logo

Aina oikea hinta lainalle.

Opiskelulainaa 100 - 60 000€ - Lainapäätös heti

Hae opiskelulainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Opintolaina - Lainaa opiskeluun tai kouluttautumiseen

Kätevä ja nopea tapa saada opintolainaa on hakea kulutusluottoa netistä Omalainan avulla. Opiskelu on kehittävää ja palkitsevaa, sillä edelleen paras tapa nostaa tulojaan ja suojautua työttömyydeltä on kouluttautuminen. Koulutuksen rahoittaminen voi kuitenkin olla hankalaa: arjen vaatimattomuus ja niukkuus on tuttua opiskelijoille. Opiskelu on monille kokopäiväistä työtä, jonka rahallinen hyöty näkyy vasta vuosien päästä. Palkallisia oman alan töitä voi olla vaikea löytää, kun tutkinto on kesken, ja ansiotaso nousee vasta, kun valmistuu. Lisäksi monet koulutusohjelmat kestävät useita vuosia, korkeakoulututkinnot jopa viisikin vuotta tai enemmän. Sen sijaan, että kävisi opiskelun ohessa töissä lisäansion perässä, voi olla hyödyllistä ottaa lainaa opiskelua varten ja keskittyä sen avulla täysipäiväisesti opintoihin.

Yli kolmasosa opiskelijoista on pienituloisia, jolloin tulot jäävät alle puoleen keskimääräisistä palkoista. Kelan opintotuki on niukka ja tarkkaan rajattu, minkä lisäksi sitä leikataan jälleen: syksyllä opintoraha laskee 50 eurolla kuussa. Opiskelijat siirtyvät myös yleisen asumistuen piiriin, mikä tarkoittaa sitä, että joidenkin asumistuki lakkaa kokonaan ja joidenkin laskee tasoltaan. Päättäjien tavoitteena on tehdä kouluttautumisesta lainapainotteisempaa, mutta läheskään kaikki opiskelijat eivät ole oikeutettuja valtion takaamaan opintolainaan: sitä ei yleensä saa, jos ei saa opintorahaakaan. Valtion monimutkaisille sosiaalituille ja opintolainalle on kuitenkin olemassa houkutteleva vaihtoehto: Omalainan tarjoama opintolaina, jota kaikki voivat hakea. Ketään ei ole rajattu sen ulkopuolelle. Opintolainan avulla voi helpottaa näppärästi opiskeluarkea ja kattaa jokapäiväisen elämän välttämättömiä ja yllättäviä menoja.

Lainanotto pitää kuitenkin suunnitella tarkoin ja valtion takaama opintolaina on aina edullisin laina jonka voit saada. Älä ikinä ota sellaista lainaa, jota et ehkä voi maksaa takaisin ajallaan.

Opintolaina nettilainana

Opintolainaa pääsee hakemaan netistä Omalainan sivulla jättämällä hakemuksen. Hakeminen tapahtuu täysin sähköisesti, joten se on nopeaa ja kätevää, eikä mitään todistuksia, vakuuksia tai liitteitä tarvita. Opintotuen voi merkitä tuloiksi ja lainaa voi hakea kerrallaan sadasta eurosta aina kymmeniin tuhansiin asti. Omalaina kilpailuttaa luotonantajat, jolloin on helppo löytää itselle sopiva lainatarjous parhailla mahdollisilla ehdoilla. Mukana on monia rahoituslaitoksia ja pankkeja, joilta voi saada opintolainaa. Luotonantajien kilpailutuksen jälkeen voi päättää ottaako annettua lainatarjousta vastaan, joten hakeminen ei vielä sido mihinkään.

Mihin itse käyttäisit Omalainan kautta saamasi opintolainan? Käyttäisitkö sen arjen hankintoihin, opiskelutarvikkeisiin tai koulukirjoihin? Arjen pyörittämiseen tarvitaan monenlaisia asioita: rahaa asumiseen, ruokaan, laskuihin, harrastuksiin, vaatteisiin ja vapaa-aikaan. Opiskelua varten ostettavat koulukirjat ovat myös usein kalliita ja voivat maksaa jopa satoja euroja. Vai ottaisitko kenties matkalainaa ulkomailla opiskeluun? Välillä opiskelun lomassa on myös hyvä pitää taukoa, jotta jaksaa jatkaa virkistyneenä ahkerointia. Omalainan opintolainan voi käyttää siten kuin haluaa ja silloin kun haluaa, joten hakemus kannattaa täyttää jo tänään netissä. Sen avulla opiskelu sujuu mukavammin.

Usein kysytyt kysymykset

Onko opintolaina pakko ottaa?
Opintotuen muutos muutama vuosi sitten muokkasi opintotukea entistä enemmän lainapohjaiseksi, jolloin lainan ottamisesta tuli aiempaa merkittävämpää. Opintolaina on tarkoitettu opsikeluajan kulujen kattamiseen ja sen voi maksaa myöhemmin pois kohtuullisen nopeasti ja sulavasti.
Voinko kilpailuttaa opintolainan?
Opintolaina on samanlainen laina kuin kaikki muutkin, joten sen voi ihan yhtä hyvin kilpailuttaa kuin kaikki muutkin lainat, joita sinulla on. Opintolainoja myöntävät niin pankit kuin yksityiset luotonmyöntäjät.
Mihin opintolainaa voi käyttää?
Voit itse päättää mihin opintolainan käytät.Käyttäisitkö sen arjen hankintoihin, opiskelutarvikkeisiin tai koulukirjoihin? Arjen pyörittämiseen tarvitaan monenlaisia asioita: rahaa asumiseen, ruokaan, laskuihin, harrastuksiin, vaatteisiin ja vapaa-aikaan. Opiskelua varten ostettavat koulukirjat ovat myös usein kalliita ja voivat maksaa jopa satoja euroja.
Täytyykö opintolaina hakea aina erikseen pankista?
Mikäli haluat valtion takaaman opintolainan täytyy se aina erikseen hakea pankista itsenäisesti. Mikäli kuitenkin haluat siihen rinnalle kulutusluoton, voit jättää tämän meidän vastuullemme tekemällä hakemuksen palvelussamme.