Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kannattaako sähköauton hankinta?

Sähköautot ovat juuri nyt yksi kuumimmista trendeistä ajoneuvojen maailmassa ja niitä näkyy kotimaisessakin katukuvassa jo huomattavissa määrin. Mietitkö, kannattaako sähköauton hankinta juuri sinun taloudessasi?

 

Sähköauto on taloudellinen

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi koko Euroopan alueella, mukaan lukien Suomessa, uusien bensiini- ja dieselautojen myynti päättyy viimeistään vuonna 2035. Vaikka niiden myynnin lopettamiseen on vielä jonkin verran aikaa, saattaa sähköauton hankinta tulla ajankohtaiseksi aiemminkin. Ehkä auton vaihto on juuri nyt sinulle tarpeen, ja pohdit siirtymistä ympäristöystävällisempään ja nykyaikaisempaan ajoneuvoon.

On aivan selvää, että sähköautot ovat täällä pysyäkseen, mutta ovatko ne tosiasiassa parempi vaihtoehto perinteisille autoille? Kannattaako sähköauton hankinta vai pitäisikö päätöstä vielä siirtä? Onko nyt oikea aika vaihtaa päästöttömään autoon? Entä mitä sähköautomalleja on myyty eniten Suomessa? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen tästä artikkelista.

Katso: Autolaina – Jopa 60.000€ ilman käsirahaa

Kannattaako sähköauton hankinta?

Sähköautot herättävät kuluttajissa monia erilaisia mielipiteitä ja tuntemuksia. Saatat miettiä, onko sähköauton hankinta hyvä idea. Ehdottomia hyviä puolia niissä ovat:

Vähäisemmät päästöt

Sähköautot tuottavat käyttöikänsä aikana vähemmän päästöjä kuin perinteiset bensiinillä toimivat autot. On toki otettava huomioon, että sähköautoissa käytettävä energia saattaa olla tuotettu fossiilisia polttoaineita käyttämällä. Onneksi yhä useammassa maassa energiaa tuotetaan puhtaampia energianlähteitä käyttäen ja näin ollen pitemmällä tähtäimellä sähköautot ovat huomattavasti ympäristöystävällisempiä kulkuneuvoja.

Hankintatuki

Vaikka täyssähköisten henkilöautojen ostamiseen myönnetty hankintatuki päättyikin vuoden 2022 lopussa, voi pääsääntöisesti sähköllä toimiville pakettiautoille sitä hakea vuoden 2024 loppuun saakka. Sinun ei tarvitse hankkia pakettiautoa yrityskäyttöön, vaan tuki voidaan myöntää myös yksityishenkilöille. Hankintatuen määrä on 2000 eurosta aina 6000 euroon saakka riippuen pakettiauton koosta.

Pienemmät huoltokustannukset

Sähköautoissa on vähemmän kuluvia mekaanisia osia, joten osia rikkoutuu harvemmin ja näin ollen huollon tarve on vähäisempää. Sähköautoista ei myöskään tarvitse vaihtaa moottoriöljyä eikä moottorin ilmansuodattimia.

Parempi ajomukavuus

Monien autoilijoiden mielestä sähköautolla ajaminen tarjoaa miellyttävämmän ajokokemuksen kuin ajettaessa bensiini- tai dieselautolla. Sähköautot ovat huomattavasti hiljaisempia, joten vähäisempien päästöjen lisäksi ne tuottavat vähemmän melusaastetta. Niiden tehokkaat moottorit tekevät kiihdytyksestä sujuvan ja ne ovat yleisesti ottaen vakaampia ajettavuudeltaan.

Tutustu: Rahoitus – Vertaile ja hae edullista rahoitusta

Myydyimmät sähköautot Suomessa

Kaikista vuoden 2022 aikana Suomessa rekisteröidyistä autoista noin 16 % oli sähköautoja. Vaikka Tesla on varmasti monen mielestä se tunnetuin sähköauto, myydyimpänä mallina vuonna 2022 oli Skoda Enyaq. Skoda nappasi kärkipaikan vuoden 2021 myydyimmältä mallilta, Volkswagen ID.4:ltä.

