Täytä lainahakemus jopa 60 000 € lainaan - Lainapäätös heti

Hae lainaa työttömälle 500 - 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Lainaa työttömälle ilman vakuuksia

Oletpa vanhan ja uuden työn välissä tai muutoin väliaikaisesti vailla vakituista työpaikkaa, voi lainanotto kuitenkin tulla ajankohtaiseksi.

Työttömän maksukyky voi olla hyvä, mikäli tulojen ja menojen suhde on kunnossa. Vakuudeton luotto voi auttaa suurempien hankintojen tekemisessä turvallisesti, kunhan laina on oman talouteen sopiva.

Mihin työtön hakee lainaa?

Verkosta saatavia vakuudettomia lainoja haetaan ja käytetään kaikenlaisiin hankintoihin. Yhdelle polttavan tärkeä käyttökohde voi olla kodin remontti tai ilmalämpöpumpun asennus, toiselle lomamatka.

Elämäntilanteita on monia, mutta lainaa työttömälle haetaan yleensä perustason tarpeiden kattamiseen. Tällaisia ovat muun muassa:

 • Välttämättömyyksien, kuten vuokran tai ruokaostosten maksu
 • Modernin elämän laitehankinnat, kuten tietokone tai uusi älypuhelin
 • Auton huolto tai käytetyn auton osto
 • Terveydellisten menojen, kuten hammaslääkärikulujen kattaminen

Omalainan kautta luottoa voi hakea mitä tahansa käyttökohdetta varten. Rahat tilille saatuasi voit käyttää nämä oman mielesi mukaan mihin ikinä sitten tahdotkaan. Muista kuitenkin ottaa lainaa vastuullisesti maksukykysi rajoissa.

Voiko lainaa työttömälle saada netistä?

Työttömälle lainaa pankista on ollut tunnetusti hankalaa saada, mutta verkon rahoituslaitokset ovat olleet tämän suhteen tasavertaisempia. Netistä luottoa voivat saada niin opiskelijat, eläkeläiset kuin työttömätkin.

Lainapäätöksen määrittää käytännössä vain hakijan takaisinmaksukyky, sillä rahoituslaitokselle tärkeintä on varmistaa, että tämä saa myöntämänsä luoton korkoineen takaisin. Jos siis aiempia maksuhäiriömerkintöjä ei löydy ja saat valtiolta tai liitolta tarpeeksi työttömyystukea luoton maksuun, voit saada lainaa monista eri rahoituslaitoksista.

Yleensä lainaa työttömälle myönnetään kuitenkin enintään 10 000 euron edestä. Tätä ylärajaa hipova lainasumma edellyttää rinnakkaishakijaa.

Lainaa ilman tuloja on haettava harkitusti

Luoton hakeminen on aina erityistä tarkkuutta ja taloudellista suunnittelua vaativaa toimintaa. Koska työttömänä taloustilanne on valmiiksi tavallista tiukempi, ei lainaa työttömälle tule missään tapauksessa hakea hetken mielijohteesta.

Jotta lainanotto onnistuu ilman ongelmia, tulee takaisinmaksun ohella varmistaa, että lainaa tulee otettua oikeasti hyödylliseen tarkoitukseen. Suositeltavia ovat etenkin yleistä elämänlaatua tai työnsaannin mahdollisuuksia parantavat hankinnat.

Omalaina avuksi halvan lainan saamiseksi

Vertaaminen on kannattavaa melkeinpä kaikkien elämän hankintojen kohdalla. Työttömälle lainaa kannattaa hakea vasta lainatarjoukset kilpailutettuaan, sillä näin voi säästää selvää rahaa.

Enää luottotarjouksia ei tarvitse kilpailuttaa yksitellen. Omalainan kaltaiset ilmaiset lainavertailusivut välittävät yhden lainahakemuksesi useille eri yhteistyöpankeille, jotka lähettävät takaisin lomakkeessa annettuihin tietoihin suhteutetut lainatarjoukset.

Näin voit valita kätevästi juuri sen lainan, joka tulee itsellesi kaikkein edullisimmaksi.

Miten lainojen kilpailutus Omalainalla toimii?

