiskohdat osataan ottaa heti alkuvaiheessa huomioon.

Huomioi mahdolliset lupa-asiat

Saunan rakentaminen vaatii aina lupia, joihin tutustuakseen kannattaa kääntyä kunnan rakennusvalvontaan. Saunan rakentaminen kerrostaloon on usein hieman toisenlainen urakka kuin sen rakentaminen omakotitaloon.

Kerrostaloissa, etenkin hieman uudemmissa, jo asunnon koko ja tilaratkaisut voivat asettaa omat rajoitteensa unelmien toteuttamiseen.

Taloyhtiön on oltava mukana

Ennen kuin rakentamista kerrostalossa lähdetään edes suunnittelemaan, rakentamislupaa on kysyttävä ensin taloyhtiöltä. Saunan rakentaminen omakotitaloon voi antaa enemmän mahdollisuuksia rakentamisen suhteen, mutta myös tällöin luvat on haettava kunnan rakennusvalvojalta.

Saunan rakentaminen kerrostaloon

Moni on toteuttanut onnistuneen saunaprojektin kerrostaloasunnoissa, joten saunan rakentaminen kerrostaloon on täysin mahdollista. Kerrostalo luo kuitenkin omat puitteensa, jotka kannattaa ottaa huomioon saunan rakentamista pohtiessa.

Jos olet esimerkiksi ostanut tai ostamassa kerrostaloasuntoa, johon haluat rakentaa saunan, se ei välttämättä käy käden käänteessä. Saunasta haaveilevan kannattaakin mainita asiasta jo heti asunnon ostovaiheessa.

Mikäli taloyhtiössä on rakennettu saunoja aiemmin, todennäköisesti lupa heltiää myös myynnissä olevan asunnon kohdalla.

Varaudu odotusaikoihin

Sekä taloyhtiön että kunnalta haettaviin lupiin voi kuitenkin mennä hieman aikaa, joten jos kyseessä on sijoitusasunto tai muuttamisen on määrä tapahtua nopealla aikataululla, on hyvä huomioida, että uuteen asuntoon muuttamista voi joutua odottamaan pidempään kuin pelkän saunaremontin verran.

Putki- ja sähkötöiden lisäksi kerrostalossa on huomioitava erityisesti ilmanvaihto. Saunan ilmanvaihdon tulisi olla toteutettu siten, että se ei vaikuta omaan tai muihin taloyhtiön asuntojen ilmanvaihtoon.

Tämä voi olla haastava toteuttaa. Saunan rakentaminen kerrostaloon vaatii myös erityistarkkuutta rakentamisen laatua koskien, sillä taloyhtiön luvasta huolimatta asukas vastaa kaikista taloyhtiölle koituneista vesi- ja muista vahingoista itse.

Lue aiheesta lisää: Remontti taloyhtiössä – Saako remontoida itse

Saunan rakentaminen omakotitaloon

Saunan rakentaminen omakotitaloon voi olla verrattain helpompaa kuin kerrostaloyhtiöön. Omakotitalossa rakentamisurakkaan vaikuttaa eniten se, mihin tilaan sauna rakennetaan. Myös hinnan kannalta olennaiseksi muodostuu se, mistä tila saunalle otetaan.

Saunan rakentaminen omakotitalon kellariin tai tilavista kylpy-/kodinhoitohuoneesta tilan siivuttaminen saunalle tuottaa aivan erilaisen rakennusprosessin pelkästään jo siitä syystä, että märkätiloissa putkien vetäminen on jo alkujaan yksinkertaisempaa. Myös lämpö- ja vesieristykset omakotitalon eri tiloihin vaatii yleensä eri suuruisia investointeja.

Mieti myös helppoa ulkosaunaa

Pieni ulkosauna pihalle on erinomainen valinta tiukalle budjetille. Pihasaunan voi myös tilata valmiina pakettina, jolloin kustannukset jäävät yleensä pienemmiksi kuin mitä saman kokoisen uniikin saunan suunnittelu ja rakennuskustannukset tekisivät yhteensä.

