Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Suomalainen käyttää häihin 10 000 euroa – Mistä rahaa häiden järjestämiseen?

Häiden keskimääräinen hinta Suomessa on noin 10 000 euroa. Usein häitä varten säästetään rahaa jopa vuosia, mutta yhä useampi turvautuu myös ulkopuoliseen rahoitukseen toteuttaakseen oman hääpäivänsä. Lue tästä lisää suomalaisten häiden hinnasta ja niiden rahoittamisesta!

Häihin saa uppoamaan hyvin paljon rahaa, vaikka kyseessä yleensä onkin vain yhden päivän kestävä juhla. Häät kuitenkin sattuvat toivottavasti kohdalle vain kerran elämässä, joten usein hääpäivään halutaan panostaa ja tehdä siitä täydellinen niin hääparille, kuin häiden vieraille. Keskiverto suomalainen käyttää häihin noin 10 000 euroa, mikä kuulostaa suurelta summalta yhden päivän juhlaksi. Rahaa kuluu kuitenkin nopeasti eri asioihin juhlien järjestämisessä, kuten tilavuokraan, pukuihin ja ruokaan. Häiden hintaan vaikuttaa paljon myös vieraiden määrä, sillä se määrittelee esimerkiksi pitopalvelun ja tarjoilun hinnan.

Häiden hinta Suomessa – Nämä 5 asiat vievät eniten rahaa hääjärjestelyissä

1 Pitopalvelun, ruoan ja alkoholin hinta.

Pitopalvelun hinta, tai itse tehdyn ruoan hinta ovat yksi suurimmista menoeristä kaikissa häissä. Ruokaa tottakai valmistetaan vieraiden määrän mukaan, joten sen hintaan pystyy vaikuttamaan vieraslistaa rajaamalla. Hääpäivänä pitopalvelun palkkaaminen on usein fiksua, jotta hääpari saa keskittyä vain juhlimiseen, eikä vieraiden palveluun tai ruuan esille laittamiseen.

Usein sukulaisista ja ystävistä muodostuu helposti yhteensä jo noin 50 hengen porukka, jolle ruokaa on myös hankalaa valmistaa itse. Tällöin turvaudutaan usein pitopalveluun, jossa hinnoittelu menee vieraiden määrän mukaan. Pitopalvelun hinta per henkilö häissä on noin 30 euroa. Hääruoka maksaa siis n. 50 hengelle usein jopa 800-1600 euroa. Suomalaisissa häissä myös alkoholin määrä on yleensä suuri, ja juomatarjoilujen hinta voi nousta hyvin korkealle vaikka ne hakisikin esimerkiksi Virosta.

2 Juhlatilan ja kirkon/maistraatin hinta.

Toinen suuri kulu häissä on juhlatilan vuokra, sekä mahdollisesti myös vihkipaikan vuokra. Juhlatila voi löytyä halvallakin, mutta yleensä hinnat n. 50 hengen juhlatilalle pyörivät noin 300-800 euron paikkeilla. Juhlatilan vuokraan vaikuttavat paljon myös paikkakunta, sekä se tuleeko juhlatilan mukana kalustoa, esimerkiksi ruokailuvälineitä, tuoleja ja koristeita. Juhlatila voidaan joutua vuokraamaan myös useammaksi päiväksi valmisteluiden ja siivouksen takia, jolloin juhlatilan vuokraa voi joutua maksamaan useammalta päivältä.

3 Hääpuvut morsiusparille.

Hääpukujen hinnat vaihtelevat suuresti puvun mallin, valmistajan ja myyjän mukaan. Hääpukuliikkeistä haettavat hääpuvut maksavat yleensä vähintään 1000 euroa, ja hinnat voivat erityisesti naisten puvuissa nousta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Jos pukuihin ei halua kuluttaa liikaa rahaa, löytyy niitä usein myös käytettynä, ja alennettuina muun muassa erilaisista outleteista, sekä hää-kirpputoreilta. Yleisin summa mitä hääpukuihin käytetään suomalaisissa häissä on n. 900-3000 euroa.