 1. Täytä hakemus. Sähköisessä lomakkeessamme pyydetään lainanhaulle tyypillisiä tietoja, joilla pankki arvioi maksukykyäsi.
 2. Lisää mahdolliset rinnakkaishakijat. Yhteishakija parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa työttömälle.
 3. Lähetä. Saat tiedon lainatarjouksista sähköpostitse, puhelimitse tai tekstiviestillä usein jo saman päivän sisällä.
 4. Valitse itsellesi sopiva lainatarjous ja allekirjoita sopimus! Rahat siirtyvät tilillesi 1-3 pankkipäivän kuluessa.

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

Lainan hintaan vaikuttaa moni tekijä aina hakijan maksukyvystä pankin omiin käytäntöihin. Kilpailutuksella voi nähdä juuri omaan taloustilanteeseen suhteutetut lainatarjoukset useilta eri pankeilta, ja valita näistä sen vaihtoehdon, joilta lainaa työttömälle saa halviten.

Eroilla on väliä myös pienissä nettilainoissa. Jo vain alle 10 000 euron lainassa ero edullisimman ja kalleimman lainatarjouksen välillä yltää helposti useisiin satoihin euroihin.

Koska lainan kilpailutus onnistuu Omalainan kautta nopeasti ilman merkittäviä lisävaiheita, kannattaa työttömälle lainaa hakea vasta vertailun jälkeen. Näin voit saada huomattavat säästöt – ilman vaivannäköä tai lisämaksuja!

Todellinen vuosikorko – luoton kokonaishinnan mittari

Kokonaiskustannusten vertailu eri lainoilla on varsin helppoa – olitpa sitten hakemassa työttömälle lainaa pankista tai verkosta. Kattavan käsityksen hintaeroista saa katsomalla yhtä mittaria, todellista vuosikorkoa.

Todellinen vuosikorko kattaa kuukausittaisen nimelliskoron ohella erilaiset sivukulut, kuten tilinhoito- ja avausmaksut. Koska kyseinen mitta käsittää koko luoton eri maksujen summan, tarkoittaa edullisempi vuosikorko, että myös laina on halvempi.

Lainatarjouksia verratessa kyseistä lukua katsomalla saakin siis helposti selville, mikä vaihtoehdoista on kaikkein edullisin.

Kuka voi hakea lainaa Omalainan kautta?

Kriteerit myönteisen lainapäätöksen saannille vaihtelevat pankeittain. On kuitenkin muutama yleinen ehto, joihin Omalainan kautta lainaa hakevan on yllettävä.

Lainansaantiin vaaditaan:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Pysyvä asuminen Suomessa vähintään viimeisen vuoden ajan
 • Suomalainen kotiosoite ja pankkitili
 • Vähintään 1000 euron kuukausitulot

Lainaa työttömälle ilman vakuuksia on siis mahdollista saada esimerkiksi silloin, kun liitolta saatava tuki vie säännölliset kuukausitulot tuhannen euron rajan yli.

Lainaa ilman säännöllisiä tuloja myönnetään eri kriteerein

Kullakin pankilla on omat kriteerinsä sille, millaisille hakijoille mikäkin lainasumma voidaan myöntää. Esimerkiksi iän ehdot vaihtelevat eri toimijoilla varsin paljon. Yhden rahoituslaitoksen lainoille minimi-ikä voi olla 18 vuotta, toiselle 25. Juurikin tämän takia, esimerkiksi lainaa 18 vuotiaalle saattaa olla hankala saada.

Nämä erot ovat osasyy siihen, miksi lainojen vertailu on niin kannattavaa. Omalainalla sinun ei tarvitse käyttää aikaa yksittäisten pankkien kriteereiden arvuutteluun, vaan voit lähettää tietosi sisältävän lomakkeen kerralla useille eri toimijoille.

Näin maksimoit todennäköisyyden sille, että saat lainaa työttömälle ilman vakuuksia – mahdollisimman edullisesti.

Lainaa työttömälle lainojen yhdistämiseen

Ehkäpä kaikkein kannattavin lainarahan käyttökohde on lainojen yhdistäminen. Termillä viitataan toimeen, jossa pankilta tai rahoituslaitokselta haetaan yksi isompi lainasumma, jonka avulla maksetaan pois muut aiemmin otetut lainat. Näin maksettavaksi jää yksi, yhtenäinen, isompi laina.

