logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Tilannekatsaus kesän 2022 korkotilanteeseen

Voimakas inflaatio ja sitä seurannut Euribor-korkojen heilahtelu huolestuttaa monia lainanhakijoita. Selvitimme miten kulutusluottojen korot ovat muuttuneet viimeisen kuukauden aikana.

Euribor-korkojen voimakas heilahtelu ja Euroopan Keskuspankin suunnittelemat ohjauskoron nostot huolestuttavat nyt monia lainanottoa harkitsevia. Saatat miettiä, onko nyt hyvä vai hyvin huono aika hakea vakuudetonta kulutusluottoa?

OmaLaina on yhteistyössä usean eri pankin ja rahoitusyhtiön kanssa, joten olemme erinomaisessa asemassa tutkia maailmanmarkkinatilanteen vaikutuksia tavallisen lainanottajan päätöksentekoon. Keräsimme korkotiedot suosituimmilta luotonantajilta ja vertailimme niitä kuukauden takaisiin lukuihin. Tulokset olivat yllättäviä.

Lainanottajalla ei syytä huoleen

Kiristyneestä markkinatilanteesta huolimatta korkopaine ei ole vielä iskenyt kulutusluottoihin, vaan tilanne on pysynyt lähes muuttumattomana. Yhdenkään mukana olleen pankin vähimmäis- tai enimmäiskoroissa ei ollut merkittäviä muutoksia kuukauden takaiseen. Keskimääräinen muutos oli vain 0,0083%, korkojen nousun tosiassa osuen vain yksittäisille lainantarjoajille. Nämäkin koron nostot ovat vain 0,15% luokkaa.

Muutama esimerkki muuttumattomasta korkotilanteesta:

  • Aktia Käyttölaina – 4,50-11,50% – muutos: 0,00%
  • TF Bank laina – 5,99-14,99% – muutos: 0,00%
  • Avida Finance Laina – 6,95-19,45% – muutos: 0,00%

Lainanottoa suunnittelevalla ei siis tällä hetkellä ole syytä huoleen, vaan lainaa saa tällä hetkellä yhtä edullisin ehdoin kuin alkukesästäkin.

Kilpailuttamalla lainat OmaLainan vertailupalvelussa varmistat, että otat huomioon kattavan määrän erilaisia luotonantajia ja haet lainaa mahdollisimman edullisin ehdoin. Meiltä löydät edellä mainittujen pankkien lisäksi mm. Brocc, Ferratum ja Alisa Pankin lainatuotteita.

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin tarkistaa korkoni?
Korko on helppo tarkistaa nykyiseltä luotonantajaltasi. Korko näkyy useasti lainan kuukausilaskulla, joten siitä korko on helppo ja nopea tarkistaa. Mikäli lainasi korko on noussut paljon, voi lainojen kilpailuttaminen tuoda ison säästön.
Miten voin kilpailuttaa lainani?
Lainojen kilpailutus tehdään suoraan Omalaina palvelussa. Teet vain yhden hakemuksen ja me kilpailutamme puolestasi useita eri pankkeja ja lainanmyöntäjiä. Parhaimmillaan saat lainatarjouksen muutamassa minuutissa.