Voiko työtön lainata rahaa?

Hei! Menetin työpaikkani muutama viikko sitten ja aloitan uudessa työssä vasta kesän jälkeen. Nyt minun täytyy lainata noin 2000 euroa odottamattomia kuluja varten. Voiko työtön lainata rahaa?

Riku Omalainalta vastaa:

Aivan aluksi haluaisimme sanoa, että sinun ei pitäisi koskaan lainata rahaa, jonka takaisinmaksamisesta et ole varma. Älä siis lainaa rahaa, jos et tiedä varmasti milloin alat ansaita uudelleen.

Useimmat luotonantajat edellyttävät tiettyjä vähimmäistuloja, jotta lainan hakeminen on mahdollista.

Rahan lainaamisen työttömänä voi olla mahdollista

Kaikki eivät välttämättä ole tietoisia siitä, mikä lasketaan tuloksi lainaa haettaessa. Kyse ei ole vain palkasta, joten työttömällä on mahdollisuus saada lainaa tietyin ehdoin. Monet sosiaalietuudet, kuten työttömyyspäiväraha lasketaan säännölliseksi tuloksi ja se antaa lainanantajalle turvan siitä, että voit maksaa lainasi takaisin.

Voimme auttaa sinua vertailemaan lainanantajia maksutta, löytääksemme sinulle parhaan mahdollisen lainan. Kauttamme haet kulutusluottoa ilman vakuuksia, eikä kalliin lainan ottaminen työttömänä ei ole koskaan hyvä idea.

Kerromme alla lisää siitä, miten rahan lainaaminen työttömänä toimii. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Älä riskeeraa luottotietojasi, koska otit lainan, jonka takaisinmaksu näyttää epävarmalta.

Lainaa työttömänä – nämä ovat säännöt

Kuten mainittua, sinun ei pitäisi ottaa lainaa täysin ilman tuloja. Kulutusluottolaissa on säännelty, että pankit ja lainanantajat eivät saa lainata henkilöille, jotka ovat maksukyvyttömiä.

Saadaksesi lainan kauttamme sinun tulee täyttää perusvaatimukset:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Ei maksuhäiriömerkintää
 • Kotipaikkasi on Suomessa
 • Riittävät säännölliset tulot

Jollekin työttömille tai ilman vakituista työtä oleville vaatimus vähimmäistuloista voi muodostua ongelmaksi. On kuitenkin muitakin tuloja kuin työstä saatu palkka, jotka voidaan laskea tuloksi.

Tämä lasketaan tuloksi, kun haet lainaa

Kun haet lainaa, lainanantajat haluavat todentaa, että sinulla on säännöllisiä tuloja, jotta voit maksaa lainan takaisin. Näiden tulojen ei tarvitse olla vain työstä saatua palkkatuloa.

Seuraavat asiat voidaan laskea tuloiksi, kun haluat lainata rahaa:

 • Palkka
 • Työttömyyspäiväraha
 • Eläke
 • Sairauspäiväraha
 • Oman yrityksen tulot
 • Kuntoutusraha tai hoitoraha
 • Osakkeiden korkotuotot tai osingot

Työttömänä saadut sosiaalietuudet voidaan siis jossain tapauksissa katsoa riittäviksi säännöllisiksi tuloiksi.

Vertailemalla voit saada paremmat ehdot

Jos sinulla on verrattain pienet tulot, mutta joudut silti ottamaan lainaa, on erityisen tärkeää, että vertailet mahdollisimman monen lainanantajan tarjouksia keskenään. Tämä lisää mahdollisuuksia saada lainaa hyvin ehdoin ja alhaisemmalla korolla – nykyisestä tilanteestasi huolimatta. Voimme auttaa sinua tässä maksutta.

Harkitse ennen kuin lainaat rahaa työttömänä

Jotkin pikavipit voivat tuntua houkuttelevilta, kun olet akuutissa rahantarpeessa. Tällaisia kalliita lainoja kannattaa kuitenkin välttää.

Vaikka lainan nimelliskorko voi olla alhainen, pikalainan sivukulut ovat yleensä korkeat, mikä nostaa lainan hintaa. Lisäksi laina-aika on yleensä lyhyt, mikä tarkoittaa, että käsissäsi on paljon suurempi velka, jos et pysty maksamaan ajoissa.

Kuten aiemmin totesimme, työttömänä lainan tulisi olla viimeinen keino, eikä lainaa pidä ottaa, elleivät syyt ole äärimmäisen pakottavia. Lisäksi sinun tulee olla varma ennen lainanottoa, että pystyt maksamaan sen takaisin – laske kuukausikustannukset ja varmista, että budjettisi riittää varmasti.

Vältä lainaamista kulutukseen ja huviksi, jos sinulla on pienet tai epäsäännölliset tulot. Sinun ei myöskään pidä ottaa lainaa laskujen maksamiseen – monissa tapauksissa tämä voi luoda velka-ansan, josta voi olla vaikea päästä eroon.

Tarvitsetko lisää apua tai neuvoja lainojesi suhteen? Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.