Kun lakkoavustus ei riitä - Rahoitusta arjen kuluihin

Saitko liian vähän lakkoavustusta lakon aikana? Jos lakkoavustus ei riitä, voit hakea ylimääräistä rahoitusta OmaLainan kautta. Kilpailutamme sinulle sopivan rahoituksen yli 30 eri pankin ja luotonantajan joukosta, vain yhdellä hakemuksella!

Mistä lakkoavustusta saa?

Ammattiliitot maksavat lakkoavustusta lakkoon osallistuville liittonsa jäsenille. Avustuksen saamiseen ei siis riitä pelkästään lakkoon osallistuminen, vaan myös lakkoon osallistuvaan liittoon on kuuluttava. Joillakin ammattiliitoilla liittoon on kuuluttava ennen lakon alkua, kun taas joissakin ammattiliitoissa lakon alkaessa liittoon liittyminen riittää lakkoavustuksen saamiseen. 

Lakkoavustusta on aina haettava, eli sitä ei makseta automaattisesti lakkoon osallistuville. Lakkoavustuksen hakemiseen tarvitaan yleensä

 • Ammattiliiton jäsennumero
 • Henkilötunnus
 • Tilinumero (IBAN-muodossa)

Lakkoavustuksen ehtona on yleensä se, että lakkoon osallistutaan sen koko ajalta. Muut lakkoavustukseen liittyvät ehdot voivat vaihdella eri ammattiliittojen kesken, ja tarkat säännöt avustuksen maksamiseen ja hakemiseen kannattaa aina tarkistaa oman ammattiliiton sivuilta.


Kuinka paljon saan lakkoavustusta?

Lakkoavustuksen määrä vaihtelee eri ammattiliittojen kesken. Myös suunniteltujen työvuorojen pituus lakkoaikana vaikuttaa lakkoavustuksen suuruuteen. Ilta-Sanomien mukaan lakkoavustusten määrät vaihtelevat suuresti eri ammattiliittojen kesken. Vuosien 20192020 vaihteessa ammattiliitot maksoivat lakkoavustusta seuraavia määriä:

 • Paperiliitto - 50 euroa/päivä
 • Teollisuusliitto - 70 euroa/päivä
 • AKT - 16 euroa/päivä
 • PAU - 67 euroa/päivä
 • Sähköliitto - 200 euroa/päivä

Lakkoavustuksen suuruudesta päättävät ammattiliitot itse. Lakkoavustus on myös verotettavaa tuloa. Tämä tarkoittaa sitä, että lakkoavustuksesta menee jonkin verran veroa, ennen kuin se maksetaan työntekijöille. Jos työntekijä on lakon aikana jostain syystä oikeutettu palkkaan, ei lakkoavustusta yleensä saa.


Näin haet lakkoavustusta lakon aikana:

Lakkoavustusta haetaan yleensä suoraan siltä ammattiliitolta, joka lakkoon osallistuu. Asioiminen hoituu yleensä suoraan verkossa. Lakkoavustukset maksetaan yleensä kerran viikossa, riippuen lakon pituudesta. 

 1. Lakkoavustus omalta liitolta. Ota yhteyttä lakkoon osallistuvaan ammattiliittoon. Yleensä lakkoavustusta voi hakea suoraan liiton sivuilta. 
 2. Avustuksen maksuaika. Lakkoavustusta haetaan yleensä viikoksi kerrallaan. Se myös maksetaan yleensä noin viikko avustuksen hakemisen jälkeen. 
 3. Hae lisää avustusta. Eikö lakkoavustusta saa tarpeeksi? Voit hakea lisää rahoitusta arjen menoihin OmaLainan kautta
 4. Rahat tilille heti. Kilpailuta rahoitus OmaLainan kautta ja saat tarvittavat rahat tilille jo saman päivän aikana. 


Omalaina auttaa tiukassa taloudessa - Lainaa kun avustus ei riitä 

Aina lakkoavustus ei ole tarpeeksi, varsinkaan silloin, kun lakko venyy useamman viikon pituiseksi. Tällöin kannattaa turvautua ulkopuoliseen avustukseen ja arjen kulujen rahoittamiseen. Hae helposti lisää rahoitusta lakon kuluihin OmaLainan kautta, 100 - 60 000 euroa oman tarpeesi mukaan.

OmaLaina kilpailuttaa puolestasi yli 30 eri pankkia ja muuta luotonantajaa, vain yhdellä hakemuksella. Täytä hakemus itsellesi sopivalla lainasummalla ja laina-ajalla, ja valitse sinulle saapuvista lainatarjouksista sopivin. Voit hyväksyä lainatarjouksen suoraan verkossa, vain parissa minuutissa. Nopeimmillaan rahat ovat tililläsi jo saman päivän aikana.  

- 2020-02-27 11:24:01

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta

157€
Hyväksyn Omalaina.fin käyttöehdot ja OmaLaina.fi saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.