logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Korkokattolaki 2020

Suomessa tuli voimaan 1.7.2020 alkaen väliaikainen laki, joka rajoittaa tietyissä luotoissa enimmäiskoron 10 prosenttiin. Kuluttajaluottojen väliaikainen hintasääntely on voimassa 1.7.-31.12.2020. Väliaikainen korkokatto koskee niin uusia kuin myös aiemmin tehtyjä luottosopimuksia.

Korkokattolaki vaikuttaa myös lainatarjousten vertailuun. Pääsääntöisesti lainasopimuksia tehdään kahdella tavalla:

  1. Osa luotonantajista tekee vain sellaisia lainasopimuksia, joissa korko tulee olemaan jatkuvasti korkeintaan 10 prosenttia.
  2. Osa luotonantajista tekee sellaisia lainasopimuksia, joissa korko on loppuvuoden korkeintaan 10 prosenttia ja tammikuusta alkaen luottosopimuksessa mainitun koron verran.

Omalaina.fissä näet kustakin lainatarjouksesta, onko alennettu korko väliaikainen vai voimassa myös jatkossakin.

Luottokortit, osamaksut ja muut hyödykesidonnaiset luotot on rajattu väliaikaisen korkokattosääntelyn ulkopuolelle. Uutta luottoa harkitessa kannattaakin tarkistaa oman luottokortin korko tai osamaksukaupassa tarjottava korko, sillä korkokattolaki ei koske näitä tuotteita. Väliaikaisen korkokattosääntelyn johdosta yksittäinen kertalaina voi olla edellisiä merkittävästi edullisempi vaihtoehto.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä korkokatto on?
Korkokatto on Suomessa voimassa oleva laki, joka edellyttää alle 2000 euron suuruisten kulutusluottojen koroksi alle 20%.
Miksi väliaikainen korkokatto oli voimassa?
Väliaikainen korkokatto oli voimassa, koska monet joutuivat koronavirus-pandemian vuoksi tahtomattaan nostamaan lainaa selvitäkseen ja valtio halusi suojata heitä asettamalla väliaikaisen korkokaton.