logo

Aina oikea hinta lainalle.

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Näin yrityksesi avainluvut voivat vaikuttaa lainanhakuun

Yrityksen menestys riippuu pitkälti taidosta tulkita sen avainlukuja ja tehdä oikeita päätöksiä näiden tietojen perusteella. Tiesitkö, että useat talouden avainluvut voivat vaikuttaa myös yrityksen lainakelpoisuuteen?

Yrittäjä, kuinka hyvin tunnet yrityksesi talouden tunnusluvut ja niiden merkityksen paitsi päätöksenteossa, myös suhteessa mahdolliseen lainatarpeeseen? Muistathan, että esimerkiksi yrityksen omavaraisuusaste on yksi luottokelpoisuuteen vaikuttavista tekijöistä.

Yrityksen hakiessa rahoitusta, sen taloudellisesta tilanteesta tehdään riskiarvio. Omavaraisuusaste on yksi lukuisista yrityksen luottokelpoisuuteen vaikuttavista talouden tunnusluvuista. Tämä johtuu siitä, että omavaraisuus vaikuttaa muun muassa yrityksen tappionsietokykyyn. Omavaraisuus kertoo kuinka paljon yrityksen toiminnasta on rahoitettu oman pääoman turvin ja sen kääntöpuolena voidaan pitää yrityksen velkaantumisastetta.

Lainanotossa nämä tunnusluvut ovat osana pankkien lainan käsittelyprosessia, sillä omavaraisuusaste kertoo lopulta paljon yrityksen potentiaalisesta maksukyvystä. Mikäli yrityksen omavaraisuus on korkealla tasolla, voidaan sen toiminnan olettaa myös olevan vakaalla pohjalla, sillä kertynyt pääoma toimii tarvittaessa puskurina silloin, kun yrityksellä menee huonommin.

Yksi avainluku ei kerro koko kuvaa

Vaikka talouden tunnusluvut ovat tärkeä työkalu, tulee yrityksen luottokelpoisuutta miettiä useammalta kantilta. Yhteen avainlukuun keskittyminen ei aina anna todenmukaista kuvaa yrityksen tilasta.

Esimerkiksi tilanteessa, jossa yrityksen kannattavuus on hyvä ja sen liiketoiminta vakaata, voi se pyörittää toimintaansa myös ilman korkeaa omavaraisuusastetta. On kuitenkin syytä muistaa, että tällaisten yritysten toiminta on aina alttiimpaa toimintaympäristön muutoksille, kuten kysynnän laskuun tai yllättäviin menoeriin.

Omalaina auttaa rahoituksen hankinnassa

Omalainassa yrityslainan löytäminen on helppoa, silä välitämme lainahakemuksesi yli kymmenelle yrityslainoihin erikoistuneelle luotonantajalle. Olemme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa ja luottopäätökset perustuvat aina yrityksen tilan kokonaisharkintaan – heikko omavaraisuus ei siis yksin ole este yrityslainan myöntämiselle. Huomaa, että omavaraisuusaste voi kuitenkin vaikuttaa esimerkiksi lainan takaisinmaksuehtoihin tai yrityslainan korkoon. Lainojen korkoja ja muita ehtoja vertailet helposti Omalainan helppokäyttöisessä palvelussa.

Aloita edullisimman yrityslainatarjouksen etsintä Omalainassa. Kilpailutamme lainatarpeesi useiden yrityslainoihin erikoistuneiden luotonantajien kesken täysin maksutta.

Usein kysytyt kysymykset

Mihin yrityslainaa voidaan käyttää?
Omalaina palvelun kautta haettavat lainat voi käyttää mihin tahansa yrityksen toiminnan kannalta kriittiseen tarkoitukseen. Lainat ovat yrityksen nimissä, mutta lopullinen vastuu lainan hoitamisesta on hakijalla.
Paljonko yrityslainaa voidaan hakea?
Palvelussa voit hakea aina lainaa 8 miljoonaan euroon saakka. Tee hakemus ja katso millaisen määrän voit saada lainaa.