logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Korkoa korolle

Etkö käsitä miten vauraiden ihmisten ominaisuus jatkaa kasvamistaan entistä enemmän vuosi toisensa jälkeen? Tiesitkö, että sinun on mahdollista tienata rahaa tekemättä töitä lainkaan? Tässä artikkelissa käsittelemme koron korko käsitettä. Luettuasi artikkelin tulet ymmärtämään miten sinun on mahdollista tienata rahaa tekemättä mitään saamalla korolle korkoa erilaisilla menetelmillä.

 

Kuinka sijoittaa – korkoa korolle periaate

Käytännössä korkoa korolle käsite tarkoittaa, että laskentakauden eli vuoden päätteeksi korko lasketaan alkupääoman lisäksi edellisinä vuosina kertyneille koroille. Korkoa korolle-menetelmää hyödynnetään säännöllisesti muun muassa säästötilien kannattavuutta ja pitkäaikaisia sijoituksia arvioitaessa.

Korkoa korolle ilmiö voimistuu sitä enemmän, mitä pidemmän aikaa efektin annetaan vaikuttaa. Tämän lisäksi korkoa korolle ilmiön voimakkuuteen vaikuttaa luonnollisesti myös koron suuruus. Esimerkiksi 7 % vuosikorolla laskettuna korkoa korolle- efekti lähes kaksinkertaistaa alkuperäisen pääoman kymmenen vuoden kuluttua.

Korkoa korolle esimerkki – eksponentiaalinen kasvu

Shakin syntytarina sisältää kuuluisan esimerkin koron korko efektin voimakkuudesta. Shakki esimerkki myös havainnollistaa miten voimaa ei usein ymmärretä.

Tarinan mukaan Intian keisari pyysi erästä matemaatikkoa kehittämään strategisen lautapelin hänelle eli shakin, ja kysyi keksijältä mitä tämä haluaisi keksinnöstään palkkioksi. Matemaatikko kertoi haluavansa yhtä monta jyvää kuin koko shakkilaudalta saadaan, jos ensimmäiselle laudan ruudulle asetetaan ensin yksi jyvä, seuraavalle 2 ja sitä seuraavalle 4 jne.

Keisari hämmästeli, kuinka keksijä oli valmis tyytymään niin vaatimattomaan palkkioon. Keisarille kuitenkin myöhemmin ilmeni, että jyviä tarvittaisiin 920 miljardia tonnia. Koko maailman kaikkien viljojen eli vehnän, maissin, riisin, ohran, kauran, rukiin, hirssin ja durran tuotanto oli esimerkiksi vuonna 2003 yhteensä päälle 2 miljardia tonnia. Keisari ei näin ollen tietenkään pystynyt maksamaan näin valtavaa palkkiota jekuttajalle.

Korkoa korolle laskuri

Etkö halua käyttää monimutkaisia Excel taulukoita ja käyttää turhaa vaivaa hankalien laskutoimitusten laskemiseen? Haluatko helposti selvittää, kuinka paljon pystyt tienaamaan rahaa aloittamalla säästämisen tänään? Voit sanoa hyvästit taulukkotyökaluille ja kaavoille, sillä korkoa korolle laskuri auttaa sinua laskemaan korkotuottosi vaivattomasti!

Korkoa korolle ilmiö on Einsteininkin mukaan maailman kahdeksas ihme. Tulet ymmärtämään mitä hän tarkoitti, kun näet kuinka korkoa korolle ilmiö toimii omilla silmilläsi. Korkotuotto laskuri näyttää sinulle helposti, miten paljon pystyt tienaamaan säännöllisellä kuukausisäästämisellä.

Miksi korkoa korolle ilmiö kannattaa oppia

Sijoitusvoittojen kasvaminen on parhaimmillaan hyvinkin eksponentiaalista. Eksponentiaalisen kasvun ongelma on kuitenkin se, että ihmisen mieli ei pysty siihen luonnostaan. Ihminen saattaa esimerkiksi helposti ajatella, että jos hän haluaa saada säästämällä ja sijoittamalla 30 vuodessa miljoona euroa kasaan, tulee hänellä olla 10 vuoden jälkeen reilut 300 000 euroa säästettynä. Eksponentiaalinen kasvu ei kuitenkaan toimi näin.

Jos sijoitat esimerkiksi 8% korolla 800 euroa joka kuukausi, niin 30 vuoden päästä sinulla on 1 087 518 euroa kasassa. Mutta tiedätkö, paljonko sinulla on rahaa 10 vuoden päästä? Vain 139 071 euroa eli alle seitsemäsosa tavoitteestasi. Jos siis haluat rikastua, kannattaa ajatella pitkällä aikavälillä ja olla kärsivällinen.

Kuukausisäästäminen – aloita korkoa korolle säästäminen

Haluatko alkaa säästämään rahaa pahan päivän varalle? Kiinnostaako sinua kuukausisäästäminen? Säännöllinen säästäminen tuo turvaa talouteen, se ei vaadi suuria tuloja eikä alkupääomaa ja se sopii vararahastoa kartuttaville henkilöille.

