Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Opiskelulainaa 100 - 60 000€ - Lainapäätös heti

Hae opiskelulainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Opintolaina kulutusluottona – Lainaa opiskeluun

Kätevä ja nopea tapa saada lisää opintolainaa on hakea kulutusluottoa netistä Omalainan avulla. Opiskelu on kehittävää ja palkitsevaa, sillä edelleen paras tapa nostaa tulojaan ja suojautua työttömyydeltä on kouluttautuminen. Koulutuksen rahoittaminen voi kuitenkin olla hankalaa: arjen vaatimattomuus ja niukkuus on tuttua opiskelijoille ja pienelläkin rahamäärällä voi vaikuttaa opiskeluajan mielekkyyteen.

Opiskelu on monille kokopäiväistä työtä, jonka rahallinen hyöty näkyy vasta vuosien päästä. Palkallisia oman alan töitä voi olla vaikea löytää, kun tutkinto on kesken, ja ansiotaso nousee vasta, kun valmistuu. Lisäksi monet koulutusohjelmat kestävät useita vuosia, korkeakoulututkinnot jopa viisikin vuotta tai enemmän.

Sen sijaan, että kävisi opiskelun ohessa töissä lisäansion perässä, voi olla hyödyllistä ottaa lainaa opiskelua varten ja keskittyä sen avulla täysipäiväisesti opintoihin.

Opintotuki ei välttämättä yksin riitä

Yli kolmasosa opiskelijoista on pienituloisia, jolloin tulot jäävät alle puoleen keskimääräisistä palkoista. Kelan opintotuki on niukka ja tarkkaan rajattu, minkä lisäksi sitä leikataan jälleen: syksyllä opintoraha laskee 50 eurolla kuussa. Opiskelijat siirtyvät myös yleisen asumistuen piiriin, mikä tarkoittaa sitä, että joidenkin asumistuki lakkaa kokonaan ja joidenkin laskee tasoltaan.

Päättäjien tavoitteena on tehdä kouluttautumisesta lainapainotteisempaa, mutta läheskään kaikki opiskelijat eivät ole oikeutettuja valtion takaamaan opintolainaan: sitä ei yleensä saa, jos ei saa opintorahaakaan.

Valtion monimutkaisille sosiaalituille ja opintolainalle on kuitenkin olemassa houkutteleva vaihtoehto: Omalainan tarjoama opintolaina, jota kaikki voivat hakea. Ketään ei ole rajattu sen ulkopuolelle. Opintolainan avulla voi helpottaa näppärästi opiskeluarkea ja kattaa jokapäiväisen elämän välttämättömiä ja yllättäviä menoja.

Lainanotto pitää kuitenkin suunnitella tarkoin ja valtion takaama opintolaina on aina edullisin laina jonka voit saada. Älä ikinä ota sellaista lainaa, jota et ehkä voi maksaa takaisin ajallaan.

Kilpailuta lainasi täällä: Hae lainaa 5 000–60 000 € ilman vakuuksia

Mikä on valtion takaama opintolaina?

Opintolaina on valtion takaama laina, jonka tarkoituksena on auttaa opiskelijoiden koulutuksen rahoittamisessa. Se toimii näin osana opintotukijärjestelmää ja sitä haetaan yhdessä opintotuen kanssa. Opintolainalla halutaan mahdollistaa opiskelijalle täysipainoinen keskittyminen opintoihin ilman tarvetta tehdä töitä ja valmistua aikataulussa.

Korko on erittäin alhainen juuri siksi, että opintolaina on valtion takaama. Valtion takaus tekee lainasta hyvin matalariskisen, verrattuna esimerkiksi yleisempiin vakuudettomiin kulutusluottoihin.. Silti on hyvä kysyä opintolainan tarjouksia eri pankeilta, koska lainaehtojen kohdalla voi olla eroavaisuuksia. Opintolainan nostamisen määrä ja aikataulu ilmenevät opiskelijan saamasta opintotukipäätöksestä.

Tämän jälkeen hakijan on solmittava opintolainasopimus valitsemansa pankin kanssa. Pankki saa tiedon hyväksytystä opintolainapäätöksestä suoraan Kelalta.

Opintolainan valtion takaus:

 • Kela vastaa puolestasi otetusta opintolainasta pankkilainana, eikä sinun tarvitse hankkia muuta vakuutta lainalle.
  • Opintolainan korko muodostuu yleensä 12 kuukauden euriborista, jonka päälle lisätään pankin marginaali, joka on yleensä noin 0,50%.
 • Vaikka hakijalle myönnetään valtiontakaus, se ei pakota nostamaan opintolainaa.
 • Opintolainan myöntäminen ei ole mahdollista, mikäli hakijalla on aikaisempi opintolaina Kelan perinnässä.
  • Lähtökohtaisesti voit hakea opintolainaa, vaikka sinulla olisi maksuhäiriömerkintä luottotietorekisterissä.

Opintolainan takaisinmaksu alkaa sen jälkeen kun opinnot ovat päättyneet, eli tyypillisesti noin 1,5 – 2 vuoden kuluttua opintojen loppumisesta. Pankkisi saa tiedon opintojesi päättymisestä Kelalta, minkä jälkeen pankki ottaa sinuun yhteyttä. Tämän jälkeen voit sopia pankin kanssa takaisinmaksusta. Jos et reagoi yhteydenottoon, pankki laatii sinulle lainaehtoja noudattaen takaisinmaksusuunnitelman. Yleensä on mahdollista siirtää takaisinmaksun aloittamista, jos et ole vielä löytänyt sopivaa työpaikkaa tai olet työtön.