Netistä saatavien pienlainojen etuna on niiden haun helppous sekä poikkeuksellisen joustava lainasumma. Tämä kuitenkin voi osaltaan johtaa siihen, että lainaa tulee otettua toistuvasti useisiin eri käyttökohteisiin, ja toisistaan irrallisia lainasopimuksia kertyy pilvin pimein.

Lainaa työttömälle yhdistystarkoituksiin kannattaa ottaa tällöin ehdottomasti, sillä se selkeyttää velanmaksua ja tuo huomattavia säästöjä monilla eri tavoilla.

Lainojen yhdistäminen Omalainalla

Työttömälle lainaa pankista irtoaa vain harvoin, mutta Omalainan avulla mahdollisuudet tähän ovat paremmat. Lähetämme yhdistelylainahakemuksesi lukuisille eri yhteistyöpankillemme, joista pääset valitsemaan itse sen, jolta lainaa työttömälle saa kaikkein halviten.

Yhdistelylainan haku on helppoa. Suuntaa vain sivunäkymän yläreunassa olevaan lainalaskuriin, anna toivomasi lainasumma ja -aika sekä muista valita, että olet hakemassa lainaa juurikin luottojen yhdistelyyn.

Kerro vielä, kuinka suuri osa hakemastasi lainasummasta menee aiempien luottojen maksuun. Näin pääset täyttämään lopun samasta hakemuksesta, mikä lähetetään mitä tahansa muutakin vakuudetonta lainaa hakiessa.

Mitä hyötyä on lainojen yhdistämisestä?

Lainojen yhdistäminen Omalainalla:

 • Selkeyttää velan takaisinmaksua, sillä maksettavaksi jää yksi isompi laina kuukausierineen.
 • Vähentää sivukuluja, sillä maksettana ovat vain yhden lainan tilinhoitokulut ja muut sivumaksut.
 • Säästää viivästysmaksuilta, sillä yhteen kuukausittaiseen maksuerään varautuminen on helpompaa.
 • Tuo edullisemman lainan esimerkiksi silloin, kun aiempia lainoja ei ole muistanut kilpailuttaa tai oma taloustilanne (ja näin myös arvioitu maksukyky) on parantunut aiemmasta.
 • Muokkaa kuukausierän sopivammaksi, sillä laina-ajan ja maksuerän suuruuden voi suhteuttaa juuri omaan taloustilanteeseen sopivaksi.

Mihin lainapäätös perustuu?

Netistä saatavia vakuudettomia lainoja sääntelee hakijan arvioitu maksukyky. Tällä tarkoitetaan taloudellisen tilanteen arviota, jonka rahoituslaitos laatii lainahakemuksessa annettujen tietojen perusteella.

Jotkin hakemuksessa annettavat tiedot saattavat vaikuttaa turhilta, mutta tätä ne eivät suinkaan ole. Perheellisyys, koulutus- ja armeijatausta sekä asumismuoto vaikuttavat kaikki huomattavasti siihen, mikä hakijan arvioitu maksukyky on.

Kannattaako laina hakea pankista vai netistä?

Netissä toimivat rahoituslaitokset ovat aivan yhtä ammattimaisia ja luotettavia, kuin perinteisetkin pankit. On kuitenkin muutama ero, joka kannattaa pitää mielessä itselle sopivan lainatavan harkinnassa.

Nettilainan edut:

 • Kattavaa joustoa: Omalainalla lainasumma on valittavissa 500 ja 60 000 euron väliltä juuri omien tarpeidesi mukaan.
 • Valta asiakkaalla: Pankissa tarjolla ovat vain pankin itse määräämät lainat, kun taas netissä huomiostasi kilpailevat useat eri rahoituslaitokset toinen toistaan edullisimmin lainatarjouksin.
 • Ei konttorikäyntejä: Ajanvaraus, paikalle meno sekä joutavien höpöttely tekevät lainanhausta hitaampaa, kuin sen kuuluisi olla. Netissä hyppäät suoraan hakuvaiheeseen juuri silloin, kun se itsellesi sopii.
 • Mahdollista työttömänä: Lainan saanti tavan pankista on työttömänä hankalaa. Verkkolainojen myöntö perustuu hakijan arvioituun maksukykyyn, ja siksi työttömyystukien riittäessä luottoa voi saada myös työttömänä.