4 Vihkisormukset.

Vaikka kihlasormukset ovat usein parille tärkeämpiä ja maksavat enemmän, usein myös vihkisormusten hinta voi nousta korkealle. Vaikka halpoja vaihtoehtoja löytyy, maksavat sormukset yleensä vähintään 200-500 euroa. Kaikki eivät halua kahta sormusta, ja pitävätkin sormissaan vain kihlasormuksia. Vihkisormusten hankkiminen on kuitenkin vielä hyvin yleistä.

5 Häiden kukat ja koristeet.

Vaikka kukat eivät yksittäin maksa paljoa, muodostuu niiden hinta melko korkeaksi kun kukkien ja koristeiden määrä kasvaa. Hääkimpussa kallein osuus taas on kimpun sidonta, joka on sitä haastavampaa mitä enemmän erilaisia kukkia ja kasveja kimpussa on mukana. Häihin hankitaan yleensä morsiuskimppu, vieheet, sekä pöytiin menevät kukat suoraan kukkakaupasta, jolloin hinnaksi saattaa muodostua n. 150-400 euroa. Kukissa on varsinkin kesällä helppo säästää käyttämällä luonnonkukkia. Myös muihin koristeisiin, kuten pöytäkoristeisiin ja itse juhlapaikan koristamiseen saa helposti kulutettua useamman sataa euroa.

Miten säästää häiden järjestämisessä?

Häiden kustannukset yleensä nousevat erityisesti ruuan suhteen silloin kun vieraslista kasvaa. Kutistamalla kutsulistaa häihin ei kulu ihan yhtä paljon rahaa, ja vieraslistaa voikin rajata asettamalla yhteiset rajat kumppanin kanssa siihen ketä saa kutsua. Aina tämä ei kuitenkaan ole vaihtoehto, varsinkin jos molemmilla on suuret suvut tai isot kaveriporukat.

Häissä voi säästää paljon myös tekemällä koristeita ja ruokia itse. Myös hääpuvun pystyy näppärä kädentaitoinen tekemään itse, vaikkakin tämä vaatii melko paljon tietoa ja taitoa ompelusta. Häiden ei tarvitse olla elämän kaunein ja koristeellisin päivä, ja yksinkertaisimmillaan häät voi juhlia kotona itse kustannetuilla kakkukahveilla ja maistraatin naimaluvalla. Häät ovat kuitenkin tärkeä merkkipaalu elämässä, ja niihin halutaan panostaa jotta päivästä tulee ikimuistoinen.

Häiden rahoitus – Mistä rahaa häiden järjestämiseen

Häät kannattaa budjetoida ajoissa itselle sopiviin mittoihin, jotta kustannukset eivät pääse vaivihkaa kasvamaan liian suuriksi. Säästäminen ei aina ole tarpeeksi, ja silloin häihin voi olla tarpeen ottaa lainaa. Lainan ottaminen hääpäivän toteuttamiseen kannattaa, varsinkin jos kyseessä on jo monta vuotta suunniteltu juhla, josta ei haluta säästellä.

Voit hakea häihin lainaa helposti Omalainan kautta, jonka avulla et maksa lainasi kuluista liikaa! Kilpailuta lainaa 100 – 60 000 euroa Omalainan kautta, usean eri pankin ja luotonantajan tarjonnasta. Laina-ajaksi voit määritellä minkä tahansa 1-15 vuoden välillä, jolloin et joudu maksamaan liian suuria kuukausimaksuja. Suosittelemme esimerkiksi Kaarna Lainan tarjoamia lainapalveluita häiden toteuttaimiseen! Saat halutessasi myös maksettua lainan nopeasti pois määrittelemällä lainalle lyhyen laina-ajan. Jos hääbudjetin arvioi hieman yläkanttiin ja lainaa jää yli, on se kätevää käyttää esimerkiksi häämatkan toteuttamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainan häitä varten?

Häiden järjestäminen on erittäin yleinen syy ottaa laina. Monien parien häät maksavat jopa 10 000 euroa ja tällaista summaa harvemmalta löytyy ylimääräisenä pankkitililtä. Kulutusluotto on tähän tarkoitukseen oiva ratkaisu.

Mihin kaikkeen häälainaa voi käyttää?

Häissä on monia asioita, jotka maksavat paljon. Tällaisia ovat muun muassa sormukset, pitopalvelu, juhlapaikka sekä kukat ja koristeet. Lainaa voit käyttää mihin tahansa näistä tai vaikka kaikkiin, jos niin tahdot.