Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Korkokattolaki 2021

Väliaikainen korkokatto on voimassa 1.1.-30.9.2021. Vuoden 2021 korkokattolaki on jatkumoa vuoden 2020 väliaikaiselle laille, joten rahaluotoista perittävä enimmäiskorko on syyskuun loppuun asti 10 prosenttia.

Lainanhakijan tulee olla tarkkana vertaillessaan saamiaan lainatarjouksia, sillä lainatarjouksia on kahdenlaisia:

  1. Osa pankeista ja luotonantajista tekee sellaisia sopimuksia, joissa korko tulee olemaan myös lain päättymisen jälkeen enintään 10 prosenttia.
  2. Osa luotonantajista tekee sellaisia tarjouksia, joissa korko on 30.9.2021 asti enintään 10 prosenttia ja nousee tämän jälkeen luottosopimuksessa mainitun koron mukaiseksi.

Omalaina.fissä näet suoraan lainatarjouksesta, onko korkoa alennettu väliaikaisesti vai onko korko sama myös jatkossa. Mikäli korko on väliaikaisesti voimassa, niin lainatarjouksessa on erikseen mainittu, kuinka paljon väliaikainen korko on. Tämän jälkeen korko nousee lainaehdotuksen mukaiselle tasolle.

Vuoden 2021 korkokatto ei koske luottokortteja, osamaksuja tai muita hyödykesidonnaisia luottoja, joten näistä saa periä korkoa enimmillään 20 prosenttia. Luottoa hakiessa kannattaa tarkistaa osamaksukaupan yhteydessä tarjottu korko tai luottokortilla ostaessa oman luottokortin korko. Osa pankeista on ilmoittanut jo vuoden 2020 loppupuolella nostavansa luottokorttien korkoja, joten kuluttajan vastuulle jää tarkistaa oman luottovälineensä ajantasainen korko. Kertalaina voi monesti olla edullisin vaihtoehto, mutta tarkista myös näissä, onko korko voimassa väliaikaisesti vai jatkuvasti.

Vuoden 2020 korkokaton aikana otetuissa lainoissa korko on voinut nousta 1.1.2021 alkaen, joten näiden uudelleen kilpailuttaminen voi olla ajankohtaista. Tällöin aiemmin otettuun lainaan voi saada väliaikaisen tai pysyvän alennuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on korkokatto?

Korkokatto laki edellyttää, että 2000 euron suuruisten kulutusluottojen enimmäiskorko on 20%.

Miksi oli väliaikainen korkokatto?

Väliaikainen korkokatto oli olemassa, sillä monet ihmiset joutuivat koronapandemian takia nostamaan lainaa selvitäkseen arjessa. Valtio halusi suojata lainanhakijoita asettamalla väliaikaisen korkokaton lainoille.