Säästöjä tehdäkseen pihasaunan voi halutessaan jättää eristämättä, mutta valinnan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä talvella lämmön karkailu kostautuu helposti lisääntyneinä sähkökustannuksina. Lämpöeristämätön sauna onkin paras valinta vain, jos saunaa on tarkoitus käyttää vain lämpiminä vuodenaikoina tai sauna on puulämmitteinen.

Rakennusluvat

Pihalle rakennettu sauna on toistaiseksi vielä rakennusluvan alla (vuoteen 2025 saakka), eli sen rakentamiseen tarvitsee hakea lupaa kunnalta. Lupa vaaditaan, vaikka tontilla olisi ennestään sauna, jonka tilalle halutaan rakentaa uusi.

Taloudellisesti ajateltuna pihasauna antaa kuitenkin mukavasti joustoa.

Lue artikkeli: Kotitalousvähennys

Sauna ideoita

Ajat muuttuvat niin kuin myös sisustusratkaisut. Saunat ovat saaneet oman osuutensa nykyajan innovaatioista ja uudelleenajattelusta. Saunan ei tarvitse olla tylsä ajaakseen käytännön asiaa, eli turvallista ja mielekästä saunomista. Alla muutama esimerkki sauna ideoista, joita voi käyttää suunnittelun tukena:

  1. Liikuteltavat lauteet tai kokonaan irralliset penkit/nojatuolit lauteiden sijaan.
  2. Erilaiset puutekstuurit seinissä ja katossa perinteisten paneelien sijaan.
  3. Puupintojen korvaaminen erilaisilla kivivaihtoehdoilla tai lasilla. Soveltuu esimerkiksi saunan seiniin.
  4. Valaistus. Spottien sijoittaminen lauteiden alle tai erilaisia heijastuksia saunan pinnoille heijastamaan tuo saunaan omaleimaisen tunnelman.
  5. Kiukaan monet muodot. Moderneissa kiukaissa on valinnanvaraa ja mahdollisuuksien mukaan kannattaa miettiä maistuuko löylyt parhaiten sähkö-, puu- vai savukiukaan lämmössä.

Sauna ideoita pohtiessa kaikki rajoitteet kannattaa jättää aluksi syrjään. Etenkin jos tavoitteena on persoonallinen ja omaa tyyliä edustava sauna, mielikuvitukselle voi antaa vapaasti tilaa. Ammattilainen kertoo kyllä, onko ideat, tai miten ne on, toteutettavissa.

Esimerkiksi saunaremontti pieneen saunaan ei automaattisesti tarkoita pelkästään käytännöllisiä ratkaisuja. Anna siis suunnittelulle tilaa ja aikaa, jotta unelmasi toteutuvat kaikilla mittareilla, jotta rahaa vievät jälkikorjaukset voi välttää.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko saunaremontin rahoittaa kokonaan lainalla?

Kyllä, vakuudettomat pikalainat soveltuvat hyvin pienemmän tai isomman saunaremontin tekoon, sillä lainahaitari kulkee 500 € ja 70000 € välillä. Teetettyäsi remontin kuluarvion urakoitsijalla voit testata lainalaskurilla, millaiset kulut lainalle muodostuu. Jos teet remontin puolison kanssa yhteiseen asuntoon, kannattaa hänet lisätä lainahakemukseen, sillä yhdessä haetulle lainalle saa yleensä paremmat lainaehdot.

Voinko hakea saunaan remonttilainaa jälkikäteen?

Kyllä, se onnistuu helposti, sillä pikalainan voi saada nopealla aikataululla (1–3 päivää). Et tarvitse lainanhakuun erityisiä perusteluita, sillä lainat myönnetään hakijan maksukykyyn perustuen.