Jos sinulla ilmenee maksuvaikeuksia tai elämäntilanteesi muuttuu opintolainan takaisinmaksun kannalta, ota aina välittömästi yhteyttä pankkiin.

Jos jätät opintolainan maksamatta pankille, Kela maksaa lainan pankille ja sen jälkeen perii sen sinulta korkeammalla korolla. Korko voi vaihdella opintotuki määräysten mukaan. Tämän jälkeen et voi enää saada uutta valtion takaamaa opintolainaa. Jos et vieläkään maksa lainaa, kun Kela on aloittanut perinnän, se siirtyy ulosoton kautta maksettavaksi, mikä pahimmillaan voi johtaa maksuhäiriömerkintään eli luottotietojen menettämiseen.

Lue lisää aiheesta: Luottotiedot – Miten ne vaikuttavat talouteesi?

Opintolaina nettilainana

Opintolainaa voit hakea netistä Omalainan sivulla jättämällä hakemuksen. Hakeminen tapahtuu täysin sähköisesti, joten se on nopeaa ja kätevää, eikä mitään todistuksia, vakuuksia tai liitteitä tarvita. Opintotuen voi merkitä tuloiksi ja lainaa voit hakea kulutuslainaa kerrallaan sadasta eurosta aina kymmeniin tuhansiin asti. Omalaina kilpailuttaa luotonantajat, jolloin on helppo löytää itselle sopiva lainatarjous parhailla mahdollisilla ehdoilla. Mukana on monia rahoituslaitoksia ja pankkeja, joilta voi saada opintolainaa. Luotonantajien kilpailutuksen jälkeen voi päättää ottaako annettua lainatarjousta vastaan, joten hakeminen ei vielä sido mihinkään.

Opintolaina nettilainana:

 • Voit hakea lainaa 500 – 60 000 euroa
 • Laina-aikaa 15 vuoteen asti ja takaisinmaksu alkaa heti
 • Kilpailuttamalla voit saada kilpailukykyisen koron
 • Vakuudeton luotto on aina kalliimpi kuin valtion takaama opintolaina

Mihin itse käyttäisit Omalainan kautta saamasi opintolainan? Käyttäisitkö sen arjen hankintoihin, opiskelutarvikkeisiin tai koulukirjoihin? Arjen pyörittämiseen tarvitaan monenlaisia asioita: rahaa asumiseen, ruokaan, laskuihin, harrastuksiin, vaatteisiin ja vapaa-aikaan. Opiskelua varten ostettavat koulukirjat ovat myös usein kalliita ja voivat maksaa jopa satoja euroja. Vai ottaisitko kenties matkalainaa ulkomailla opiskeluun? Välillä opiskelun lomassa on myös hyvä pitää taukoa, jotta jaksaa jatkaa virkistyneenä ahkerointia. Omalainan opintolainan voi käyttää siten kuin haluaa ja silloin kun haluaa, joten hakemus kannattaa täyttää jo tänään netissä. Sen avulla opiskelu sujuu mukavammin.

Voit tehdä lainahakemuksen heti ja kilpailutamme sen nopeasti. Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua lainanottoon, joten voit tutkia sinulle mahdollisesti tarjottavia alustavia tarjouksia rauhassa. Voit myös halutessasi olla ottamatta lainaa, mikäli vaihtoehdot eivät sinulle sovi.

Opintolainan tai kulutusluoton avulla voit tehdä opiskeluajasta mielekkäämpää, mutta muista, että laina on aina velkaa joka on maksettava takaisin. Älä koskaan ota lainaa, jonka takaisinmaksuun sinulla ei ole realistisia edellytyksiä!

Lue aiheesta: Paras luottokortti – Löydä sopivin kortti

1. Täytä lainahakemus

Hakemuksen jättäminen vie nopeimmillaan vain muutaman minuutin.

2. Vertaile tarjoukset

Kilpailutamme lainan usean pankin välillä. Saat ensimmäiset lainatarjouksesi usein jo minuuteissa.

3. Saat rahat tilillesi

Valitse paras tarjous ja hyväksy se. Rahat maksetaan tämän jälkeen tilillesi.

 

Usein kysytyt kysymykset

Onko opintolaina pakko ottaa?

Opintotuen muutos muutama vuosi sitten muokkasi opintotukea entistä enemmän lainapohjaiseksi, jolloin lainan ottamisesta tuli aiempaa merkittävämpää. Opintolaina on tarkoitettu opsikeluajan kulujen kattamiseen ja sen voi maksaa myöhemmin pois kohtuullisen nopeasti ja sulavasti.

Voinko kilpailuttaa opintolainan?

Opintolaina on samanlainen laina kuin kaikki muutkin, joten sen voi ihan yhtä hyvin kilpailuttaa kuin kaikki muutkin lainat, joita sinulla on. Opintolainoja myöntävät niin pankit kuin yksityiset luotonmyöntäjät.

Mihin opintolainaa voi käyttää?

Voit itse päättää mihin opintolainan käytät.Käyttäisitkö sen arjen hankintoihin, opiskelutarvikkeisiin tai koulukirjoihin? Arjen pyörittämiseen tarvitaan monenlaisia asioita: rahaa asumiseen, ruokaan, laskuihin, harrastuksiin, vaatteisiin ja vapaa-aikaan. Opiskelua varten ostettavat koulukirjat ovat myös usein kalliita ja voivat maksaa jopa satoja euroja.

Täytyykö opintolaina hakea aina erikseen pankista?

Mikäli haluat valtion takaaman opintolainan täytyy se aina erikseen hakea pankista itsenäisesti. Mikäli kuitenkin haluat siihen rinnalle kulutusluoton, voit jättää tämän meidän vastuullemme tekemällä hakemuksen palvelussamme.

Asiakaskokemuksia