Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Lainan takaus – tunne rahalliset sitoumukset

Lainan takaamisesta puhutaan paljon mediassa, sillä 1990-luvun lama opetti, että toisen ihmisen lainan takaaminen voi tuoda paljon ongelmia mukanaan. Noita ongelmia ratkotaan edelleen ylivelkaantumisen ja erääntyvien lainaerien muodossa.

 

 

Lainan takaaja eli henkilötakaus lainan vakuudeksi on nykyään harvinaista, sillä henkilökohtaiset ja yrityslainat pyritään aina takaamaan ennen kaikkea asettamalla reaalivakuus tai muita vakuuksia. Käytännössä lainat taataan siis omaisuudella, sillä kenenkään henkilökohtaista taloutta ei haluta asettaa riskin alle toisen ihmisen lainojen vuoksi.

Henkilökohtainen takaus

Aiemmin nousukauden Suomessa oli kuitenkin hyvin tavallista, että lainan takaus henkilötakauksena lainan vakuudeksi oli vanhempien tehtävä, sillä koettiin, että siitä kieltäytyminen olisi noloa tai epäluottamuuslause. Vuonna 2021 tiedetään kuitenkin se, että asuntolainan takaus tulisi hoitaa etsimällä omaisuutta tai muita vakuuksia lainan vakuudeksi ennen kuin turvaudutaan asettamaan henkilötakaus.

Mutta voiko lainan takaaja olla edelleen vuonna 2021 toinen henkilö? Missä tilanteessa takaaja joutuu maksamaan lainan? Lue eteenpäin ja löydät kaikki vastaukset!

Lue artikkeli: Ensilaina – Kaikki lainan hakemisesta

Mitä tarkoittaa lainan takaus?

Vakuudellisen lainan, eli esimerkiksi asuntolainan takaaminen tarkoittaa sitä, että lainalle asetetaan jokin vakuus tai takuu, joka realisoidaan siinä tapauksessa, että velallinen ei maksa lainaa takaisin. Käytännössä reaalivakuus, kuten asunto myydään ja henkilötakauksen kohdalla takaajaa pyydetään maksamaan koko laina takaisin pankille.

Asuntolainan takaus toimii lainan takauksena niin, että henkilötakaus voi nykyään olla enää lisävakuutena. Toisin sanoen sillä katetaan vain pieni prosentti koko lainasummasta.

Lainan takaaja

Mikäli takaaja joutuu maksumieheksi, on hän vastuussa siitä osasta lainaa, jolle asuntolainan takaus on annettu. Takaajalla on oikeus periä maksamansa summa takaisin velalliselta.

Asuntolainan takaajalta vaaditaan, että hän on täysi-ikäinen ja täysivaltainen ja kirjoilla Suomessa. Takaajan tulee allekirjoittaa suostumuksensa lainan oton yhteydessä.

Asuntolainan vakuuksia ovat yleisimmin kuitenkin reaalivakuudet, kuten asunnot ja kiinteistöt ja henkilötakaukseen tulisi ryhtyä vain mikäli on pakko. Takaamisesta voi aina kieltäytyä, joten esimerkiksi lainan takaus vanhemmat ei tarvitse aina värvätä!

Lue aiheesta: Opintolaina – Lainaa opiskeluun tai kouluttautumiseen

Omalainan avulla lainakuluissa voi säästää helposti

Omalaina on lainanvertailupalvelu ja lainanvälittäjä, joka mahdollistaa parhaan lainan saamisen helposti ja nopeasti muutamalla klikkauksella. Omalaina-lainan saaminen ei vaadi käyntiä konttorissa vaan lainatarjoukset saa kotisohvalta käsin puhelimitse tai tietokoneella.

Omalainan lainat ovat vakuudettomia eli mikäli tarvitset pienempää lainaa vaikkapa remonttia tai auton ostoa varten, on Omalainan laina hyvä vaihtoehto. Vakuudeton laina ei ole oikea valinta asuntolainan takaukseksi. Vakuudettomiin luottoihin et tarvitse ollenkaan henkilötakaajaa tai reaalivakuutta vaan laina annetaan puhtaasti sinun tulojesi perusteella.

Omalainan avulla voit säästää pitkän pennin, sillä Omalaina mahdollistaa parhaan ja edullisimman lainan löytämisen. Lisäksi voit pienentää lainasi kuluja hakemalla lainaa rinnakkaishakijan kanssa.

Kilpailutettu laina voi olla huomattavasti edullisempi

Todellinen säästö tulee kuitenkin siitä, että Omalaina tarjoaa lukuisia yhteistyökumppaninsa lainoja, joten saat lainatarjoukset kerralla yhdestä paikasta ja voit valita niistä helposti parhaan. Omalainan käyttäminen on täysin maksutonta, sillä sen palkkion maksavat pankit ja rahoituslaitokset eivätkä asiakkaat.

Nappaa Omalainan kilpailukykyinen laina helposti ja nopeasti kotoa käsin! Lue seuraavasta kappaleesta kuinka se käy!

Lue aiheesta: Lainapalvelu – Kilpailutamme lainasi nopeasti ja ilmaiseksi

Omalaina tarjoaa kilpailukykyiset luotot helposti ja nopeasti

Kuten jo edellä kerroimme, Omalaina ei ole varsinainen pankki tai rahoituslaitos vaan se ainoastaan välittää lainoja. Omalaina ei siis saa käsiinsä mitään henkilökohtaisia tietojasi tai esimerkiksi tekemäsi lainan sopimusta vaan se ainoastaan ohjaa sinut varsinaisen pankin tai rahoituslaitoksen puheille.