Listan kärkisijoilla olivat myös Nissan Leaf ja Tesla Model Y. Tälle listalle pääsivät mukaan ainoastaan täyssähköautot, eikä hybridejä näin ollen ole luvuissa mukana.

Kymmenen myydyintä sähköautoa Suomessa 9/2022 mennessä (Traficom):

 

  Merkki ja malli Kappalemäärä
1. Skoda Enyaq 843
2 Tesla Model Y 642
3 Mercedes-Benz EQ 612
4 Volkswagen ID.4 587
5 Nissan Leaf 579
6 Polestar 2 487
7 Kia EV6 457
8 Volvo XC40 443
9 Volvo C40 388
10 Audi E-Tron 383

Täyssähköautojen hinnat ovat tällä hetkellä keskimäärin 15 000 euroa korkeammat kuin perinteisten autojen hinnat. Tästä syystä tuliterän täyssähköauton hankinta ei ehkä ole vielä kaikille kuluttajille mahdollista tai kannattavaakaan.

Edullisimmat sähköautot ovat yleensä käytettyjä täyssähköautoja tai vaihtoehtoisesti hybridiautoja. Vähän käytetyt sähköautot ovat ehdottomasti paras ratkaisu niille, joille auton hinnalla on merkitystä, eikä suuren autolainan ottaminen ole ensisijainen valinta. Jos kuitenkin haluat ostaa upouuden ja hiukan edullisemman täyssähköauton, Nissan Leaf on todennäköisesti varteenotettavin vaihtoehto 34 800 euron hinnalla. Uusista hybridiautoista Renaul Clio E-Tech ja Suzuki Swift ovat kohtuuhintaisimpia ajoneuvoja, esimerkiksi Suzuki Swiftin hinnan lähtiessä 19 000 eurosta ylöspäin.

Lisää aiheesta: Paljonko sähköauton lataaminen maksaa?

Hankintahinta mietityttää yhä

Tulevaisuudessa lähes jokaisesta autoilevasta kodista tulee ennemmin tai myöhemmin löytymään sähköauto. Edellä mainittujen seikkojen perusteella se on hyvä asia sekä ympäristön että autoilijan kannalta. Vaikka täyssähköauton hankinta saattaakin alkuun tuntua vieraalta ajatukselta, voi sähköautoilun aloittaa kevyemmin esimerkiksi hybridiautolla.

Kun sähköauton ostaminen tulee sinulle ajankohtaiseksi, on sinun hyvä muistaa, että auton hankintaan on saatavilla myös kohtuuhintaisia lainoja, kunhan tiedät mistä niitä etsit. Koska lainoja on monenlaisia, korot saattavat vaihdella suurestikin. Jotta sähköauton hankinta ja lainan hakuprosessi sujuvat mahdollisimman mutkattomasti, on lainavertailun tekeminen kannattavaa.

Lainavertailun voit tehdä kätevästi verkossa yhdellä hakemuksella. Hetken kuluttua saat vastauksena sinulle sopivimmat vaihtoehdot mahdollistamaan sähköautosi hankinnan juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on halvin sähköauto?

Vuonna 2022 myydyimmistä uusista sähköautoista halvin on Nissan Leaf (alk. 34 868 €. Tämä on noin 45 000 euroa vähemmän kuin listamme kallein sähköauto Audi E-tron.

Kannattaako sähköauto jos ajaa vähän?

Vähän ajavalle sähköauto ei ole taloudellisesti kannattava. Jos vuosittaiset ajosi jäävät 5 000 kilometriin tai sen alle, tapahtuu sähköauton takaisinmaksu nopeimmillaan noin 12-14 vuodessa. Jos vuosittaiset ajokilometrisi ovat 35 000 kilometriä tai enemmän, ovat takaisinmaksuajat erittäin houkuttelevat.