Millä korolla lainaa saa työttömänä?

Vakuudettomien lainojen korko perustuu pankin omiin käytäntöihin sekä hakijan arvioituun maksukykyyn.

Työttömänä olo on vain yksi tekijöistä, jotka voivat madaltaa rahoituslaitoksen arviota hakijan taloudellisesta tilanteesta. Esimerkiksi yrittäjyys nähdään vähintäänkin yhtä suurena riskinä, sillä tällöin henkilön tulot ovat alttiita suurille vaihteluille.

Mitä parempi hakijan arvioitu maksukyky, sitä edullisemmalla korolla lainaa saa. Muista siis kilpailuttaa laina uudelleen, jos työllistyt lainan maksun aikana.

Huomaathan, että myös lainasumma- ja aika vaikuttavat lainan kuluihin. Mitä pidempi lainan maksuaika, sitä useammalta kuukaudelta korkoa ja erilaisia sivukuluja ehtii kertyä. Suurempi lainasumma voi koitua halvemmaksi, sillä isoja lainoja myöntävät toimijat tekevät näin yleensä edullisemmin.

Lainaa ilman säännöllisiä tuloja saa helpoiten yhteishakijan kanssa

Yksi lainansaannin mahdollisuutta huomattavasti nostavista tekijöistä on rinnakkaishakija. Kun taloudellinen vastuu luoton takaisinmaksusta jakautuu sinun lisäksesi toiselle, vakaan taloustilanteen omaavalle hakijalle, voivat rahoituslaitokset myöntää lainaa varmemmin mielin.

Jos olet työtön ja kaipaamasi lainasumma on yli 4000 euroa, on yhteishakijan lisääminen hakemukseen erittäin suositeltavaa.

Hae lainaa vastuullisesti

1. Kartoita taloudellinen tilanne.

Kuinka paljon aiempia velkoja on yhteensä? Entäpä paljonko saat säännöllisiä kuukausituloja? Laske erikseen taloudellesi tärkeät luvut saadaksesi selville, kuinka paljon liikkumavaraa sinulla jää lainan kuukausieriin, ja olisiko yhdistelylainasta sinulle hyötyä.

2. Selvitä lainan tarpeellisuus.

Lomamatka ja huvittelu ovat tärkeä osa elämää, mutta kaikkein tiukimmissa rahatilanteissa lainaa ei kannatta näihin tarkoituksiin ottaa. Esimerkiksi elämän välttämättömyydet sekä säästöihin johtava yhdistelylaina ovat lähes poikkeuksetta hyviä luoton käyttökohteita.

3. Valitse sopiva lainasumma ja -aika.

Lainasumma tulisi olla riittävän iso kattamaan tarvitsemasi hankinnan, muttei omalle maksukyvyllesi liian suuri. Huomioi laina-ajan valinnassa, että pidempi maksuaika nostaa luoton kokonaiskuluja.

4. Täytä lomakkeen tiedot huolella.

Vain totuudenmukaisilla tiedoilla voit saada lainatarjouksia, jotka on todella suhteutettu omaan tilanteeseesi.

5. Lue sopimusehdot.

Silmää miellyttävän lainatarjouksen löydyttyä muista lukea tarkkaan, mihin olet sitoutumassa.

6. Huolehdi takaisinmaksusta.

Viivästysmaksut lisäävät stressiä ja syövät luotosta saatavaa hyötyä. On kaikkien osapuolten etu, että lainasumma korkoineen tulee maksetuksi ajallaan ja sovitulla tavalla.

Lainaa työttömälle ilman vakuuksia Omalainalta

Omalaina tarjoaa tavan saada juuri haluamasi lainasumma kattavan kilpailutuksen jälkeen. Näin se vähentää hakijan kontolle jäävää vaivannäköä, sillä tämän ei tarvitse etsiä juuri oman maksukyvyn hyväksyviä lainanmyöntäjiä ja sitten vielä verrata näiden hintoja.

Tarkista hakemusta täyttäessä antamiesi tietojen todenmukaisuus ja laskelmoi luoton sopivuus juuri omaan talouteesi.

Kilpailutus on Omalainalla nopeaa ja helppoa!

