logo

Aina oikea hinta lainalle.

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Tiesitkö, että uusi laki vaikuttaa lainojen korkoihin – Nyt kannattaa yhdistää vanhat lainat

Syksyn aikana on tullut voimaan uusi korkokattolaki, jonka ansiosta edullisen yhdistelylainan löytäminen on nyt entistä helpompaa. Yhdistä nyt kaikki vanhat lainasi yhteen ja nauti alhaisesta korkotasosta!

Lakimuutos alensi korkokattoa – Nyt on aika yhdistää lainat

Voimme vihdoin sanoa hyvästit pikavipeille ja kiskurikoroille! Syyskuun alussa on tullut voimaan uusi korkokattolaki, jonka mukaan minkään Suomessa myönnettävän lainan korko ei saa nousta 20 % yli. Tämä on hurja lasku entisestä korkokatosta, joka oli 50 % ja koski vain alle 2000 euron luottoja. Uusi laki koskee kaikkia lainoja, oli kyseessä sitten kulutusluotto, luottokorttilaina, tai osamaksusopimus.

Suurin hyöty uudesta korkokatosta on yhdistelylainoissa ja kulutusluotoissa. Korkokaton ansiosta yhdistelylainan hyödyt ovat parantuneet, sillä korko ei enää pääse nousemaan liian suureksi. Jos sinulta löytyy useita pieniä ja korkeakorkoisia lainoja, kannattaa niiden yhdistämistä yhdistelylainalla nyt harkita.

Tämän takia lainojen yhdistäminen kannattaa

Yhdistelylaina on yksi suurempi laina, jonka avulla maksetaan pois kaikki aikaisemmat kulutusluotot ja muut korkeakorkoiset lainat. Jäljelle jää näin maksettavaksi vain yksi yhdistelylaina, jonka korko on aina kulutusluottoja alhaisempi. Lue alta kaikki yhdistelylainan hyödyt.

  • Lainan korko laskee. Yhdistelylainan avulla sinulle jää maksettavaksi vain yksi laina. Koska tämä laina on yksittäisiä pieniä lainoja suurempi, on sen korko aina muita kulutusluottoja alhaisempi.
  • Vain yksi eräpäivä kuukaudessa. Pääsemällä eroon useista pienistä lainoista sinulle jää vain yksi eräpäivä. Myös useat tilinhoitomaksut vähenevät yhteen. 
  • Lyhennä tai pidennä laina-aikaa. Voit ottaa yhdistelylainan lyhyellä tai pitkällä laina-ajalla. Omalainan kautta voit vertailla yhdistelylainoja 1-15 vuoden laina-ajalla
  • Pienemmät kuukausierät. Yhdistelylainan avulla kuukaudessa maksettava lainanlyhennys laskee huomattavasti. Tämä tuo suuria säästöjä arkeen.

Yhdistelylainan hyödyt ovat parempia kuin koskaan, sillä uuden korkokaton myötä lainan korko ei milloinkaan nouse yli 20 %. Omalainan kautta voit vertailla yhdistelylainoja aina muutaman prosentin korosta alkaen.

Pankkien kilpailu kovenee – lainojen vertailu on yhä tärkeämpää

Korkokaton myötä on helpompaa hakea pienempiä lainoja, sillä niiden korko ei nyt pääse kipuamaan liian korkealle. Koska korkokatto pätee kaikkiin lainoihin ja luottoihin, ovat kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt samalla viivalla. Voit saada lainaan saman koron niin omalta kivijalkapankilta, kuin pieneltä rahoitusyhtiöltä. Tämän vuoksi lainojen vertailu on entistä tärkeämpää.

Omalaina.fi on suomalainen lainavertailupalvelu, jonka kautta vertailet lainoja täysin ilmaiseksi. Korkokaton tiukentuessa pankkien keskinäinen kilpailu vain kovenee, jonka vuoksi oikean lainan löytämisessä voi olla hankaluuksia. Omalaina etsii sinulle parhaat hakuehtoja vastaavat lainatarjoukset ja lähettää ne sinulle suoraan sähköpostiin. Älä jätä lainoja kilpailuttamatta, vaan vertaile itsellesi laina parhaalla korolla!

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka suuri korkokatto on?
Suomessa on voimassa laki, jonka mukaan alle 2000 euron suuruisten kulutusluottojen korkokatto on 20%.
Miksi väliaikainen korkokatto oli olemassa?
Väliaikainen korkokatto oli olemassa, sillä monet joutuivat Pandemian takia tahtomattaan nostamaan lainaa selvitäkseen ja Valtio tahtoi suojata heitä asettamalla väliaikaisen korkokaton.