logo

Aina oikea hinta lainalle.

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Väliaikainen korkokattolaki päättyy

Väliaikainen vuoden 2021 kulutusluottojen korkokattolaki on voimassa ajalla 1.1.-30.9.2021. Lokakuun alusta alkaen lainoista saa periä jälleen 20% korkoa.

Väliaikainen 10% korkokatto poistuu tämän kuukauden jälkeen. Tämän jälkeen korkoa voi periä vakuudettomalle lainalle aina 20% asti. Odotamme keskimääräisten korkojen nousevan jonkin verran lokakuusta alkaen.

Myös väliaikaiset huojennukset poistuvat, jolloin nykyisten lainojen korko nousee lainasopimuksessa sovitulle tasolle. Tämä koskee vain osaa lainoista, sillä valtaosa pankeista ja luotonantajista on tehnyt ainoastaan sellaisia lainasopimuksia, joissa korko on pysyvästi korkeintaan 10%.

Pankkien ja luotonantajien välisestä kilpailusta johtuen odotamme erityisen matalalla korolla lainaa saaneiden korkojen nousevan vain hieman. Korotus tullee olemaan suurempi niiden kohdalla, jotka väliaikaisen lain voimassa ollessa saisivat lainaa 10% korolla.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on lainojen korkokatto?
Suomen laki edellyttää, että alle 2000 euron suuruisten kulutusluottojen enimmäiskorko on 20%.
Miksi välillä oli väliaikainen korkokatto?
Väliaikainen korkokatto oli nimensä mukaisesti väliaikainen keino pandemian takia tahtomattaan lainaa nostaneiden suojaamiseksi kehitetty laki.