Sähköisen hakemuksemme voit täyttää ja lähettää juuri itselle sopivaan vuorokauden aikaan – mistä tahansa käsin. Jos satut saamaan tiedon lisärahaa edellyttävästä menosta liikkeellä ollessa, voit tehdä hakemuksen myös puhelimella.

Tieto lainatarjouksista lähetetään yleensä jo saman päivän aikana. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat siirtyvät hakijan tilille 1-3 pankkipäivän kuluessa. On suositeltavaa, että teet lainahakemuksen mahdollisimman nopeasti tarpeen ilmettyä, jotta rahat ehtivät sinulle ajoissa.

Mikäli sinulla ilmenee jotain kysyttävää, tutustu eri välilehdille listattuihin Usein kysytyt kysymykset -osioihin. Jos näistä ei ole apua, palvelee osaava asiakasneuvontamme sinua kaikkina arkipäivinä.

Lainat kannattaa kilpailuttaa myös uudelleen

Vakuudettomien nettilainojen kokonaiskustannukset ovat aina tiukasti kytköksissä hakijan arvioituun maksukykyyn. Kun siis taloudellinen tilanteesi paranee, saattaa uutta lainaakin tulla saataville aiempaa edullisemmin.

Omalainan kautta kilpailutus on ilmaista, ja voit tehdä sen vuoden aikana rauhassa useitakin kertoja. Jos siis esimerkiksi satut saamaan töitä, voit kokeilla onneasi aiempaakin edullisemman lainan saannissa.

1. Täytä lainahakemus

Hakemuksen jättäminen vie nopeimmillaan vain muutaman minuutin.

2. Vertaile tarjoukset

Kilpailutamme lainan usean pankin välillä. Saat ensimmäiset lainatarjouksesi usein jo minuuteissa.

3. Saat rahat tilillesi

Valitse paras tarjous ja hyväksy se. Rahat maksetaan tämän jälkeen tilillesi.

 

Usein kysytyt kysymykset

Voiko netistä saada lainaa työttömälle?

Verkosta löytyy useita rahoituslaitoksia, jotka myöntävät lainaa työttömille, opiskelijoille sekä eläkeläisille.

Voinko saada lainaa ilman tuloja?

Lainaa voi saada myös ilman tuloja, mutta lainaa hakiessa kannattaa varmistaa, että pystyy maksamaan lainan takaisin. Lainat voi maksaa takaisin jopa 12 kuukaudessa, mutta voit saada myös 15 vuoden maksuajan, mikäli tilanteesi sitä vaatii.

Miten suuri on Omalainalta haettava lainasumma?

Omalainan kautta lainaa voit hakea 500 ja 60 000 euron väliltä omien tarpeidesi mukaan.

Kuinka suurta lainaa voi saada työttömänä?

Yleensä työttömille hakijoille myönnetyt verkkolainat ovat enintään 10 000 euron suuruisia.

Mikä korolla saa työttömälle lainaa?

Omalainan välittämien lainojen todellinen vuosikorko on 4,9 ja 50 prosentin välillä.

Voinko saada lainaa ilman luottotietoja?

Suomessa vakuudettomia lainoja ei yleensä myönnetä hakijoille, joilta löytyy voimassa oleva maksuhäiriömerkintä.

Mistä voi saada 1000 tai 2000 euroa lainaa työttömälle?

1000 ja 2000 euron lainat ovat varsin yleisiä lainasummia, joita työttömille myönnetään. Omalainalla voit lähettää lainahakemuksesi kätevästi useille eri pankeille, joista moni myöntää lainaa työttömille.

Onko Omalaina käyttö ilmaista?

Kyllä! Omalainan käyttö on täysin ilmaista, eikä se myöskään sido sinua itse lainan ottoon.

Mistä lainaa 18-vuotiaalle työttömälle?

Rahoituslaitosten ikärajat lainoille voivat vaihdella 18 ja 25 ikävuoden välillä. Omalainalla voit lähettää hakemuksen useille eri pankeille ja näin löytää lainanmyöntäjän, joka antaa luottoa 18-vuotiaalle.

Saako Omalainalta lainaa työttömälle ilman vakuuksia?

Kyllä! Omalaina keskittyy nimenomaan vakuudettomien luottojen välitykseen.

Asiakaskokemuksia