Omalainan käyttäminen on äärimmäisen yksinkertaista, sillä lainatarjousten generoimiseksi sinun tulee vain tietää kuinka suuren luoton haluat, ja minkälaisella maksuajalla olisit sen valmis maksamaan takaisin. Omalaina ottaa nämä ja sinun henkilö- ja taloustietosi huomioon ja pyytää sinulle yksilöidyt lainatarjoukset.

Saat tarjoukset käsiisi ja voit valita niistä sen, jonka korko on sinulle alhaisin ja jonka ehdot sopivat sinulle muutenkin parhaiten. Rahat ovat tililläsi parhaimmillaan jo parin päivän sisällä.

Lainasopimus allekirjoitetaan aina pankin tai rahoitusyhtiön kanssa ja sen voi tehdä täysin sähköisesti. Näin ollen Omalaina pystyy tarjoamaan luottoja lähestulkoon yhtä helposti kuin pikavippejä tai pikalainaa, mutta ainoastaan paremmilla ehdoilla!

Omalainan vakuudettomat luotot noudattavat Suomen valtion korkokattoa ja kuuluvat muutenkin Suomen lainsäädännön alle. Näin ollen ne ovat 100% turvallisia ja luotettavia, eivätkä eroa millään tavalla perinteisten pankkien vakuudettomista luottotuotteista.

Perinteiset pankit häviävät usein pienemmille yhtiöille todellisessa vuosikorossa. Lainat tuleekin aina kilpailuttaa jo ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Lue seuraavasta kappaleesta kuinka se käy!

Muista aina kilpailuttaa lainat!

Vakuudettomat luotot eivät vaadi reaalivakuutta tai takaajaa, kuten jo alla kerroimmekin. Ne myönnetään aina puhtaasti asiakkaan arvioituun maksukykyyn perustuen.

Jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on oma tapansa arvioida asiakkaan maksukyky, mutta lähtökohtaisesti siihen vaikuttaa asiakkaan tulotaso, olemassa olevien lainojen määrä ja maksuhistoria. Maksukyky vaikuttaa paitsi myönnettävän lainan suuruuteen, myös siihen kuinka hyvät ehdot lainalle annetaan.

Mikäli maksukyky on heikko, eikä riittävän suurta lainaa ole mahdollista yksin saada, mahdollistaa Omalaina lainan hakemisen helposti yhteishakijan kanssa. Yhteishakija on yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksusta, mutta maksaminen on hakijoiden välinen päätös.

Yhteishakija mahdollistaa paremmat lainan ehdot. Luottohäiriömerkintäinen ei lähtökohtaisesti saa ollenkaan lainaa, mutta osa rahoitusyhtiöistä tarjoaa sitä silti rinnakkaishakijan kautta.

Lainatarjoukset tulee aina kilpailuttaa vertaamalla annettujen tarjousten todellisia vuosikorkoja. Todellinen vuosikorko sisältää lainan nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut kulut.

Tee hakemus ja kilpailuta lainat

Omalaina tekee lainojen kilpailutuksesta helppoa

Omalainan lainojen korkoa määrittää Suomen valtion korkokatto, jonka lisäksi olemme yhteistyössä vain luotettavien lainantarjoajien kanssa. Hyödynnä siis korkokatto, hae lainaa ja valitse se laina, joka on kokonaisuudessaan edullisin.

Omalaina tekee kilpailutuksesta erittäin helppoa, sillä saat vertailtavissa olevat tarjoukset sähköpostiisi yleensä jo saman päivän aikana. Voit asioida myös puhelimitse, mikäli niin haluat.

Kun löydät mieluisan lainan, pääset nauttimaan rahoistasi jo korkeintaan muutamassa pankkipäivässä!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tarkoittaa lainan takaaminen?

Lainan takaaminen tarkoittaa sitä, että lainalle asetetaan jokin vakuus tai henkilötakaaja, jolla tai jonka toimesta laina hoidetaan mikäli velallinen ei sitä hoida. Yleensä laina taataan jollain omaisuudella, mutta joskus käytetään henkilötakaajaa, joka on ihminen.

Millaisia vakuuksia lainalla voi olla?

Lainalla voi olla reaalivakuutta eli omaisuutta vakuutena. Yleensä kyseessä on jokin asunto tai kiinteistö, mutta yritysluottoja taataan paljon myös muun muassa koneistolla. Lisäksi lainalla voi olla henkilötakaus vaikkakin siitä on pyritty luopumaan 1990-luvun laman jälkeen.

Miten lainan takaus toimii?

Lainan henkilötakaus toimii käytännössä niin, että lainaa otettaessa määrätään takaaja, joka hyväksyy tehtävän ja allekirjoittaa annetut sopimuspaperit. Takaajan ei tarvitse tehdä mitään mikäli kaikki menee hyvin, mutta mikäli velallinen jättää lainan maksamatta, tulee takaaja apuun ja maksaa luoton. Takaajalla on oikeus periä maksamansa summa velalliselta.

Kuka voi taata lainan ja mitä takaajalta vaaditaan?

Lainan voi taata kuka tahansa täysi-ikäinen ja täysivaltainen henkilö, kuten lainan takaus vanhemmat. Takaajalta vaaditaan lainan takaisinmaksua kokonaisuudessaan, mikäli todetaan, että alkuperäinen velallinen ei kykene siihen.