Pienienkin summien säästäminen kannattaa, koska korkoa korolle periaate kerryttää varojasi ja sijoittamisen säännöllisyys tasaa satunnaisia heilahteluja. Tärkeintä säästämisessä on sen aloittaminen. Liian pieniä summia säästämiselle ei ole olemassa, sillä aika ja oikeanlainen säästämisen tapa tekevät siitä aina kannattavaa.

Sijoittaminen rahastoihin vai kuukausisäästäminen pankkitilille – kumpi on parempi vaihtoehto

Yksi parhaimmista tavoista tienata rahaa säästämällä, on siirtää säännöllisesti tietty summa rahastoon. Monet ihmiset aloittavat helpoilla säästäjän rahastoilla. Rahasto vaihtoehtoja on kuitenkin tänä päivänä todella monia erilaisia. Tarjolla on muun muassa osakerahastoja, indeksirahastoja sekä vastuullisen sijoittamisen rahastoja.

Rahastoihin sijoittamisessa rahat sijoitetaan korko- ja osakemarkkinoille, joten pidemmällä aikavälillä niiden tuotto-odotus on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi perinteisellä säästötilillä. Eri rahastojen tuotto-odotusten laskeminen käy onneksi helposti korkoa korolle laskurin avulla. Korkoa korolle laskuri auttaa sinua vertailemaan eri sijoitussummien tuotto-odotuksia ja löytämään omaan tilanteeseesi ja odotuksiisi parhaiten sopivat sijoittamisen muodot.

Säästäminen säästötileille on toinen varteenotettava säästämisen muoto. Voit säästää säästötilille rahaa tiettyjä tavoitteita varten tai pitää säästötiliäsi puskurina pahan päivän varalle. Helpoin keino aloittaa säästäminen säästötilille on tehdä siitä toistuva maksu säästötilillesi verkkopankissasi.

Rahasi alkavat näin kertymään huomaamattasi säästötilillesi ja ne siirtyvät automaattisesti turvaan toiselle tilille. Lisäsuojaa säästötilille tuo se, että säästötiliin ei voi liittää korttia tai muita maksupalveluita.

Säästötilien korot ja edut

Korko, jonka tulet saamaan säästötilillesi perustuu aina yleiseen maailman taloudelliseen tilanteeseen. Eli kun tällä hetkellä pankkien korot ovat alhaalla, myös säästötilien korot ovat matalalla. Mutta mitä hyötyjä ja etuja säästötilit sitten oikein tarjoavat, jos niiltä ei saa korkeita korkoja?

  • Säästötililtä voi nostaa helposti rahaa tarvittaessa
  • Säästötili lisää taloudellista turvaasi, kun pankkikorttisi takana olevalla käyttötililläsi ei ole yhtä paljon rahaa.
  • Säästötilin on riskittömin säästämisen muoto. Huomaathan kuitenkin, että myös tilin korkotuotot ja odotukset ovat hyvin alhaiset verrattuna muihin säästökeinoihin
  • Säästötili sisältyy talletussuojan piiriin, eli tililläsi olevat varat ovat taatusti turvassa.

Rahastojen korot ja hyödyt

Rahastoihin sijoittamalla saat lähes aina paremmat koron korko odotukset varoillesi kuin säästämällä rahaa esimerkiksi säästötilille. Rahastoihin sijoittamiseen liittyy kuitenkin enemmän riskejä eivätkä rahastot kuulu esimerkiksi talletussuojan piirin. Rahastot tarjoavat kuitenkin monia etuja, joita ovat muun muassa seuraavat.

  • Säästämisen voi aloittaa pienillä rahasummilla
  • Pystyt hajauttamaan sijoituksesi
  • Rahastot antavat sinulle verohyötyjä
  • Paras korko

Korkoa korolle ja kulutusluotot

Suomessa on kohtuusyistä säädetty lainsäädännössä, ettei lainoissa tai luotoissa käytetä korkoa korolle periaatetta, vaan yksinkertaisen koron menetelmää. Joskus pankit voivat kuitenkin tehdä erikoissopimuksia esimerkiksi maksuvapaiden kuukausien osalta. Pankit eivät kuitenkaan tyypillisesti menettele näin ja yleisesti ottaen pankit käyttävät yksinkertaisen koron periaatetta.

Jos haluat helposti selvittää lainojesi ja luottojesi todelliset kustannukset, on todellinen vuosikorko paras vertailutapa. Todellisten korkojen selvittämiseksi Omalainan lainavertailu on erinomainen työkalu, koska se näyttää todellisen vuosikoron lisäksi lainasi kokonaiskustannukset selkeästi euroissa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä korkoa korolle tarkoittaa?
Korkoa korolle -ilmiö tarkoittaa sitä, että myös sijoituksille saadut tuotot kasvavat korkoa. Näin tuotot voivat kasvaa eksponentiaalisesti ajan mukaan.
Miten korkoa korolle -ilmiötä voi parhaiten hyödyntää?
Korkoa korolle -ilmiötä voi parhaiten hyödyntää sijoittamalla pitkäjänteisesti ja pitämällä sijoituksia salkussa pitkään.